Elværksgrunden tillæg 2 - lokalplan 375-2

Lokalplanen gør det muligt at etablere hotel på adressen Borgergade 13 / Adelgade 16.

Høringsfrist:

30. juni 2017
Indsendt af:
Per Linå Jørgensen
Dato: 30. juni 2017
Svarnummer:
13
Vedhæftede filer: 2
By:
København K
Postnr.:
1302
Se tilføjede dokumenter
Læs høringssvar fra Per Linå Jørgensen
Indsendt af:
Kirsten Nissen
Dato: 29. juni 2017
Svarnummer:
12
Virksomhed / Organisation :
Beboerrepræsentationen for Dronningegården
By:
København K
Postnr.:
1302
Beboerrepræsentationen for Dronningegården ønsker at påpege følgende problemer ved et hotelbyggeri på Elværksgrunden : * Nybygningen er så høj og tæt på Dronningegården, at den vil blive stærkt generende for beboerne. * Hotelbygningen vil tage lys og sol fra Dronningegårdens rekreative gårdareal. * Hotelvinduer mod Dronningegården vil give uacceptabelt indkig. * Yderligere hoteldrift skaber mere støj og affald i et i forvejen belastet område. * Højere bebyggelsesprocent giver mindre lys og luft i området. * Nedlæggelse af p - pladser gør det endnu vanskeligere for beboerne og deres gæster at finde p - plads i nærheden. * Vi håber, at der ikke gives mulighed for byggeriet, da det vil medføre forringede bo - og levevilkår for mange beboere.
Læs høringssvar fra Kirsten Nissen
Indsendt af:
Indre By Lokaludvalg
Dato: 29. juni 2017
Svarnummer:
11
Vedhæftede filer: 2
Virksomhed / Organisation :
Indre By Lokaludvalg
By:
København K
Postnr.:
1466
Overordnet er lokaludvalget imod den udnyttelse af Elværksgrunden, der er lagt op til. Det forekommer ikke indlysende, at der skal presses endnu et hotel ind i dette tæt bebyggede beboelsesområde, hvor der i forvejen er problemer trafik og parkering og hvor der i stigende grad forsvinder grønne områder - Læs: Kongens Have spærres stadig hyppigere af for offentligheden. Og lokaludvalget er ikke overbevist om, at byggeriet arkitektonisk bliver tilpasset både det eksisterende byggeri og det nyere byggeri i Adelgade og Borgergade. Konkret mener vi, • at hoteldriften vil give øget generende støj for beboerne i kvarteret, særligt fra øgede trafik, som hotellet vil afstedkomme, og herunder især leverandørtrafikken og affaldsindsamlingen. • at skyggediagrammerne, der følger med planen, ikke virker overbevisende. Flere borgere har overfor lokaludvalget påpeget, at skyggediagrammerne ikke stemmer overnes med virkeligheden. En af dem har taget et foto, der viser, at skyggediagrammet af eksisterende forhold, er misvisende. Lokaludvalget beder om, at der som grundlag for beslutningen om lokalplanforslaget udarbejdes retvisende skyggediagrammer. • at ved beslutningen om lokalplanforslaget bør der lægges vægt på, at det er en solrig gårdhave, der benyttes flittigt i alle døgnets lyse timer, som vil blive påvirket af skyggerne fra det planlagte byggeri. • at kommunen skal forpligte bygherren til at opsætte farveprøver af byggeriet og til at invitere borgerne i kvarteret til at bedømme dem. • at det skal sikres, at hotellet og cafeen i hotellet ikke bliver katalysator for yderligere natteliv i kvarteret. Lokaludvalget opfordrer kommunen til at få tinglyst, at der på Elværksgrunden ikke kan gives alkoholbevillinger til længere end kl. 24. Grundejeren tilkendegav på borgermødet den 15. maj 2017 interesse for en sådan tinglysning. • at tagterrassen ikke kan tælle med som friareal i planberegningerne, hvis ikke den må bruges. Borgerdialog Lokaludvalget og Teknik- og Miljøforvaltningen havde borgerdialog om lokalplanforslaget den 17. maj 2017, hvor ca. 25 borgere deltog. I bilaget ses et referat af mødet. Med venlig hilsen Bent Lohmann, formand
