Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig

Oprettet: 4. maj 2021
Svarnummer:
607

Indsendt af

Søren Warthoe

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

I forlængelse af beslutningen om at placere bygningerne – bla. skole og diabetescenter - i De Gamles By var der, at der blev udarbejdet en helhedsplan for De Gamles By, så det resterende grønne sikredes, og så der forelå en helhedsplan inden lokalplansarbejdet igangsættes. Det er godt at det lykkedes og der bliver afsat midler til at udføre de grønne tiltag fra Helhedsplanen, f.eks. en grøn støjmur mod Tagensvej, kantzone ud mod Møllegade, belysning og begrønning og opgradering af det grønne med fortætning og ekstra beplantning.

Af lokalplansudkastet fremgår det, at ”De eksisterende grønne arealer er blevet opmålt og sammenlignet med de grønne arealer, som lokalplanen sikrer. Det samlede grønne areal udgør i dag ca. 36.600 m2 og vil efter gennemførelse af lokalplanen udgøre 34.000 m2, hvilket især skyldes skolebyggeriet”. Jeg er ærgerlig over at lokalplanen ikke lever op til opdraget i Helhedsplanen om at sikre den grønne balance.

Jeg er bekymret for, hvor massiv en indgriben de planlagte byggerier bliver i De Gamles By.


Jeg er enig i ,at der skal bygges en ny udskolingsskole på Nørrebro ud fra de prognoser for det stigende børnetal vi har set, der viser et behov for 3 ekstra spor i bydelen samt taget i betragtning at kun 54% af bydelens børn i gennemsnit er indskrevet på folkeskolen i deres grunddistrikt (2020-21-tal).  Virkeligheden har ændret sig meget på de år, der er gået siden arbejdet med skolekapacitet på Nørrebro startede. Prognoserne er gået fra de 5 spor, som lå til grund for beslutningen i sin tid, til kun 3 spor – og de nyeste børnetal viser at behovet for 3 spor nu først er i 2032. Prognoserne for børnetallet er altså dalende.

Et nyt Center for Diabetes, placeret i De Gamles By, blev besluttet af Borgerrepræsentationen i 2018. Nordpolen er den sidste rest grønt fra det gamle Nørre Fælled med byens ældste træer. Derfor skal de grønne m2 i De Gamles By skal bevares.

Diabetescenteret er et tilbud til hele byens befolkning, det er derfor vores lokaludvalgs holdning (som jeg støtter op om) at centeret kunne have været placeret et andet sted i byen i forhold tilgængelighed og trafik til og fra.

Til borgermødet om lokalplanen for De Gamles By blev vi opmærksomme på, at diabetescenteret nu også skal tage imod 800 hjertepatienter. En beslutning, der er truffet i 2019 efter beslutningen i 2018 om placering af Center for Diabetes i De Gamles By. Når vi som borgere blevet oplyst om, hvor stort diabetescenteret skulle være, er det blevet oplyst på baggrund af borgere med diabetes og ikke hjertepatienter. Det er nærliggende at få tanken, at diabetescenteret kunne være mindre hvis det kun var for diabetikere. Jeg er bekymret for at planen på sigt bliver at flytte al rehabilitering til de Gamles By.

Derfor er jeg meget imod etableringen af skolen og diabetes centeret for at bevare de grønne område til gavn for lokalområdets borgere.

Mvh Søren Warthoe