Pris for årskort til grøn tid i Københavns Kommunes svømmehaller

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 26. marts 2015 at sende forslag til ny pris for årskort til grøn tid i svømmehallerne i høring hos relevante parter.

Høringsfrist:

27. april 2015
Indsendt af:
Hans-H. Christensen
Dato: 26. april 2015
Svarnummer:
7
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Pensionist brugergruppe ved Vesterbro Svømmebad
By:
København V
Postnr.:
1765
se vedhæftning
Læs høringssvar fra Hans-H. Christensen
Indsendt af:
Valby Lokaludvalg
Dato: 21. april 2015
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Valby Lokaludvalg
By:
Valby
Postnr.:
2500
Læs høringssvar fra Valby Lokaludvalg
Indsendt af:
Poul-Erik Jørgensen
Dato: 28. marts 2015
Svarnummer:
5
By:
København S
Postnr.:
2300
Jeg forstår ikke, at kommunen sidestiller studerende og pensionister. Myten om den fattige studerende på loftkammeret med studier i stearinlysets skær og sult er for længst forældet. SU tilfalder de fleste med en takst , der er væsentlig højere end folkepensionen. Så jeg vil opfordre til at gøre det gratis for pensionister , der har bidraget til samfundet gennem et langt liv ikke kun til glæde for pensionisterne- men som sundhedsforebyggelse med besparelser i sundhedsvæsenet til følge. Studerende kan for min skyld betale fuld pris
Læs høringssvar fra Poul-Erik Jørgensen
Indsendt af:
vladan cukvas
Dato: 27. marts 2015
Svarnummer:
4
Virksomhed / Organisation :
1972
By:
KBH
Postnr.:
2200
Høringsvaret vedr. Pris for årskortet til grøn tid i København Kommunes svømmehaller Det var en ærgerlig, uretfærdig og uhensigtsmæssig beslutning som Københavns Kommune (kultur og fritidsforvaltningen) havde taget i første omgang, og som medførte store prisstigninger for de faste svømmehallens brugere. Afskaffelse af årskortet medførte, at en motionist som svømmer 3-4 gange om ugen skulle betale c.a. 120kr ekstra om måneden ved køb af et månedskort, som den billigste løsning for faste brugere ifølge den nye ordning. Dette var en stigning på 64 % i forhold til det gamle årskort. Denne beslutning blev begrundet med at der er for mange brugere om aftenen, et billede som jeg ikke rigtigt kan genkende, og jeg har igennem flere år været fast kunde på samtlige svømmehaller, dog mest på Bellahøj. Grøn tid virkede som en god mellemløsning, som dog ikke vil kunne flytte alt for mange svømmere fra aftentimerne til de mindre belastede tidspunkter, medmindre aftenbrugere vælger at gå til svømning i deres arbejdstid. Yderligere, er det uforståeligt at KK sidestiller arbejdsledige med mennesker som er i arbejde når det gælder om hvem der skal finansiere de billige årskort. Man kunne sagtens finde lidt inspiration ved at kigge på Lyngby-Taarbæk kommunens beslutning om at muliggøre billigere adgang til svømmehalerne for de arbejdsledige (20-tur til 228Kr.). Alligevel, var indførelsen af Grøn tid en god mellemløsning, og jeg hilser forvaltningens beslutning om at tilbyde alle et billigt årskort, og ikke kun studerende og pensionister. Hvis planen er at aflaste svømmehallerne på visse tidspunkter, så skal alle tilbydes denne mulighed. Det skal virkelig være attraktivt for alle at svømme i tidsrummet 9-15. Alternativet er at alle brugere, og især arbejdsledige går mindre til svømning. Af den grund vil jeg støtte et forslag der tilbyder et årskort til en lavere pris til alle i grøn tid. Mellem de forskellige muligheder der overvejes, synes jeg at modeller 3A og 3B uden provenu virker mest fair (3A = 780kr /355kr; 3B = 850kr/425kr). Eftersom, kun model 2 er indstillet, vil jeg give støtte til den på nuværende tidspunkt. Tilbage står de motionister som ikke kan benytte svømmehallerne i Grøn tid (pga. arbejde), og som stadigvæk skal hver måned punge ud de 120kr ekstra for at svømme. Derfor skal Kultur- og Fritidsforvaltningen genindføre det gamle årskort for alle uden begrænsninger, samtidigt med at der indføres et billigt årskort for alle i Grøn tid. Der skal også være muligt at konvertere et delvis brugt årskort til andre korttyper.
Læs høringssvar fra vladan cukvas
Indsendt af:
øresundsgruppen
Dato: 27. marts 2015
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
øresundsgruppen
By:
kbh s
Postnr.:
2300
Spild af alles tid, eller laver I også høringsrunde omkring skattesatser, indkomstsskat og grundskyld ? Husk også at alle tilbud fra kommunen skal betales af brugerne - og absolut ikke af ikke-brugerne.
Læs høringssvar fra øresundsgruppen
Indsendt af:
Ole Munk
Dato: 27. marts 2015
Svarnummer:
2
By:
København Ø
Postnr.:
2100
Svømning er en af de mest all round motionsformer, der findes, og den mest underholdende motionform uden selvpineri. Derfor bør prisen holdes meget lav og væsentlig lavere end nu.
Læs høringssvar fra Ole Munk
Indsendt af:
Kaj-Erik Sørensen
Dato: 27. marts 2015
Svarnummer:
1
Virksomhed / Organisation :
Sundheds- og Omsorgsnetværket i SIK
By:
København S
Postnr.:
2300
Forslaget er meget godt med undtagelsen af prisen på 425,- kr. Jeg vil kraftigt opfordre til at beholde den nuværende pris på 340,- kr. Det er ikke rimeligt, at pensionister med så ringe et forsørgelsesgrundlag skal have så kraftig stigning i prisen!
Læs høringssvar fra Kaj-Erik Sørensen