Læs høringssvar fra Indre By Lokaludvalg
Indsendt af:
Marianne Christensen
Dato: 21. juni 2017
Svarnummer:
10
By:
København K
Postnr.:
1302
Ang. højt hotelbyggeri på Elværksgrunden. Dagslys og sol. Vi er nogle beboere i Dronningegården, der er bekymrede for, at det nye hotel vil skygge for lys og sol i vor lille oase af et fristed ud mod det planlagte byggeri. Ifølge de skyggediagrammer, som arkitekterne har udformet, vil oasen ligge i skygge det meste af året. I dag er der sol fra ca. kl. 9 til ca. kl. 21. Det høje byggeri vil ligeledes skygge for solen specielt for de borgere, der bor i nr. 35, da 7 af lejlighederne kun har vinduer ud til det potentielle nye byggeri. Ifølge skyggediagrammerne vil solen aldrig nå ind til de borgere der bor i stuen, 1.,2.3. og 4 sal på Dronningens Tværgade 29 til 35. For de borgere der bor højere oppe, vil det potentielle hotel yderligere skygge for udsigten over tagene, tårne og spir. Støj. I forvejen er støjnivauet på Adelgade tiltaget med øget trafik, flere skraldevogne tidligt om morgenen samt flere og flere turistbusser. Specielt er vi generet af de røde on and off busser, der er begyndt at køre igennem Adelgade ca. hver 10. minut alle ugens 7 dage. Desuden laver den øgede trafik med turistbusser i Adelgade trafikpropper, da gaden ikke er særlig bred. Vi er bekymrede for den støj og støv, som en nedrivning af P. huset og opførelse af et så massivt byggeri vil medføre. Vi er ligeledes bekymrede for den øget støj på alle tider af døgnet med gæster der kommer og går, med deres rullende kufferter over brostenene. Parkering. Ifølge oplægget vil der skulle nedlægges over 100 P pladser. I forvejen er det blevet mere og mere vanskeligt, at finde en ledig plads til bilen. Det gælder både på den store p plads på Dronningens Tværgade samt i Adelgade. Vi frygter, at det fremover vil køre flere biler rundt for at finde en P plads, med øget luft forurening og støj til følge. Bebyggelsesprocent. Vel vidende, at Københavns Kommune er fritaget for at overholde en bestemt bebyggelsesprocent, må man nok sige, at en bebyggelsesprocent på over 380% er meget høj. Og specielt når det kommer til at gå ud over livskvaliteten for de fleste borgere i Dronningegården. Vi henstiller på det kraftigste, at byrådet ikke tillader et så massivt byggeri, der kommer til at nedbringe livskvaliteten for os der bor i Dronningegården.
Læs høringssvar fra Marianne Christensen
Indsendt af:
Poul Næsted
Dato: 20. juni 2017
Svarnummer:
9
By:
københavn
Postnr.:
1311
Jeg finder det dybt problematisk med et udbyggelse af det ekisterende hotel med hele 281 værelser, sådan som det foreslås. Jeg mener slet ikke kvarteret kan absorberer så mange gæster centralt. Nyopførlse af hoteller må henvises til Nordhavnen eller Ørestanden, ikke Indre By. Jeg finder det også uacceptablet, at der med forslaget nedlægges 124 p-pladser, samt at normen for antal p-pladser for byggeriet kun er 36. Man må jo antage at en del flere af kommende gæster vil tage bil på ferie/forretningsrejse, hvilket så henviser parkering hertil til byens gader, som i forvejen er overfyldte med biler. Jeg stiller mig også tvivlende overfor forslaget konklusioner om at hotellet ikke vil medfører nævneværdig mertrafik. Det eksisterende hotel belaster allerede Borgergade betragtligt med bus trafik med gæster osv.
