Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Forslag til Tryghedsløft 2017

Borgerrepræsentationen har afsat 3 mio. kr. i 2017 til at gennemføre en række fysiske forbedringer af byens rum, der øger trygheden. Der skal i alt udpeges 60 tryghedsløft over hele byen, som hver må koste 50.000 kr. Der blev også afsat 3 mio. kr.

Høringsfrist:

12. juni 2016
Indsendt af:
Freddy Ingvorsen
Dato: 12. juni 2016
Svarnummer:
41
Virksomhed / Organisation :
Formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Forslag om lokal tryghedsløft 1. Hvilke sted er der tale om? Brønshøj Torv, i området omkring springvandet. 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på dette sted? Selve torvet er rimeligt belyst af de omkringliggende bestående belysnings armaturer, men området omkring springvandet er mørkt. De høje granitbede og bænke kommer til at danne mørke kroge midt på torvet. Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg, har gennem de sidste par år arbejdet på, at finde en brugbar løsning på det pågældende problem. Det er vigtigt, at gøre hele området på Brønshøj Torv til et attraktivt sted at opholde sig. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? Byudviklingsudvalgets forslag til løsning af det pågældende problem er, at der installeres et belysningsspot på vandsøjlen i springvandet, så man kan betragte bevægelsen, når det er mørkt. En sådan effektbelysning vil få de mørke steder på torvet til at være mere belyst og trygge. 4. Forslagsstiller(e)s navn(e), adresse, mail adresse og telefonnummer. Freddy Ingvorsen, formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Skensvedvej 56, 2700 Brønshøj. Tlf.: 38 60 46 16 E-mail: fai_priv@post10.tele.dk
Læs høringssvar fra Freddy Ingvorsen
Indsendt af:
Peter Bysøe
Dato: 12. juni 2016
Svarnummer:
40
Vedhæftede filer: 2
By:
Husum/Brønshøj
Postnr.:
2700
Læs høringssvar fra Peter Bysøe
Indsendt af:
Freddy Ingvorsen
Dato: 12. juni 2016
Svarnummer:
39
Virksomhed / Organisation :
Formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Forslag om lokal tryghedsløft 1. Hvilke sted er der tale om? Cykel/gang - broen over Vestvolden, der forbinder Tingbjerg med Bystævnet. 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på dette sted? Området omkring cykel-/gangforbindelsen over Vestvolden, har gennem længere tid været udpeget som et utrygt sted, når Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg, har spurgt lokalbefolkningen. Der har ved den seneste besigtigelse på stedet i juni 2016, været en god beskæring af de buske og krat, som normalt giver dårligt udsyn over området. Det vides ikke om de parklamper, der står på strækningen, er skiftet til de nye LED-armaturer. Der et generelt ønske om mere lys ved selve broen. Det største problem ved at benytte broen er, at den er i så dårlig stand, at man er bange for at falde og komme til skade. Der er flere brædder, der er knækket og brækket af, og man har så dækket hullet med en plade af støbekrydsfiner, som er skruet fast oven på, det giver kanter, som man kan falde over og cykelhjul kan blive fanget af. Andre steder er brædderne løse og kan vippe op, når man træder på dem. Tilbagemeldingen fra de unge og andre som benytter broen er, at den er meget utryg at færdes på med den tilstand den har, og den bliver meget glat i regnvejr. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? En professionel reparation af den ødelagte træbelægning på broen, samt en overflade behandling eller belægning som sikrer at broen ikke bliver glat, når det regner. En fortsat beskæring af buske og krat omkring broen og stisystemet vil sikre mere tryghed og bedre belysning. 4. Forslagsstiller(e)s navn(e), adresse, mail adresse og telefonnummer. Freddy Ingvorsen, formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Skensvedvej 56, 2700 Brønshøj. Tlf.: 38 60 46 16 E-mail: fai_priv@post10.tele.dk
