Københavns Kommune får ny høringsportal

 

I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Kagsmosen og Kagsåen - afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold

Høring vedr. afgrænsning af miljøkonsekvensrapportens indhold for projekt Kagsmosen og Kagsåen

Høringstype

Andet

Område

Brønshøj-Husum

Tidsperiode for høringen

2. marts 2022 til 16. marts 2022

Sagsnummer

2021-0348078

Indsendelsesfrist for høringssvar

16. marts 2022

Høring ikke åben

Projektet

Projekterne Nedre Kagså, Hverdagsregnsprojektet og Kagsmosen skybrudsprojekt skal medvirke til at skybrudssikre Harrestrup Å-systemet samt nedbringe antallet af overløb fra Kagsåen til Kagsmosen. HOFOR er bygherre på projektet Nedre Kagså, Novafos på Hverdagsregnsprojektet og Københavns Kommunes Område for Klimatilpasning og Byfornyelse er bygherre på Kagsmosen skybrudsprojekt. Det samlede projektområde indbefatter en strækning af Kagsåen og Kagsmosen.

Kagsmosen og Kagsåen er en del af Harrestrup Å-systemet. De stigende regnmængder i de kommuner, som vandløbene gennemløber betyder, at Kagsåen og Harrestrup Å ikke har tilstrækkelig kapacitet, og der sker ukontrollerede oversvømmelser langs vandløbene. Derfor er der i samarbejde med de 10 kommuner, som Harrestrup Å og Kagsåen gennemløber, lavet en helhedsorienteret løsning (Kapacitetsplanen for Harrestrup Å), der skal skybrudssikre åen og dens omgivelser mod oversvømmelser fra en 100-års regnhændelse om 30 år.

Der er udarbejdet løsningsforslag for de 3 projekter, som konkretiserer skybrudssikringen. Det er disse forslag, som nu skal miljøvurderes.

Har du bemærkninger til afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten?

Inden anlæg og drift af projekterne skal der gennemføres en miljøvurdering (VVM) af projektet iht. miljøvurderingsloven. Det betyder, at bygherre skal udarbejde en miljøkonsekvensrapport for projekterne. Miljøkonsekvensrapporten skal beskrive og vurdere projekternes sandsynlige, væsentlige indvirkning på miljøet i bred forstand, dvs. på befolkningen og menneskers sundhed, den biologiske mangfoldighed, jordarealer, jordbund, vand, luft og klima, materielle goder, kulturarv og landskab.

Men inden miljøvurderingen udarbejdes skal det indkredses nærmere, hvilke specifikke forhold, der skal undersøges i miljøkonsekvensrapporten. Bygherre og myndigheder har lavet et forslag, som fremgår af den vedlagte informationsfolder og det vedlagte afgrænsningsnotat.

Da projekterne ligger i både Gladsaxe, Herlev, Rødovre og Københavns Kommune, er alle fire kommuner VVM-myndighed på miljøvurderingen.

Har du bemærkninger til, hvilke miljøforhold der yderligere bør indgå i den fælles miljøkonsekvensrapport, så afgiv dine bemærkninger skriftligt her på blivhørt frem til og med den 16.03.2022.

Online informationsmøde

Kom til informationsmøde den 7. marts 2021 kl. 19-20. Mødet afholdes online.

På informationsmødet præsenteres projektet og hvilke miljøemner, der på nuværende tidspunkt forudsættes undersøgt i miljøkonsekvensrapporten. Efter mødet kan du på høringsportalen skrive dit høringssvar inden høringsfristens udløb den 16. marts 2022.

For at deltage i det online informationsmøde skal du på dagen bruge følgende link:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWVmMmU5M2MtYjhlN...

Log gerne på mødet 15 minutter før.  

Kontakt