Læs høringssvar fra Poul Næsted
Indsendt af:
Anette Waaben
Dato: 16. juni 2017
Svarnummer:
8
By:
Kbh K
Postnr.:
1302
Som beboer i Dronningegården og nabo til Elværksgrunden må jeg protestere imod planen om at opføre et hotel med tilhørende cafe o lign på grunden. Dels vil hotellet, med den højde der er planlagt, skygge for såvel Dronningegårdens facade ud mod byggeriet, som for vores fælles gård areal. Dels vil et hotelbyggeri så tæt på vores bebyggelse ødelægge beboernes mulighed for privatliv idet man vil kunne kigge direkte ind i alle lejlighederne fra hotellets vinduer. Endvidere er vi allerede på nuværende tidspunkt stærkt generet af støjen fra de omkringliggende hoteller samt den nærliggende Gothersgade, hvor der er gang i druk og udendørsliv til ud på morgenstunden hver eneste weekend fra torsdag til søndag. Et hotel med tilhørende cafe lige ved siden af beboelsesejendomme vil bringe støjforureningen op på et helt uacceptabelt niveau. Så jeg må på det kraftigste protestere imod hotelbyggeri så tæt på beboelse i et i forvejen tæt bebygget område.
Læs høringssvar fra Anette Waaben
Indsendt af:
Ulla Plon og Helge Mørch Jensen
Dato: 13. juni 2017
Svarnummer:
7
Vedhæftede filer: 2
By:
København K
Postnr.:
1302
Høringssvar vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan 375 ”Elværksgrunden”, Indre By Som naboer til Elværksgrunden og beboere i Dronningegården ser vi med undren, at der intet sted i forslaget er nævnt bekymring for, eller hensyn til beboerne i de ca. 80 lejligheder i Dronningegården, der vil blive voldsomt generede, hvis der gives grønt lys for et hotelbyggeri som foreslået. Hotelbyggeriet, som ønskes op i en højde på 24 m, vil ligge tæt op ad hele Dronningegårdens facade med hotelværelser og tilhørende vinduer. Ikke blot vil det give uacceptabelt indkig for både beboere og hotelgæster, det vil også ødelægge lysforhold og udsigt for beboerne. Vi vil også gerne advare mod tendensen til at fortætte NyKøbenhavn og bygge i højden. Det skaber ikke mere kvalitet. Vi ønsker med dette høringssvar at påpege følgende problemer for Dronningegården: 1. Nybygningen vil blive så høj og så tæt på skellet til Dronningegården, at den vil være stærkt generende for beboerne i Dronningegården. 2. Det fremgår af planen, at nybygningen mod Adelgade vil være lige så tæt på Dronningegården som parkeringshuset er i dag men meget højere. En del lejligheder i denne del af Dronningegården er udelukkende vendt mod syd (mod nybyggeriet). 3. Nybygningen vil tage lyset og solen fra Dronningegårdens beskedne sydvendte, men meget benyttede rekreative gårdareal. 4. Hotelvinduer mod Dronningegården vil give et uacceptabelt indkig. 5. Yderligere hoteldrift skaber mere støj og affald i et i forvejen meget belastet område. 6. En højere bebyggelsesprocent på grunden end den maksimale i lokalplanen vil give mindre lys og luft i området. 7. Ved at tillade nedlæggelse af et stort antal parkeringspladser gør kommunen det endnu vanskeligere for beboerne og deres gæster at finde parkeringsplads i nærheden. I forvejen er vi blevet ofret, da kommunen fjernede 1-times begrænsningen for parkering på pladsen i Dronningens Tværgade og derved gjorde det frit for enhver at holde på pladsen hele dagen. 8. Forvaltningen har ved de to andre byggerier på Elværksgrunden givet administrative dispensationer og byggetilladelser udover det, der blev vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget. Det frygter vi også vil ske i dette tilfælde. ./. Vedhæftet projektets soldiagram 21. marts og foto taget i Dronningegårdens gård 23. marts 2017
Læs høringssvar fra Ulla Plon og Helge Mørch Jensen
Indsendt af:
Lone Lauritzen
Dato: 22. maj 2017
Svarnummer:
6
Virksomhed / Organisation :
Beboerforeningen Christiansgården
By:
københavn k
Postnr.:
1302
På vegne af beboerforeningen i Christiansgården, Dronningens Tværgade I beboerforeningen har vi drøftet den nye plan for Elværksgrunden Beboerforeningen er bekymret over, om udvidelse af hotel samt oprettelse af cafe vil medføre, at støjen genereres i området, der i forvejen er belastet af støj. Der er tale om et tæt beboelsesområde og nattesøvnen er i forvejen, især op til weekender generet af bargæster fra Gothersgade. Derfor er det vigtigt for os at påpege nødvendigheden af, at der ikke på et senere tidspunkt gives natbevillig, tilladelse til musik eller lignende. Da dette vil være meget uhensigtsmæssig i et kvarter med tæt bebyggelse.
