Høringssvar vedrørende Godsbaneterrænet

Oprettet: 29. august 2021
Svarnummer:
96

Indsendt af

Astrid Nora Lössl

Postnr.

1631

By

Kbh v

Høringssvar

Bevar Byens Steinerskole på Godsbaneterrænet!

Byens Steinerskole er en grøn og bæredygtig friskole, med internationale klasser og dermed børn fra hele verden. Alle børn er lige, børnenes ses som unikke individer og udvikles uden fokus på internationale tests. Det er en mobilfri skole og børnene skal ikke forholde sig til SoMe og presses af det karakterræs, der giver mange børn og unge stress og angst.

Vi har længe ønsker at vores to piger skulle gå på en Steinerskole, og da Byens Steinerskole blev etableret var det som en drøm der gik i opfyldelse.

Vi har valgt skolen, selvom vi kun har sikkerhed for at den kan blive på Godsbaneterrænnet i 3 år, men det ville være katastrofalt at flytte skolen igen. For det første passer den perfekt ind hvor den ligger nu, naturen og de bæredygtige naboer, skolen trækker mange ressourcestærke familier til området fra hele København, og skolen har selvfølgelig brugt uanede ressourcer på at etablere skolen hvor den er nu, både med hjælp fra ledelsen, lærerne og mange forældre, der også har deltaget aktivt i at bygge skolen op hvor den ligger nu.

Skolen har desværre haft nogle hårde start-år med to flytninger på to år, hvilket har medført at den del elever og familier er faldet fra grundet disse flytninger.  Godsbaneterrænnet er 3. lokation, og det er den perfekte beliggenhed for skolen midt i det grønne, væk fra byens hektiske puls, så der er tid til fordybelse, kreativitet, og udvikling i og med naturen.

Tanken om at skolen skule flytte igen er ubærlig. Børnene er vores fremtid og med en uddannelse på Byens Steinerskole får vi nogle utrolig stærke, selvstændige, kreative børn og unge, der kan være med til at bære og udvikle fremtiden bæredygtigt. Det er afgørende at vi beskytter dem og giver dem plads.

Hermed et inderligt håb og ønske om at I tænker Byens Steinerskole ind i den kommende byplan for området, så den kan blive og udvikle sig hvor den ligger nu.