Læs høringssvar fra Freddy Ingvorsen
Indsendt af:
Freddy Ingvorsen
Dato: 11. juni 2016
Svarnummer:
38
Virksomhed / Organisation :
Formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Forslag om lokal tryghedsløft 1. Hvilke sted er der tale om? Området omkring Bellahøj Nord og Bellahøj Parken. Pladsen omkring HOFOR Varmecentralen, med indkørsel fra Bellahøjvej 14, og ud mod Skolestien. 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på dette sted? Det pågældende område har gennem længere tid været udpeget som et utrygt sted at færdes, når Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg, har spurgt lokalbefolkningen. Senest er der i samarbejde med Ungerådet gennemført en tryghedsvandring i området, hvor de blandt andet har besøgt en lokal ungdomsklub, for her at høre de unges mening om utrygge steder i området. Det er særligt pladsen omkring Varmecentralen, der mangler belysning, den bestående belysning er tilgroet og næsten dækket af buske. Der mangler samtidig en ordentlig afspærring, så biler ikke kan køre igennem til Skolestien. Der er sat pullerter op, men afstanden er så stor at en bil kan passere. Der efterlyses samtidig mere lys på stisystemet fra Bellahøj Nord gennem Bellahøj Parken og til Bellahøj Syd. Der er på denne strækning udskiftet til de nye LED-armaturer, men de er flere steder dækket af gerne fra træer og buske. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? Det vil have en stor effekt, hvis der kunne opsættes nogle lysspot på bygningen ved Varmecentralen, så området der omkring bliver ordentlig oplyst. En beskæring af buske og træer omkring de nye LED-armaturer på hele stisystemet vil give mere tryghed og bedre belysning. 4. Forslagsstiller(e)s navn(e), adresse, mail adresse og telefonnummer. Freddy Ingvorsen, formand for Byudviklingsudvalget, under Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Skensvedvej 56, 2700 Brønshøj. Tlf.: 38 60 46 16 E-mail: fai_priv@post10.tele.dk
Læs høringssvar fra Freddy Ingvorsen
Indsendt af:
Erik Andersen
Dato: 11. juni 2016
Svarnummer:
37
By:
København S
Postnr.:
2300
Vi oplever daglig at cyklister køre på fortovet mellem Øresundsvej og Lergravsvej og særligt ud for Wittenbergade for at komme over til metroen man kan åbenbart ikke trække cyklen, fodgænger skal vige for cyklerlister på fortovet særlig om morgenen.
Læs høringssvar fra Erik Andersen
Indsendt af:
Susanne Drøhse
Dato: 10. juni 2016
Svarnummer:
36
By:
København NV
Postnr.:
2400
Ang. Belysning ved Emdrups Station ved Tuborgvej Når jeg - efter mørkets frembrud -kommer cyklende fra Lersøpatk Alle over Tuborgvej og kører videre langs banen på den østlige side, der hedder Emdrupvej, mangler belysning. I forbindelse med renoveringen af stationen kom der aldrig gadelys op her. Det er svært at orientere sig og det hænder, at jeg møder gående grupper af folk. Det er utrygt, både fordi det er svært at orientere sig og se, om der kommer gående, men også fordi andre ikke kan se mig.
Læs høringssvar fra Susanne Drøhse
Indsendt af:
Irma Kruitbosch
Dato: 10. juni 2016
Svarnummer:
35
Vedhæftede filer: 2
By:
København N
Postnr.:
2200
Nannasgade er ensrettet mellem Rådmandsgade og krydset med Vølundsgade/Vulkangade. Der er dog meget tit biler der kører imod trafikken (hen mod Rådmandsgade). Dette er ret farligt i forbindelse med Bananna Park og de omkringliggende institutioner, Børneraketten, Samuelsgården samt Rådmandsgadeskolen. Løsning: * Bedre skiltning (nu er der kun et enkelt skilt, som står skævt) * Ændre parkeingsforhold, så den ene side af gaden bliver skråparkering * Udvide fortorvet, der hvor vejen bliver ensrettet, så det er tydeligt gaden er ensrettet.
