Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november
Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Ændring af skoledistrikter til skoleåret 2017/18
Oprettet:
27. maj 2016
Svarnummer:
86
Indsendt af
Jens Clausen
Postnr.
2300
By
København S
Høringssvar
Jeg vil gerne protestere imod forslagets punkt 3 om at ændre Ørestad Skoles distrikt således at rode 390 afgives til Dyvekeskolen.
Min familie og jeg flyttede til Ørestad i efteråret sidste år, og en absolut tungtvejende grund for vores beslutning for at besætte os netop her, var netop nærheden til Ørestad Skole og det fællesskab der er bygget op omkring skolen og kvarteret. Så min begrundelse for at protestere er selvsagt, at den påtænkte ændring vil have store negative konsekvenser for min families hverdag på mange niveauer.
Rent logistikmæssigt er vejen til Dyvekeskolen fra C.F. Møllers Allé, hvor vi bor, håbløst uegnet som skolevej. Den krydser bl.a. en af firsporet, væsentlig indfaldsvej til København, så det at f.eks. kunne lade børnene cykle selv i skole, vil have årelange udsigter. Turen derhen, på 2,3 km., med offentlig transport tager lang tid og man skal selv sørge for at tilbagelægge de 1,6 km. af dem til fods (ifølge Rejseplanen). Det bliver meget bøvlet at forene med aflevering af mindre børn andetsteds og med to forældre med job, hvilket trods alt er en forudsætning for langt de fleste for at kunne bo i hovedstadsområdet. Konsekvensen bliver velsagtens at dette bliver gjort i egen bil, hvilket i sagens natur giver mere trafik og aldrig har været meningen skulle være en forudsætning for at kunne bo (med børn) i Ørestad – tværtimod!
Som det påpeges i mange af de p.t. snart halvfems høringsvar der er afgivet, skyldes problemet, som distriktsændringen søger at løse, at Københavns Kommune har siddet på hænderne og ikke forholdt sig til eller reageret på virkeligheden. Københavns Kommune lader massevis af boliger bygge i Ørestad hvert år og samtidig har det længe været tydeligt at området er særligt populært blandt børnefamilier. I det lys, er det svært at forstå at kapacitetsmanglen på Ørestad Skole kommer bag på kommunen således at man forsøger at iværksætte så kortsigtede og direkte lokalsamfundsødelæggende hovsa-løsninger.
Som der står i forslaget, har løsningen ingen økonomiske konsekvenser. Fantastisk. Selvom det ganske givet er rigtigt, snævert set i hvert fald, så har det alle mulige andre negative konsekvenser. Og jeg er ikke enig i argumentationen om, at blot fordi der er ledig plads på Dyvekeskolen, så skal man rykke børnene derhen. Man kan da ikke bare skære et tæt og naturligt sammenhængende lokalsamfund midt over og vælte en masse menneskers hverdag, fordi kommunen har fejlet i sin planlægning. Der må findes en anden løsning som ikke har så ødelæggende konsekvenser, og om nødvendigt må man så finde midlerne til det. Jeg vil gerne minde om, at det er altså rigtige mennesker der vil blive påvirket af dette forslag. I sin nuværende form synes forslaget i høj grad at sætte kommunen før borgerne, selvom det er kommunen der har fejlet.
I forlængelse heraf forekommer det mig også ret tilfældigt, hvordan den foreslåede afgrænsning af skoledistrikter er fremkommet. Jeg bemærker at man i forslaget refererer til rode 390 som værende ”området nord for græsplænen”… Har dem der har lavet forslaget nogensinde været i Ørestad? ”Græsplænen” har rent faktisk et navn. Den hedder Byparken. Den er et naturligt centrum for de omkringliggende ejendomme og disses beboere. Den drives af grundejerforeningen og er et flittigt benyttet samlingspunkt for hele områdets børn og voksne (ligesom Ørestad Skoles elever ofte benytter sig af bl.a. boldbanen). Det er det område man i forslaget vil skære midtover. Man fristes næsten til at tro, at man ved udarbejdelsen af forslaget blot har kigget på et kort, bemærket et stort grønt område og tænkt at der er en naturlig grænse – og så har man trukket en streg. Sådan, god dag på kontoret. Nej, om igen.
Dette forslag vil for min familie og jeg reducere Ørestad fra at være et sted vi kunne forestille sig at blive boende i mange år, til blot at være et forholdsvist dyrt kvarter med lang og farlig vej til skole, men dog med en dejlig park, hvor den ene halvdel af børnene er fremmed for den anden halvdel. Dette og den tid vi vil skulle bruge morgen og eftermiddag på at hente/bringe er, for os i hvert fald, noget der vil få os til seriøst at genoverveje om det er i Ørestad vi skal blive boende – for det vil ikke hænge sammen. Jeg håber virkelig I tager de mange indsigelser alvorligt og finder en anden løsning der ikke har så omfattende negative konsekvenser for lokalsamfundet i Ørestad og borgernes hverdag.
Med venlig hilsen
Jens Clausen