Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 13. august 2012
Svarnummer:
24

Indsendt af

Birgit Andersen

Virksomhed / organisation

Specialklyngen

Postnr.

2300

By

København

Høringssvar

Sagsnr: 2011-41121 - 13.8.12 Høringssvar fra Specialklyngen I forbindelse med ny budgetmodel for Rengøring/gårdmænd vi gerne gøre opmærksom på de særlige omstændigheder der gør sig gældende for Specialklyngen. Rengøring: Vi har ingen kommentarer til opmålingen af kvadratmeter (vi har gjort opmærksom på at salen i De fire Birke mangler i opmålingen) – Vi har gjort forvaltningen bekendt med det nuværende timeforbrug Gårdmænd: I forhold til den ny budgetmodel har man betragtet specialklyngens 6 institutioner som almindelige daginstitutioner.(Børnehaver.) I andre sammenhænge bliver vi betragtet som vuggestuer. En børnegruppe i en specialdaginstitution består typisk af 6 børn, men kvadratmetermæssigt fylder de det samme som en alm. vuggestuegruppe. Derudover er der på alle 6 institutioner en fysio– og ergoterapi. Udover de almindelige opgaver som ligger i en almindelig daginstitution, gør der sig følgende gældende for specialdaginstitutionerne: • Fremstille og vedligeholde institutionernes hjælpemidler (ganghjælpemidler, ståstativer, liftsystemer osv.) • Tilrette og ændre på lege ting, samt indlærings materialer så børnene i det daglige har mulighed for at bruge det. ( bespænding på cykler, lave ramme til puslespil osv) • Opsætte og vedligeholde gynge og hængekøje systemer både inde og ude (vigtigt for den sansemotoriske udvikling) • Opfinde, udvikle og vedligeholde forskellige former for dagsskemaer – dagstavler osv. • Lave mobile rum opdelere – flytte individuelle hjælpeforanstaltninger rundt internt på institutionerne. • Tilrette så krybber børnene kan liftes ind og ud. • Vedligeholde sanserum • Tilse og vedligeholde spa rum • Opfinde særlige hjælpemidler i samarbejde med terapeuter som tilpasses det enkelte barns særlig behov • Ombygge garderober og andet inventar så det opfylder børnenes behov og beskyttet personalets fysiske arbejdsmiljø • Vedligeholde og opdatere tekniske hjælpemidler så som børnecomputere, printere, lamineringsmaskine, digitale fotoapparater osv. da dette er en forudsætning for børnenes kommunikative læring • Hæve sænke borde vedligeholdes • Behandlingsbassinet på Wagnersvej fordrer særlig uddannelse, viden og daglig kontrol Vi har her forsøgt at kortlægge den nuværende fordeling på henholdsvis de almindelige opgaver og de særlige, og det har vist sig at gårdmændene p.t. bruger ca. halvdelen af deres arbejdstid på de særlige opgaver– dog lidt mere på de institutioner der har spabade eller bassin. Det vigtigt at understrege vigtigheden af, at gårdmanden er den del af institutionens personale, da opgaverne er så særlige for den enkelte institution og netop fleksibilitet og det daglige samarbejde mellem gårdmanden, pædagoger og terapeuter i dagligdagen er med til at understøtte kerneydelsen. På vegne af samarbejdsudvalget i Specialklyngen Birgit Andersen Gitte Olsen Marianne Boysen Klyngeleder Pædagogisk Leder Tillidsrepræsentant De fire Birke – Guldregn – Krudtmøllen – Wagnersvej – Troldpilen - Hvalen