Oprettet: 25. november 2021
Svarnummer:
16

Indsendt af

Anna Nedergaard

Postnr.

1432

By

København K

Høringssvar

Nærværende høringssvar til lokalplan 331 Holmen II, tillæg 7 

1. Adgangsforhold til Margretheholm for bløde trafikanter

Området på Margretheholm er i forvejen plaget af, at der i anlægsfasen ikke er etableret ordentlige adgangsforhold for de bløde trafikanter herunder cyklister og knallerter. Dertil kommer, at der er etableret ulovlige hegn i skel ind til Vandflyverhangaren. Med flere daglige brugere af arealerne på Margretheholmen må dette adgangsproblem forventes at blive endnu værre. I dag oplever vi, at mange cykler og knallerter i stort antal krydser ind over parkeringspladser og hen over græsplæner for at komme frem til stor trafikal fare for alle.

Dette problem er også blevet rejst af lokaludvalget, som i deres indledende svar til lokalplanen bemærkede, at der bør etableres flere adgangsveje for bløde trafikanter til Margretheholm; dvs. cykelstier og gangstier.

 

På denne baggrund undrer det meget, at der i §8 stk. 5 står ”må ikke opsættes cykelchikaner eller andre former for fysiske forhindringer for fri passage på stier, pladser, promenader og broer.” Vi vil kraftigt opfordre kommunen til at slette denne linje og i stedet igangsætte en indsats for at sikre, at de mange borgere og daglige brugere af Margretheholmen kan færdes på lovlig og sikker vis, når de kommer til eller forlader området.

 

2. Rækkehusbeboelsens fælleshus

 

Af lokalplansudkastet fremgår nedenstående: 

 

"Ligeledes er der behov for et fælleshus i området, da der udestår en forpligtigelse til at opføre 1 % af boligetagearealet på rækkehusbebyggelsen i området som fællesareal. Kravet om fællesarealer er fastlagt i byggetilladelsen til rækkehusene"

 

Margretheholmen består i dag af tre ejerforeninger der repræsenterer rækkehusbebyggelserne (ca. 160 huse) på Margretheholmen og en forening der både tegner kollegiet, leje- og ejerlejlighederne i bebyggelsen "Udsigten". Alle foreninger er organiseret i en overordnet ejerforening, som Københavns Kommune også bliver medlem af. Lejlighederne og kollegiet har siden bygningerne blev opført/restaureret haft adgang til tre forskellige fælleslokaler i hhv. "Udsigten" og "Konstabelhuset". Rækkehusene har derimod ikke haft adgang til et fælleslokale i de syv år de har eksisteret. Vi glæder os derfor meget til kommunen får opført det længe ventede fælleslokale, og opfordrer til, at det af lokalplanen klart fremgår, at der er tale omrækkehusenes fælleshus.

 

Mange tak for muligheden for at blive hørt!