Læs høringssvar fra Lone Lauritzen
Indsendt af:
Vibeke Dalbro
Dato: 19. maj 2017
Svarnummer:
5
Virksomhed / Organisation :
Borger i nærområdet
By:
København k
Postnr.:
1313
Der er ikke behov for flere mastodontbyggerier i området. Der allerede et stort hotel. Gaden bliver død og lukket. Der er mere behov for boliger og små butikker, som kan give lidt liv i den ende af Borgergade,/Adelgade .
Læs høringssvar fra Vibeke Dalbro
Indsendt af:
Metroselskabet I/S
Dato: 18. maj 2017
Svarnummer:
4
Vedhæftede filer: 1
By:
København S
Postnr.:
2300
Læs høringssvar fra Metroselskabet I/S
Indsendt af:
Thomas Haug Hartmann
Dato: 5. maj 2017
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
Strossle
By:
Københanv K
Postnr.:
1304
Mit eneste indlæg til denne høring er, om man ikke kan overveje en anden facadefarve en mørkerød. Idag har parkeringshuset omtrent samme farve, og den gør faktisk gade og område ret mørk. Vi er flere der har overvejet at ansøge om tilladelse til at male den nuværende væg lys for netop at komme dette til livs. Når væggen nu skal rives ned, er dette naturligvis ikke længere relevant, men det kan klart anbefales at man overvejere en lys nuance, for at give området et frisk præg. Det vil derudover give en god kontrast til de i forvejen meget røde og mørke bygninger, der allerede er på gaden. Thomas
Læs høringssvar fra Thomas Haug Hartmann
Indsendt af:
Eskild Dahl Pedersen
Dato: 3. maj 2017
Svarnummer:
2
Virksomhed / Organisation :
Beboer nabo
By:
København K
Postnr.:
1302
Forslaget vil afslutte transformationen af det område fra industrisamfundet til service turisme samfundet. Området har i årtier været byggeplads med støj og støv og opgravninger i Adelgade. Det er således vigtigt at afslutningen af førnævnte transformation følges op at ny asfaltbelægning fra Gothersgade til Dronningegården og en intensiv renholdelse af det gadestrøg som er blevet en turistmagnet for tilrejsende som søger overnatninger til at betale. Alt i alt en god udvikling for byens indtjening og beskæftigelse til også ufaglærte. Det giver mere støj i området, men det er vi vant til. Hellere støj fra turister end lastbiler, byggepladser etc. Så glædeligt at der er udsigt til at området får sin sidste bygge udfordring udført.
Læs høringssvar fra Eskild Dahl Pedersen
Indsendt af:
Anders Skou
Dato: 3. maj 2017
Svarnummer:
1
By:
København K
Postnr.:
1110
Jeg synes ikke, at forslaget i tilstrækkeligt omfang forholder sig til kørende adgangsforhold. Trafikken i Borgergade er i dag af en meget parkeringspladssøgende karakter, hvilket medfører uforudsigelige opbremsninger og kast med biler for at kapre en plads. Dette er til fare for både cyklister og fodgængere, sidstnævnte færdes allerede i dag på et ikke særligt bredt og meget dårligt lagt fortov. Der er efter min mening heller ikke i dag tilstrækkelige afsætningsmuligheder ved det eksisterende hotel. Yderligere trafik i Borgergade vil derfor bidrage til kaos, ikke til forbedringer.
Læs høringssvar fra Anders Skou