Oprettet: 8. oktober 2020
Svarnummer:
349

Indsendt af

Enhedslisten Amager Vest ved Hanne Schmidt

Virksomhed / organisation

Enhedslisten

Postnr.

2300

By

København

Høringssvar

Hermed fremsender Enhedslisten Amager Vest sit høringssvar med argumenter for hvorfor at lokalplanen for Vejlands kvarter skal tages af bordet.

Seks årsager til at forkaste lokalplanen

Amager Fælled skal fastholdes i “Naturpark Amager” som et sammenhængende naturområde, som nøgle til at bevare og konsolidere biodiversitet, og sikre eksisterende fauna, fugle og dyreliv.

Fastholdelse af hele fælleden som rekreativt areal med vild natur er afgørende for bylivskvalitet. 

Corona-nedlukningen har gjort det tydeligt, at københavnere har brug for et stort nærliggende naturområde.

De store mængder giftigt materiale der er blevet deponeret på den gamle losseplads vil ligge som en tidsindstillet bombe under bebyggelsen, uanset dyr forsegling og giftudslipsskorstene.

Byggeri her er en trafikal katastrofe. Der står klart i forslaget; ”Krydset ved vejlands er i forvejen er udfordret på kapacitet, og problemerne vil øges med byggeriet medfører forsinkelser og kødannelser i myldretiden.”

Byggeriet vil uanset lette facader bidrage til stigende CO2 forbrug med udvinding, fremstilling og transport af materialer, til bærende konstruktioner og etageadskillelser, samt ekstraudgifter til fundering i den gasholdige og forurenede jord, bortkørsel af forurenet den jord fra udgravninger til kloakker, el og vand, og ikke mindst tilkørsler af enorme mængder ren jord.

Bebyggelsens spillevand skal til rensningsanlægget Lynetten, der er udfordret på sin kapacitet og afventer udbygning. Logikken er at man ikke kan bygge mere i byen før Lynettens udvidelse er gennemført.

Yderligere argumenter i vedhæftede fil