Læs høringssvar fra Irma Kruitbosch
Indsendt af:
Jette Nielsen
Dato: 9. juni 2016
Svarnummer:
34
Virksomhed / Organisation :
A/B Husumtoften
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Endnu engang beder jeg om at få sat en gadelampe op i Toften, som ligger bag vores andelsforening. Der har før været en lampe lige på hjørnet af vejen ned til Københavns Kommunes børnehave, den blev så ikke genopsat , da der kom nye gadelamper i Toften. Toften er en offentlig vej, der går fra -Storegårdsvej til Frederikssundsvej og flittigt brugt af cyklister og gående samt forældre, der følger deres børn til og fra børnehave. I den mørke tid er det ikke særlig trygt at gå gennem en mørk vej, især ikke da den hele året er tilholdssted for områdets unge, der åbenlyst handler med Stoffer, eller bare samles og er temmelig højrystede. Hvilket kan gøre det svært at vide, om man kan fortsætte ad vejen eller skal vende om og gå en anden vej.
Læs høringssvar fra Jette Nielsen
Indsendt af:
Tom Wøldike
Dato: 9. juni 2016
Svarnummer:
33
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
1947
By:
København S
Postnr.:
2300
Tryghedsløft af område langs med Metro og under Greisvej cykel- og gangsti-bro.
Læs høringssvar fra Tom Wøldike
Indsendt af:
Anonym
Dato: 9. juni 2016
Svarnummer:
32
By:
København N
Postnr.:
2200
Sted: Guldberg Byplads - foran Guldberg Skole Tryghedsproblemer: En gruppe unge mennesker holder dagligt og allerede fra om eftermiddagen til på pladsen. De kører med høj fart rundt i biler og på motorcykel. Der kan være begrundet mistanke om, at der sælges stoffer på pladsen. Skolebørn føler sig i stigende grad utrygge ved at færdes på pladsen, som nærmest er at betragte som en del af skolegården i skoletiden, og som næsten alle skolebørn passerer, når skoledagen slutter. Løsning: Pladsen bør lukkes mere af, så biler og motorcykler ikke kan få adgang. Derudover bør der etableres et samarbejde mellem kommune, politi, skole, beboere i området og andre lokale interessenter med henblik på at gøre pladsen til at et trygt sted at færdes for alle.
Læs høringssvar fra Anonym
Indsendt af:
Bjørn
Dato: 8. juni 2016
Svarnummer:
31
Vedhæftede filer: 1
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Bjørn
Indsendt af:
Rikke Larsen
Dato: 7. juni 2016
Svarnummer:
30
By:
Kbh N
Postnr.:
2200
Jeg er utryg over at lade mine børn færdes på pladsen foran Guldberg Skole, hvor en gruppe unge mennesker holder til stort set hele dagen. De kører med høj fart rundt i biler og på motorcykel. De udøver hærværk på bænke, træer og øvrige fællesareal. Skolebørn føler sig i stigende grad utrygge ved at færdes på pladsen specielt når de skal i fritidshjem om eftermiddagen og også skal passere dem senere på vej hjem. Løsning: Pladsen kan spærres af, så biler og motorcykler ikke kan få adgang. Derudover bør der etableres et samarbejde mellem kommune, politi, skole, beboere i området og andre lokale interessenter med henblik på at gøre pladsen til at et trygt sted at færdes for alle.
Læs høringssvar fra Rikke Larsen
Indsendt af:
Signe Holme
Dato: 7. juni 2016
Svarnummer:
29
By:
København N
Postnr.:
2200
Jeg foreslår at der bliver spærret af for biler ved pladsen foran Guldberg Skole, kirken og Sjællandsgadebadet. Jeg har to små drenge der begge er utrygge ved at være på pladsen, og jeg tør ikke lade den ældste gå alene i skole. Det ville hjælpe rigtig meget at få bomme eller anden afspærring sat op, så der ikke kan køre biler på pladsen med mindre de har et lovligt ærinde. Der er mange bløde trafikanter der er helt nye i trafikken, og det er virkelig utrygt med biler på en plads hvor børn løber og leger, kører på løbehjul og spiller bold.
