Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Revision af forskrift for udendørs musikarrangementer
Oprettet:
24. januar 2019
Svarnummer:
12
Indsendt af
Jens Chr. Tjell
Postnr.
1466
By
København K
Høringssvar
Generelt er teksten i forskriften letforståelig og i opregner i almindelighed ret præcise regler der skal følges af arrangørerne af udendørs events. Så langt så godt!
Men der er tre emner, der vil udgøre en stærk forværring af situationen for kommunens borgere, især geografisk des nærmere centrum, kulminerende i Middelalderbyen. Her er der immervæk stadig bosat 6-7000 mennesker der sætter pris på nattesøvn uden for meget larm og fest i gaden, også efter de store events. Hvem har i øvrigt ønsket de meget opskruede støjgrænser i fremtiden?
De tre punkter er:
En markant forøgelse af støjgrænser på mange pladser. Der lægges f.eks. op til en grænse på 80 dB(A) fremover på 11 pladser, mod de nuværende 0 pladser. Det samme mønster findes for forøgelserne for alle de andre fremtidige støjgrænser. Se vedhæftede oversigt over fordelingen af støjgrænser, og i hvilke bydele de findes
Den normalt anvendte enhed for støj målt i dB(A) er i bedste fald misvisende for hvor meget en forøgelse på 10 eller 20 dB(A) egentlig betyder for opfattelsen af støj. For det første er det en enhed, der er udviklet til normale lyde i et normalt leje, hvilket næppe er tilfældet ved musikarrangementer med kraftige højtalere. For det andet angives det i sammenligningsskemaet, at en forhøjelse på f.eks. 20 dB(A) kun giver en stigning i lydfølelsen på 4 gange. Men forøgelsen af det fysiske lydtryk er 100 gange ved en forøgelse på 20 dB! En adspurgt ekspert i akustik fortæller at forøgelse på 20 dB(A) betyder en langt større og voldsom følelse for tilhørere end de angivne sølle 4 gange forøgelse. Det er netop hvad beboerne frygter ved forslaget om de voldsomt opskruede tilladelige støjgrænser på mange pladser. Nytorv er et illustrativt eksempel.
Det er en gåde hvorfor centraliseringen af afviklingen af udendørs arrangementer ikke forsøges modvirket med den kommende forskrift. Bydelene Brønshøj/Husum og Valby har kun 2 hver af pladser med grænseværdier, mens Indre By har fået ”tildelt” 25, en god del i Middelalderbyen. Det er samtidig sandsynligt at deltagerne i specielt musikarrangementer i indre by kommer fra de yderligt liggende bydele, hvor der tydeligvis mangler events. En indsats for at sprede events til andre bydele (og samtidig reducere antallet og længden af events) kunne være en ambition. Se den vedhæftede oversigt.