Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Ny budgetmodel for rengørings- og gårdmandsområdet på daginstitutioner
Oprettet:
15. august 2012
Svarnummer:
53
Indsendt af
Helle Bak
Virksomhed / organisation
Klynge A10
Postnr.
2300
By
København S
Høringssvar
Høringssvar:
Ny budgetmodel for rengørings- og gårdmandsområdet på daginstitutioner
Ang. ny budgetmodels betydning for Klynge A10
Trediemandsleje – 3 enheder under Lejerbo:
I dag er budgetmodellen præget af betydelige forskellige i budgettildelingen, og det skal der selvfølgelig rettes op på. Desværre er der som udgangspunkt lagt et stort pres på klynger der har enheder der er i tredjemandsleje, for her har udgangspunktet været omvendt. Jeg har skullet finde beviser på at Klynge A10 ikke skal trækkes 26,93 % som konsekvens af den nye budgetmodel grundet trediemandsleje. Lejerbo, som vi er i trediemandsleje hos, har på intet tidspunkt i de sidste ca. 30 år hvor der har ligget kommunale institutioner i Gyldenrisparken, udført de arbejdsopgaver som der nu økonomisk bliver trukket ud fra vores budget. På intet tidspunkt har Lejerbos ejendomsfunktionærer udført almindelig vedligeholdelse af indvendige og udvendige basis opgaver. Som alle andre lejere, varetager Lejerbo vedligeholdelse af hårde hvidevarer, døre og vinduer. Dette gælder indtil der skal købes nye hvidevarer, hvor vedligeholdelsen overgår til enheden.
Det er svært for mig at se sammenhængen mellem at der allerede som udgangspunkt tages en besparelse i trediemandslejerne, uden at det undersøges om der reelt kan findes disse besparelser. Samtidig bliver det min opgave at finde de rigtige dokumenter gennem KEjd, hvor lejekontrakterne udformes og opbevares. Lejekontrakterne udformes uden deltagelse af enhedsleder eller klyngeleder, og det er heller ikke muligt at finde disse kontrakter i enhederne.
Jeg har gennem jurister i KEjd været så heldig at finde frem til lejekontrakterne for de tre enheder der ligger i Gyldenrisparken, Klynge A10, nemlig for Den Integrerede Institution Gyldenrisparken, 37538, Børnehuset GAIA, 37481 samt Den Grønne Planet, 37263. (Medsendt er materialet fra KEjd.). To af disse kontrakter er ikke blevet forhandlet gennem mange år da der finder en gennemgribende renovering sted der hvor to af enhederne skal være. Begge enheder er lige nu i pavilloner og skal være der til renoveringen af Amagerbrogade 262 bliver færdiggjort. Efterfølgende skal der udformes et driftsbudget og kontrakt mellem de to enheder i Amagerbrogade 262/Københavns Kommune og Lejerbo.
Jeg tager derfor udgangspunkt i den lejekontrakt der ligger for Den Grønne Planet, 37263, Store Krog 72a, og perspektiverer i, at som lejekontrakten ser ud for Den Grønne Planet, sådan påtænkes det sikkert fra Lejerbos samt fra Københavns Kommunes side at det også kommer til at se ud for Børnehuset GAIA, 37481, samt Den Integrerede Institution Gyldenrisparken, 37538, som begge på sigt skal være i lokalerne på Amagerbrogade 262.
I lejekontrakten som er udfærdiget mellem Lejerbo og Københavns Kommune, fremgår det, af budget 2011/2012 at alle udgifter til ejendomsfunktionærløn samt almindelig vedligeholdelse er på kr. 0. Hvilket vil sige at der i 2011/2012 ikke afsættes midler til hverken almindelig vedligeholdelse eller til lønmidler. I de foregående år var der afsat beskedne beløb til disse formål som anført nedenstående.
I budget 2010/2011 var beløbet henholdsvis 100.000 på ejendomsfunktionærløn og 36.000 på almindelig vedligeholdelse.
I budget 2009/2010 var beløbene henholdsvis 186.000 kr. på ejendomsfunktionærløn og 41.913 på almindelig vedligeholdelse.
Det vil sige, at disse meget lave beløb for vedligeholdelse af Den Grønne Planet i budget 2011/2012 er trukket ud, og derfor konkluderer jeg, at der ikke varetages nogen vedligeholdelse af Lejerbo, da der ikke er afsat midler til dette.
På baggrund af ovennævnte mener jeg også at kunne konkludere at dette vil gøre sig gældende for de to øvrige enheder i Klynge A10, at der IKKE er belæg for at mene at vores udlejer, Lejerbo, varetager renovering eller vedligeholdelse af vores enheder.
Derfor konkluderer jeg ligeledes, at der ikke i den nye budgetmodel for gårdmandsområdet kan foretages en besparelse for Klynge A10.
Gårdmandskorpset:
I Klynge A10 gik vi fra 1. januar 2012 fra at være en del af gårdmandskorpset til selv at ansætte en gårdmand. Grunden var, at vi ikke mener at vi får god nok service, god nok tid og fordi vi betalte for noget der var opgavebaseret, det vil sige, at den daglige leder samt personalet i enhederne ofte ikke så gårdmanden i det daglige, og at opgaverne ikke blev udført hverken tilfredsstillende eller til den tid vi fandt rimelig. Vi har nu en 37 timers gårdmand, der arbejder sammen med en gårdmand ansat i en anden klynge, så de sørger for at dække ind under sygdom og ferier. Og det fungerer fantastisk! Vi har nu en gårdmand der tager ejerskab til enhederne og opgaverne, ser på sit arbejde med stolthed, og ikke bare som endnu en institution i rækken af mange. Vi ser hele tiden vores gårdmand og opgaverne bliver lavet til tiden og grundigt og ordentligt. Vi ville i klynge A10 være meget kede af at skulle overgå til gårdmandskorpset, hvor der er alt for meget fokus på administration, de store og tunge opgaver og ikke på basis opgaverne I dagligdagen er det netop basis opgaverne der får dagligdagen til at fungere og derfor er yderst vigtige og centrale.
Økonomisk betalte vi flere penge for at være med i gårdmandskorpset end ved at have vores egen gårdmand, og vi fik på ingen måde samme kvalitet i arbejdet!!
Jeg konkludere på grund af ovennævnte, at vi ikke kan opretholde den service og vedligeholdelses niveau som vi, kommunen og ikke mindst forældrene forventer, hvis vi igen skal overgå til gårdmandskorpset.
Rengøringssektionen:
Efter klyngeledelse blev indført gik vi fra privat rengøring til rengøringsselskab. Jeg havde det i udbud hos to forskellige udbydere, nemlig KK BUFs rengøringssektion og KK KFFs rengøringssektion. Det var KFFs tilbud der var billigst, og derfor tog vi selvfølgelig dette rengøringsselskab. Jeg må indrømme, at jeg tvivler meget på, at rengøringssektionen under BUF på de sidste 1½ år skulle være blevet billigere end KFFs rengøringssektion. Hvis det i givet fald skulle vise sig, skifter vi selvfølgelig gerne udbyder, også selvom vi er tilfredse med vores nuværende udbyder.
Jeg håber vores høringssvar kommer til at spille ind i jeres beslutningsgrundlag, da det ellers vil få store konsekvenser for Klynge A10
På ledelses og medarbejders vegne
Helle Bak
Klyngeleder A10
Medfølger på mail; budget for Den Grønne Planer, udfærdiget mellem KEjd og KK