Læs høringssvar fra Signe Holme
Indsendt af:
Peter V
Dato: 7. juni 2016
Svarnummer:
28
Vedhæftede filer: 1
By:
Kbh N
Postnr.:
2200
Fra vedhæftede fil: --- Forslag om lokalt tryghedsløft - udfyldes af forslagsstiller 1. Hvilket sted er der tale om? (skal udfyldes) Det er vigtigt at være så specifik som muligt, eksempelvis med angivelse af adresse. 1: Prinsesse Charlottes Gade på den sidste strækning mod Jagtvej. 2: Gulbergs Plads. 3: Og hele Prinsesse Charlottes Gade. 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på stedet? (skal udfyldes) Det er vigtigt at beskrive selve problemet og ikke løsningen 1: Smal vej, som bl.a. bruges som smutvej. Kørsel i begge retninger skaber især i myldretiden utryghed for elever fra gadens tre skoler samt for beboerne i området. 2: Samlingssted for unge med indvandrerbaggrund med kort lunte har medført hærværk, nedladende kommentarer og adfærd overfor forbipasserende. Deres biler parkeres på pladsen foran Simeons Kirke under deres ophold. Og af og til brændes dæk i hjulspindslege. 3: Hurtigkørende trafik til fare for elever fra gadens tre skoler samt områdets beboere. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? Her kan der foreslås konkrete løsninger, såsom beskæring, belysning osv. 1: Ensretning mod Jagtvej på den pågældende strækning. 2: Det er kun én pæl, der skal sættes mellem de resterende, for at forhindre indkørsel for biler. Derfor: installér den sidste pæl. Og hvis de unge alligevel bliver hængende, bør de få tilbud om klublokaler med strikkeundervisning el.l. 3: Installér flere chikaner/nedsæt fartgrænsen/spærring. 4. Forslagsstiller(e)s navn(e), adresse, mailadresse og telefonnummer Såfremt denne udfyldes, kan lokaludvalget kontakte dig for at få forslaget/problemet uddybet. Peter V, ehcnalava@gmail.com.
Læs høringssvar fra Peter V
Indsendt af:
Josefine Albris
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
27
Vedhæftede filer: 1
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Josefine Albris
Indsendt af:
Josefine Albris
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
26
Vedhæftede filer: 1
By:
KBH
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Josefine Albris
Indsendt af:
Oskar Funk
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
25
Vedhæftede filer: 1
By:
KBH N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Oskar Funk
Indsendt af:
Rasmus Rune Larsen
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
24
By:
København N
Postnr.:
2200
Der er inden for de seneste måneder blevet utrygt for områdets beboere og skolens børn på Guldberg Byplads foran Guldberg skole. Jeg har gjort mig følgende observationer: - Pladsen er hver dag fyldt op med en stor gruppering af unge mænd, der efter alt at dømme dealer og kører med høj fart frem og tilbage med biler og motorcykler - Jeg oplever, at de udviser en aggressiv adfærd - F.eks. kører med høj fart på pladsen, er set med knive og antaster én på en fjendtlig måde hvis man tager fotografier på pladsen - Jeg oplever en støjende adfærd - f.eks. biler der gasser op eller fyrer kanonslag af - Jeg har talt med mange lokale fra området, heriblandt flere skolebørn fra Guldberg Skole, som udtrykker stigende utryghed ved deres tilstedeværelse - De er til stede det meste af eftermiddagene (allerede fra før børnene får fri) og langt ud på aftenen Jeg mener, at det er fuldstændig uacceptabelt, at der køres med høj fart og formodentlig deales stoffer på en plads, der praktisk bruges som skolegård og legeplads for områdets børn. En simpel løsning til at starte med, vil være at få spærret af for biltrafik på pladsen med to ekstra stolper. På sigt bør der efter min mening være et øget fokus og samarbejde mellem kommunen, politiet, Guldberg Skole, områdets beboere og andre lokale aktører for at tage hånd om en stigende utryghed i området. Mvh. Rasmus
