Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende De Gamles By - lokalplan kendt ugyldig
Indsendt af
Postnr.
By
Høringssvar
De gamles Bys have er ved at forsvinde, selv ikke gravfreden på Assistens kirkegård er blevet respekteret.
I ”De Gamles By have” har politikkerne planer om at bygge et stort Diabetes center og en overbygnings Skole.
Beslutningen om at oprette De Gamles By blev truffet af Borgerrepræsentationen 18. april 1918 og gennemført pr. 1. april 1919. På det tidspunkt omfattede De Gamles By et alderdomshjem i Guldbergsgade og det tidligere Almindelig Hospital på Nørre Allé.
Et plejehjem der i sin tid blev bygget med en stor have og nogle husrækker med ældreboliger. Haven er de fleste steder åbnet op for områdets beboere, institutioner og skolers børn og summer dagligt af liv. Men haven er med årene blevet meget mindre. Hver gang bydelen havde brug for en ny daginstitution, er den blevet placeret her. Det gælder også andre kommunale faciliteter. Nye bygninger har gjort gevaldige indhug i De Gamles Bys have.
Nu lægges der op til, at der igen skal bygges på de grønne områder i den gamle have. Et stort diabetescenter for alle byens borger. Placeringen af diabetescenteret er ikke alene uhensigtsmæssig af grønne årsager, men også fordi der er langt til busser og anden kollektiv trafik, og Møllegade er uegnet til at tage mere biltrafik. Det er også planen, at der skal bygges en ny skole. Det lokale behov synes forsvundet, hvorfor formålet er blevet forvandlet til en overbygningsskole, der rækker ud over nærområdet.
Først var der Assistens Kirkegaard med Metroen, som krævede plads på kirkegården ved Rundelen. Går vi nogle årtier tilbage var der også en byggelegeplads, der måtte lade livet. Nu er det De Gamles Bys Have, kommunen vil gøre endnu et indhug i. Bydelens grønne lunger kvæles langsomt. At vi skal passe på Københavns åndehuller, handler ikke kun om Lærkesletten på Amager og Stejlepladsen i Sydhavnen, der har tiltrukket sig megen opmærksomhed.
København må aldrig blive et sted hvor blomster kun findes i kummer og træer ikke må vokse sig store. Vi vil have lys og luft og plads.
Hilsen Pia Weise Pedersen