Broåbningspolitik

Høringstype

Andet

Område

Hele byen

Tidsperiode for høringen

1. january 2011 til 14. february 2011

Sagsnummer

4000207

Indsendelsesfrist for høringssvar

14. february 2011

Høringen er lukket

København skal have en broåbningspolitik for de oplukkelige broer i Københavns havn. Vi er nu klar med et forslag, som sendes i høring hos københavnerne.  
 
Broåbningspolitikken skal understøtte udviklingen af Københavns Havn i retning af ”mere af det hele”. Den skal med andre ord bidrage til at skabe en større sammenhæng mellem byliv og havneliv - ikke i konkurrence med hinanden, men i et afbalanceret samspil og afvejning af konkrete hensyn til mange forskellige interesser.
 
Københavns Kommune overtager d. 24. januar 2012 det fulde ejerskab og ansvar for Knippelsbro og Langebro, som i en årrække har været delt med By & Havn I/S. Samtidig har kommunen projekter for nye oplukkelige broer ved Teglholmen, Christianshavns Kanal, Trangraven, Proviantmagasingraven og over Inderhavnen.
 
Teknik- og Miljøudvalget har derfor ønsket, at der udarbejdes en politik for, hvordan disse broer i fremtiden skal fungere med hensyn til hvor ofte og hvor længe broerne kan være åbne, og hvordan de skal betjenes.
 
Ambitionen er en broåbningspolitik, der sikrer den bedst mulige sammenhæng mellem byliv og havneliv, og som varetager både sejleres, cyklisters, fodgængeres, bilisters og øvrige københavneres interesser bedst muligt.
 
Vi opfordrer derfor alle københavnere til at give deres mening til kende om Københavns broåbningspolitik.
 
Du kan give din mening til kende her på siden eller du kan sende en mail direkte til bro@tmf.kk.dk frem til 14. februar 2011.
 
 
Forslaget til broåbningspolitikken finder du som en almindelig pdf til print under feltet "Supplerende materiale".
 
Under feltet "Supplerende links" kan du desuden finde en videosimulering af en broåbning i Christianshavns Kanal. Simuleringen viser den travleste time for sejlbåde, som er en hverdagseftermiddag kl. 15 i højsæsonen. Det er altså den broåbning med den længste åbningstid, der vises. Videoen viser åbningen, som vil vare cirka 17 minutter, i dobbelt hastighed. I højsæsonen vil de øvrige åbninger typisk vare mellem 8 og 14 minutter. 

  
Med venlig hilsen  
 
Teknik- og Miljøforvaltningen
 
 

Ansvarlig

Torben Gleesborg Centerchef Center for Anlæg og Udbud

Få nyt om høringer

Abonnér