Læs høringssvar fra Rasmus Rune Larsen
Indsendt af:
Anne-Mette Larsen
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
23
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Min datter går i 1. klasse på Guldberg Skole på Nørrebro, hvor der på pladsen er en del hash/narko sælgere, som mødes dagligt, har kørt deres biler ind foran skolen/kirken og kører med høj fart gennem pladsen (som er afspærret og ikke burde være befærdet med motortrafik). For det første er der sikkerhedsaskpektet, rent trafikmæssigt, med biler inde på en plads, hvor der færdes masser af skolebørn. For det andet i forhold til at det er utrygt at der åbenlyst handles stoffer foren en skole, hvor børnene har en uindhegnet legeplads umiddelbart op til pladsen. Der var i forrige uge episode med meget agresiv mand, osm var bekendt af gruppen der holder med bilerne på pladsen. Da Politiet forsøgte at tage vedkommende med (angiveligt til indlæggelse på psykiatrisk afdeling), kom de i klammeri med gruppen på pladsen, hvilket påvirkede børnene meget at være vidne til. Mit forslag er, at der etableres chikaner/bomme, som umuliggør at biler kan køre ind på pladsen (men kan åbnes af udrykningskøretøjer) samt at der fra kommunal side satses på, at der i hvert fald foran skoler sættes ind med samarbejde mellem politi, evt. SSP og kommune, så de der handler stoffer tvinges væk derfra.
Læs høringssvar fra Anne-Mette Larsen
Indsendt af:
Frederik B. Rasmussen
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
22
Vedhæftede filer: 1
By:
København N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Frederik B. Rasmussen
Indsendt af:
Anna Haugaard
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
21
Vedhæftede filer: 1
By:
København N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Anna Haugaard
Indsendt af:
Maria Petersen
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
20
Vedhæftede filer: 1
By:
København N
Postnr.:
2200
Som beskrevet yderligere i det vedhæftede dokument, foreslår jeg Tryghedsløft ved den smalle gade Skodsborggade på ydre Nørrebro. Gaden er mørk, beskidt, smal og synes utryg. Der mangler lys, beplantning, offentlige opholdssteder og i særdeleshed skraldespande, da gaden bliver anvendt som en, stor, offentlig skraldespand.
Læs høringssvar fra Maria Petersen
Indsendt af:
Anja Hansen
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
19
Vedhæftede filer: 1
By:
København N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Anja Hansen
Indsendt af:
Andreas
Dato: 6. juni 2016
Svarnummer:
18
Vedhæftede filer: 1
By:
København N
Postnr.:
2200
Læs høringssvar fra Andreas
Indsendt af:
ulla keller
Dato: 2. juni 2016
Svarnummer:
17
By:
københavn SV
Postnr.:
2450
Der mangler lys ved stierne langs den grønne kile fra Teglholmsgade 16 og helt ud til Skolen i Sydhavnen. Der er mange børn som bruger den til skolevej og om vinteren er der meget mørkt. Det er også svært at se, når stien drejer. Det er måske ikke lige her, men den grønne kile skulle ende ud i en park efter skolen og videre over en bro til Amager fælled. Parken består af 8-10 tynde pinde i en beton ørken??? Kunne man ikke sætte nogle af alle de nye træer her? Man har bevilliget penge til etablering af lettere kørsel over slusen med kassecykler, men kunne man ikke bruge pengene til den bro, der for længste skulle have været for enden af kilen og her sørge for at, det bliver nemt også for kassecykler fra starten. Mvh Ulla Keller
Læs høringssvar fra ulla keller
Indsendt af:
Christianshavns Lokaludvalg
Dato: 30. maj 2016
Svarnummer:
16
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Christianshavns Lokaludvalg
By:
København K
Postnr.:
1466
