Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig
Indsendt af
Postnr.
By
Høringssvar
Høringssvar vedrørende byggeri i De Gamles By.
De lokale beboere og brugere ser De Gamles By som en lokal park – et af de få rolige grønne områder, vi har på Nørrebro. Hvis byggeplanerne for De Gamles By bliver realiseret i deres nuværende form, vil hele området reduceres til et produktionsområde for kommunale ydelser.
Gennemsnitsalderen på Nørrebro er ifølge Københavns kommunes egen statistikbank 33 år. Faktisk er mere end 50% på Nørrebro under 40 år, som jo er den mest folkerige bydel i København. Og alligevel oplever vi historiske lave børnetal, og den tendens ser ikke ud til at ændre sig i den nærmeste fremtid. Derfor er det også mere end svært at forstå, der skulle være et behov for en ny skolebygning på Indre Nørrebro.
Det samme kan man sige om diabetescenteret. Hvorfor skal der placeres et diabetescenter for hele byen lige oven i en af vores eneste få grønne områder i den tættest bebyggede bydel, der samtidige er den bydel i København med den laveste gennemsnitsalder? Man kan vel næppe kalde Nørrebroerne for målgruppe for et diabetescenter? Til gengæld viser erfaringen, at Nørrebroerne er målgruppe for grønne åndehuller. Det satte Corona-nedlukningen tykt streg under, hvor hele bydelen flokkes om hver en grøn centimeter. I sådanne grad, at man har været nødsaget til at lave regler for, hvilken vej. Man må gå rundt om søerne på.
Alt i alt er billedet, at byggeplanerne i De Gamles By ikke er for lokalområdet, og at de tværtimod truer den lokale skole, de mindre fritidshjem og vores grønne områder. På Nørrebro er der kun 7 kvadratmeter grøn pr. Indbygger, hvorimod der i hele København er 39 kvadratmeter grøn pr indbygger. Derfor skal der også være overordentlig god grund, hver gang vi vælger at udskifte grønne arealer med beton. Og her forsvinder der 2.600m2 grønt og etableres parkeringspladser på grønne arealer. Vel og mærke parkeringspladser i et område, hvor der hver dag aften og nat er masser af tomme parkeringspladser. Begge punkter lever ikke op til det politiske opdrag. Beslutningerne om byggeri i De Gamles By må derfor droppes og erstattes af noget, der kommer lokalsamfundet til gavn. Nemlig et grønt åndehul i en verden af beton.