Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Rabarbervej 10 -12

Oprettet: 18. december 2017
Svarnummer:
7

Indsendt af

Lasse Cleveland

Postnr.

2400

By

København

Høringssvar

Høringssvar Rabarbervej 10-12 Generelt virker byggeriet positivt i sin udformning og det er positivt at arealet omkring byggeriet er inkluderende i stedet for at vende ryggen mod området. Alt sammen noget man ikke har set i de to tidligere ansøgninger på matriklen. Men der er stadig nogle forhold der bekymrer os meget. 1. Problemer med bebyggelsesprocenten – kan man virkelig regne vandværksbygningen med i den udregning? Det er svært for os som beboere at tage stilling til et byggeri kun på matriklen rabarbervej 10-12 - og ikke en samlet ansøgning for vandværket og matriklen rabarbervej 10-12. Specielt fordi der i naboorienteringen står ” Ansøgningen drejer sig om tilladelse til at opføre en ny etageboligbebyggelse, der udgøres af to bygninger på samlet 4.393 m2, svarende til en bebyggelsesprocent på 82 inklusiv eksisterende vandværksbygning.” Men hvordan skaber man både den rette bebyggelsesprocent og nok frirumsareal, hvis der senere ansøges om at vandværket skal indeholde lejligheder? Hvad er planerne for den del af grunden som er vandværksbygningen? Det virker underligt at regne bebyggelsesprocenten ud i et område i en forventning om at en stor fredet bygning skal stå tom. 2. Farlig trafiksituation – og kaotisk vejareal Vejarealet til den nye bebyggelse er meget trang med både almindelig transport til boligerne og stor renovationstransport der skal bakke og navigerer rundt. Et smalt fortov er ikke meget sikring mod en bakkende skraldebil. Det er et område med meget gående trafik både for områdets ca. 150 børn, beboere fra det nærliggende plejecenter, og ikke mindst mange af de 250 børn og forældre på vej til institutionen Grøndalen. 3. Potentiel forureningsfare Udgravning af kælder på en giftgrund bekymrer os som forældre. Men også i forhold til at der er en stor institution med legende børn på udearealer og et plejecenter omkring byggeriet. Da vores boliger har Genvex-systemer håber vi på en meget grundig gennemgang og orientering hvis der skal graves kælder ud, så giftstoffer, der hvirvles op ikke kan finde adgang til vores boliger. Vi håber der bliver lyttet til vores bekymringer omkring matriklen – og samtidig håber vi at kommunen er visionær og helhedstænkende i sin behandling af vandværksbygningen, som vi mener har stort potentiale som et kulturelt, socialt og iværksætter kraftcenter i bydelen. Det vil vi meget gerne investere tid og kræfter i at medudvikle. Mvh Lasse Cleveland og Annette Heron Hansen Jordbærvej 49 København NV