Christianshavns lokaludvalg drøftede i sit møde den 25. maj 2016 forvaltningens projekt Tryghedsløft 2017 og beder om, at der gøres noget ved følgende problemer: • Christianshavns Torv mangler belysning og der er utrygt. • I Prinsessegade, særligt ved Christiania, er der utrygt. Der mangler lys i gadelamperne ved Christiania. Derudover beder lokaludvalget om, at der gøres noget ved følgende problemer, som lokaludvalget og borgerne pegede på i 2015 i forbindelse med det foregående tryghedsløft-projekt og som der endnu ikke er gjort noget ved: • Der mangler belysning på Refshalevej, Bådsmandsstræde, Christiania, ved Overgaden Oven Vandet, Prinsessegade, Burmeistergade, Brobergsgade, ved Snorrebroen, Torvegade, ved Døttreskolen, på den nordlige del af Strandgade og på gang- og cykelstien bagom Forsvarskommandoen til Galionsvej. • Beskær træer på Overgaden Oven Vandet fra Bodenhoffs Plads til Brobergsgade. • Tags, manglende renhold og henslængte cykler giver utryghed. • Christiania opleves som en magnet for kriminelle bander og enkeltpersoner, der gør hele Christianshavn utryg. • Stierne på Christianshavns Vold opleves af nogle som mørk og uoplyst, og føles utryg. Andre mener, at hvis der skal være belysning på volden, kan der langs stierne i jorden eller ved bænkene nedlægges selvlysende markører, som kun ses, når man er et par meter væk. Men helst ikke tænd-sluk-lys, da man kan blive forskrækket ved tændingen. • Nogle personer, der bevæger sig mellem Christianshavns metrostation og Christiania ad Dronningensgade, skaber med deres opførsel utryghed i kvarteret. • Ved indgangene til Christiania kan det føles utrygt at færdes. • Der er hashhandel i gårde og i opgange omkring Christianshavns Torv og Christiania. Det giver utryghed. • Området ved Værftsbroen vil blive utrygt, når broen over Inderhavnen åbner og der kommer flere cyklister og når institutionsbyggeriet på Trekantsgrunden ved Prinsessegade/Refshalevej står færdig, eftersom busslusen i Prinsessegade er nedlagt og eftersom der er etableret et kajakslæbested ved siden af Værftsbroen over Prinsessegade. • Taxaernes kørsel og parkering ved Christiania skaber utryghed. • Torvegade er svær at krydse. Med en anden frekvens for lyssignalerne, kunne den bliver lettere at krydse for fodgængere. • Værestederne på Christianshavn tiltrækker folk, der med deres adfærd kan gøre andre utrygge. • Information til borgerne om, hvordan man skaber sin egen tryghed, kunne være en idé. Med venlig hilsen Poul Cohrt, formand
Læs høringssvar fra Christianshavns Lokaludvalg
Indsendt af:
Bispeparkens Bestyrelse
Dato: 28. maj 2016
Svarnummer:
15
Virksomhed / Organisation :
fsb afd. 1-22
By:
København NV
Postnr.:
2400
Forslag om lokalt tryghedsløft - udfyldes af forslagsstiller 1. Hvilket sted er der tale om? (skal udfyldes) Det er vigtigt at være så specifik som muligt, eksempelvis med angivelse af adresse. Ved ”Grønningen” bag Tagensvej 227 omkring den lille legeplads. Bemærk: Det siges at fsb ejer grønningen nord for Tuborgvej, men fsb kan ikke råde over arealet, idet råderetten tilhører Københavns Kommune. Græsplænen (grønningen) og det meste af beplantningen vedligeholdes af Københavns Kommune (parkareal). 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på stedet? (skal udfyldes) Det er vigtigt at beskrive selve problemet og ikke løsningen Manglende belysning ved den lille legeplads og forholdsvis tæt bevoksning mellem træer. Der er offentlig adgang til legepladsområdet fra f.eks. Tuborgvej. Området bruges også rekreativt af andre end børn, f.eks. grilles der ofte på pladsen af voksne. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? Her kan der foreslås konkrete løsninger, såsom beskæring, belysning osv. Holde beplantning mellem træer nede i græsplænehøjde, og sørge for at der mellem træerne kun vokser græs. Opsætte permanent grill. Opsætte (nyetablere) belysning omkring legepladsen.
