Oprettet: 8. oktober 2020
Svarnummer:
329

Indsendt af

Thea

Postnr.

2300

By

Kbh S

Høringssvar

At lade Amager Fælled bebygge med en andel, vil være et klart signal til københavns beboere om, at vi ikke under jer den natur, som netop har fået lov til at være, og dernæst et signal til naturen om, vi har ikke brug for 'dig'. Naturen på Amager Fælled og den oplevelse, der ligger i at bevæge sig rundt derude, er ganske særlig. Den er bynær, jordnær og giver en følelse af samhørighed, da den er til for alle. Amager Fælled og bevaringen af den har sendt et klart signak om, at København lader naturen få plads og være vild - som en gave til byens beboerne.
Med byggeriet vil en del af dette blive givet bort til nogle få. Nogle få vil pludselig indtage den del af naturen, som ellers er os alle tildelt, som er gratis, og som vi alle nyder godt af. Stress, angst, depression, børneliv - menneskeliv finder ro i naturen, vi mærker livet lige dér, hvor naturen lever og få lov til at få fred. Hvor øjet finder ro, iltes sjælen, og netop derfor er naturen en klar investering i menneskeliv idag og i fremtiden. Hvis vi altså giver den lov! Byder vi mere betonjungle velkommen, også den fantastiske slags, som virkelig forsøger at leve sig ind i naturen og dens organiske udtryk, så bryder vi med freden og roen derude, hvor hjertet ellers får lov til at slå og hovedet slår fra. Naturen vil skulle kompensere for det, som bliver den frarøvet - det samme skal vi, men hvordan? Det vil så kun tiden vise, og vi - københavnerne - os, som elsker, at vi har en grøn hovedstad, som vi kan skilte med, vi trygt og nysgerrigt kan boltre os i og stolt viser frem til omverdenen; se, det her har vi (med støtte fra kommunen) valgt at frede for nuværende og for kommende generationernes brug og glæde - vil miste vores åndehul.
Amager Fælled rummer så stor biodiversitet, vild natur, som vi om lidt kommer til at mangle. Alt skriger til himmels om, at vi skal bevare så meget vildt som muligt. I tænker måske nok; arh, men det er jo bare en lille del. MEN at tage én del af dette helle, er en del for meget, for det vil have indflydelse på hele området, på dyrene, naturens liv derude, og vi - byboerne - kommer til at mangle den andel i morgen og i generationerne fremadrettet. Alternative placeringer til Vejlands Kvarter skal findes, Amager Fælled skal bestå, som den er.