Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Udvidelse af Nordhavn og ny krydstogsterminal - lokalplan 443
Oprettet:
3. juli 2009
Svarnummer:
8
Indsendt af
Stefanie Høy Brink
Virksomhed / organisation
Københavns Bymuseum
Postnr.
1658
By
København V
Høringssvar
Vedr. høring ang. udvidelsen af Nordhavn
Københavns Bymuseum har modtaget materiale vedrørende ovennævnte forslag og har foretaget en gennemgang af sagen.
Københavns Bymuseum synes, at det er en meget voldsom udvidelse, der foreslås i lokalplanforslaget. Det er rigtigt, at Nordhavn igennem tiden er blevet opfyldt og dermed udvidet, men dette bør ikke være en begrundelse for en udvidelse i det forslåede omfang.
Udvidelsen er blandt andet problematisk, da forterne fra flere vinkler vil se ud, som om de er landfaste. Trekroner fra 1827 markerer indsejlingen til Københavns Havn. Det blev brugt under Slaget på Rheden, hvor det indgik som det eneste faste anlæg i den danske forsvarslinje. Middelgrundsfortet blev bygget samtidig med Charlottenlund Batteri og Kastrup Batteri. Sam-men udgjorde de den ydre søbefæstningslinje sidst i 1800-tallet. De havde til formål at supplere den ældre linje, som lå ved Kronløbet og Kongedybet. De tre anlæg lå længere væk fra havnen og kunne dermed bedre dække ind-sejlingen til København og samtidig kunne de lukke for meget af den nord- og sydgående trafik i Øresund . Det er derfor vigtigt, at de to forte fortsat ligger ”frit” ude i havet og ikke ser ud, som om de er landfaste. Københavns Havn udgør en væsentlig del af Københavns kulturhistorie og denne bør der værnes om. Derfor kan den forslåede udvidelse ikke anbefales.