Læs høringssvar fra Bispeparkens Bestyrelse
Indsendt af:
Lone Halberg
Dato: 26. maj 2016
Svarnummer:
14
Virksomhed / Organisation :
Lone Halberg
By:
København nv
Postnr.:
2400
Der burde da også laves et tryghedsløft inde i Parken Hulgårdsvej, specielt ud imod Hulgårdsvej, da man ingen mulighed for at gå uden om parken, uden at være i fare i trafikken, man må jo gå langs cykelstien, hvis ikke man bryder sig om at gå igennem parken. Og så har man etableret et offentligt toilet der, men som jeg hele tiden har sagt, hjælper det ikke på så meget. Hækken ud til Hulgårdsvej, bliver stadig flittigt brugt som wc til både stort og småt, det er dybt pinligt ulækkert og krænkende, men det er altså stadig også virkelig uhyggeligt at gå igennem den "skov" som det jo snart mere ligner end noget andet og vintermorgener og aftener er der virkelig meget mørkt og øde, til trods for der er lys, det ville IKKE hjælpe med mere lys dog, er stadig uhyggeligt, kan man ikke se det, ved jeg snart ikke hvor der så er utrygt. Ja mange steder, men bestemt også der. Man bør da endog vide, at det kunne blive noget så flot, om der blev trimmet træer, tyndet ud i træer og evt fjernet nogle buske/ hækken og lidt træer der. Det ser forfærdeligt ud, hvilket appellere til ulovligheder, det er let i skjul der og at man ikke ønsker passe på stedet, viser sig jo også tydeligt. Nå men bare lige lidt kommentarer til det sted I nu vil gøre trygt der i Gentofte renden. Jeg mener helt sikkert, at parken der ved Hulgårdsvej, er mindst lige så utryg i disse tider. Det er simpelthen forfærdeligt hvis ikke der kan blive gjort noget for netop trygheden. Altså det vi søger kunne eventuel være en mulighed for at kunne gå udenom parken, hvis ikke man kan lide at gå igennem den. Jeg håber virkelig vi vil blive hørt, førend det er for sent. Tak.
Læs høringssvar fra Lone Halberg
Indsendt af:
Lasse Buch
Dato: 25. maj 2016
Svarnummer:
13
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Hustoftevej som ligger mellem Ærtebjergvej og Storegårdsvej, bliver dagligt brugt af mange bilister, som vil undgå at holde i kø i det store kryds ved Husum Torv. Så de prøver at skære nogle sekunder af ved at krydse ind over og ud på Frederikssundsvej fra Ærtebjergvej. Hustoftevej er en stillevej med beboelse på den ene side og et fritidshjem på den anden side. De fleste af bilisterne tager dog ikke hensyn til dette, hvilket gør vejen meget utryg for både beboere, forældre og børn der skal til og fra fritidshjem. Man kunne optimalt set lukke vejen helt i en af enderne. Alternativt kunne man lave vejbump eller chikaner. Jeg kan ikke tro, at det er første gang dette problem bliver taget op. Men jeg vil i så fald gøre det igen og henstille til, at man prioriterer dette problem højt, når der skal tildeles midler til et Tryghedløft i Husum. Med venlig hilsen Lasse Buch
Læs høringssvar fra Lasse Buch
Indsendt af:
Frederik Valmin, formand & Frank Bentin, sekretær
Dato: 24. maj 2016
Svarnummer:
12
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Afdelingsbestyrelsen fsb, afd 1-35 Bellahøj
By:
Brønshøj
Postnr.:
2700
