Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Holsteinsgade
Indsendt af
Virksomhed / organisation
Postnr.
By
Høringssvar
Tak. Tak for de unge og borgergruppen, som har formet ideen og især de unge, som har tegnet og formet den konkrete skitse. Jeg bakker 100% op om projektet og håber det går videre til finalen og den endelige udvælgelse. Mh. Allan
Hvilken glæde for jeg ud af projekt "Holsteinshave"?
Som daglig bruger får jeg nu mulighed for at tage et hvil på Holsteinsgade. Nyde udsigten i begge retninger. Nyde solen og en kop kaffe mens jeg hører min podcast om demokrati. Jeg kigger på og ser vores bydel summe af liv, fra børnefamilierne som tidligt kommer ud på gaden og de helt små, som tager de spæde baby skridt, mens forældrene får et pust fra det daglige trummerum. Jeg hilser på Gerda og Hans, som har boet i nabobygningen i over 50 år. Og som hver gang byder på et smil og gerne kommer omkring, hvordan det var dengang, de kan så mange historier om vores by og om alle de mennesker de kender. Jeg har først gjort et stop i Classens have, siddet på en bænk og kigget på bierne. Efter næste holdt her på Holsteinsgade vil jeg langsomt bevæger mig videre til Rosenvænget og op til vores lokale bager... Ja, det er blot nogle af de tanker, som kommer i spil hos mig, når jeg forestiller mig, hvordan gaden kan komme etil at se ud.
Hvilken glæde får eleverne på Langelinieskolen ud af "Holsteinhave"?
Det ringer ud til første frikvarter. Alle de nye 5.- og 6.-klasser stormer ud på gangen og vælter ned af trapperne. Der er kamp om at få fodboldbanen i gården. Andre ser til takke med at få "ostebanen", eller klatrestativet, eller de to små mål som også kan bruges til bold. Bordfodboldbordet står tomt hen i hjørnet af gården, konstant i skygge, da der aldrig kommer sol i denne del af gården. Nogle søger op på den spanske trappe og tager et hvil, men lyden i gården når hurtigt sit klimaks. De store klasser, altså 7., 8. og 9. årgang, de har fået besked på at gården kun må bruges af de "små". "Så hvis I ikke bare vil være i klassen, må I tage et smut ud på gaden og strække benene". Når efteråret og vinteren kommer tilbage, bliver der tilsvarende kamp om salen (gym-salen)... ja, det er sådan en helt almindelig skoledag kan se ud kl. 8:45.
Så, med en Holsteinshave, kan der nu blive mulighed for at "de store" kan trække ud på en plads. Sætte sig i solen op af væggen. Sætte sig i de små gadehaver, hvor der er kommet byrums møbler. Eller spille bordtennis på det nu opsatte bord (ligesom det på Møllegade nærgenbrug). Igen andre trækker ned på Livjægergade, og sætter sig der i "hakket" mellem den røde murstensbygning og kobberbygningen, hvor der nu er kommet bænke. En anden gruppe spille basketbold. I og med at de 100 meter af gaden er blevet lukket af for biltrafik (altså mellem Aggersborg-gade og Livjægergade, en strækning på godt 40 meter), og parkering er permanent taget væk (19 pladser), er der kommet et helt nyt byrum, som de unge mennesker kan bruge til: at trække vejret i en ellers hektisk skoledag. De kan kigge langt. De kan sanse sol, vind og luft. De kan mærke roen. De kan mødes i grupper. De kan spise deres frokost tæt på skolen fremfor på alle mulige trappetrin rundt omkring. Det er noget af det, eleverne ville kunne glæde sig til. År efter år. Årgang efter årgang. Det er sg en stor gave!
Hvilken glæde tror jeg naboer på gaden og de omkringliggende ejendomme vil få af "Holsteinshave"?
først og fremmest vil jeg sige, det er hamrende svært at gennemskue og se for sig, hvordan et nyt byrum kan se ud. Lige nu har vi kun nogle tegner på et papir. Det kræver sg lidt af en forestillingsevne som borger. Jeg kan jo selv erfare fra de mange naboer, jeg har snakket med på Fridtjof Nansens plads, hvor svært det var at forstå kommunens tegninger over pladsen, da den skulle bygges om. Hvor skulle cyklerne køre? Hvor skulle vi gå henne? Ville der komme beplantning? Og bænke? Og hvordan hulen skal bilerne bevæge sig? Noget der sikkert var helt logisk og tydeligt for kommunens planlæggere, var desto bare ret så svært for flere af os borgere at forstå. Så, med projekt "Holsteinsgade" gælder højst sandsynligt det samme. Vi har brug for endnu mere tydelighed i form af skitser, tegninger og fortællinger ikke mindst til at forstå det smukke i projektet. Og se det for os. Og gøre det muligt for alle at drømme og tro på, at vi godt kan lave en forvandling af vores bygade. Jeg er sikker på, at med den rette formidling og flere der kan tale om ideen og tør tro på, at det er vejen frem, så vil mange flere også få en glæde af "Holsteinshave".
Hvorfor skal "vores" skitseprojekt vinde i konkurrencen med andre byrum?
Vores projektide er blandt de 10 bylivsgade-projekter som er gået videre. Og om lidt starten udvælgelsen af de 3 projekter, som skal videre til finalen. Jeg både tror, håber og drømmer om at "vores Holsteinshave" vil gå med i finalen fordi:
- det vil give et løft for Holsteinsgade.
- det vil give et løft til en hel skole, hver eneste dag og mange generationer frem.
- det er et projekt som bygger på "de unges stemmer", og på den måde tager det de unge seriøst.
- det viser at vi som "voksne" lytter og har tillid til at de unge kan vise vejen ind i fremtiden. og at de unge er en vigtig brik af vores demokrati og byudvikling.
Af de grunde stemmer jeg på netop på "vores bylivsgade". og jeg håber at vores borgmestre, vores politikere og vores forvaltning også vil lytte og drømme med os. Her har I i hvert fald en invitation til at komme og mødes med alle os, der tør drømme og vise mod.
Mange venlige hilsner
Allan