Forslag om lokalt tryghedsløft 1. Hvilket sted er der tale om? Området omkring Utterslev Varmecentral, Bellahøjvej 14, 2700 Brønshøj Der er tale om HOFOR Varmecentral for Bellahøj højhusene. 2. Hvilke tryghedsproblemer er der på stedet? Området benyttes ofte af grupper af teenagere og unge + 20 år til at ’hænge ud’, bl.a. fordi området er uoplyst – der er hverken gadelamper eller belysning på Varmecentralens ’Silobygning’. Dette afstedkommer oplevelser at utryghed af Bellahøjs beboere og besøgende, når de færdes langs skolestien (f.eks. fra Frederikssundsvej /Svenskelejren og videre gennem Bellahøj parken til Bellahøj Syd). Der har igennem årene derudover foregået handel med narkotika i mellem de unge og ankommende biler. Det er vores vurdering, at området omkring Varmecentralen opleves som værende ideelt hertil af de unge, netop fordi området er uoplyst. Problematikken er endvidere beskrevet i NOTAT udfærdiget af Teknik- & Miljøforvaltningen, Center for Bydesign (Sag nr. 2014-0031110) som opfølgning på en tryghedsvandring februar 2014 med deltagelse af forvaltning, beboere og afdelingsbestyrelser på Bellahøj, Bellahøj Politi og en række andre kommunale forvaltninger. Af notatet - der er vedhæftet som bilag - fremgår det bl.a.: Varmecentral Området op mod Bellahøj parken v. Olievejen. Der blev peget på ureglementeret kørsel af biler mellem varmecentral og containerplads og ud mod ’Skolestien. Endvidere er området øde og mangelfuldt belyst, hvorved det fremstår utrygt i aften/nattetimer. Efterfølgende er der, som det også fremgår af opsamlingen fra nævnte tryghedsvandring, opsat afspærring med bomme, men det har beklageligvis ikke afhjulpet eller minimeret, at der fortsat ’hænges ud’ i aften og nattetimer. Til orientering, så er belysningen på skolestien udskiftet af Teknik- og Miljøforvaltningen som beskrevet i notatet - efterår 2015. 3. Hvordan kan tryghedsproblemet afhjælpes på stedet? Afdelingsbestyrelsen fsb afd. 1-35 ønsker, at der opsættes 4 enkelt lysspot: • 1 stk. enkelt lysspot på gavlen ud mod ’Olievejen’ • 2 stk. enkelt lysspot på selve varmecentralens (Siloen) tag til belysning langs bygningen • 1 stk. enkelt lysspot på gavlen ud mod ’skolestien’ og Bellahøj Parken/skorstenen Det er vores overbevisning, at belysning med enkelt lysspot vil kunne afhjælpe oplevelsen af utryghed, alene af den grund, at med belysning vil det ikke længere være tillokkende/attraktivt for de unge at ’hænge ud’ på området. Bemærkning: Vi anser løsningen med enkelt lysspot som værende en midlertidig brugbar løsning – om end midlertidig over de næste ca. 5 år. Bellahøj står overfor igangsættelse af en kommende fysisk helhedsplan – en plan, der også omfatter udendørsarealerne. Imidlertid vil igangsættelse af den kommende renovering af Bellahøj Husenes tidligst have opstart engang i 2017/2018 – og den forventes at strække sig over ca. 3 -5 år, afsluttende med udendørsarealerne, herunder også en mere permanet løsning af bl.a. belysningen omkring Varmecentralen. 4. Forslagsstiller(e)s navn(e), adresse, mail adresse og telefonnummer Afdelingsbestyrelsen fsb, afd 1-35 Bellahøj v/ Frederik Valmin, formand & Frank Bentin, sekretær Ved Bellahøj Nord 4P 2700 Brønshøj E-mail: beboerforeningen.fsb.bellahoej@gmail.com
Læs høringssvar fra Frederik Valmin, formand & Frank Bentin, sekretær

Sider