Oprettet: 1. september 2020
Svarnummer:
29

Indsendt af

Lasse G. Eriksen

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Vedrørende høringssvar i relation til bebyggelsen af FLSmidth grunden.

Som beboer med direkte udsyn til bebyggelsen på den sydlige del af grunden (karre 5 og 6), så ser jeg en del udfordringer i relation til bebyggelsen.

 

Mine bekymringer kan især henledes til:

• Højden af beboelsesbyggeriet på den sydlige del af byggegrunden, herunder det nye byggeri på p-pladsen, som ligger op ad togbanen.

Dette byggeri vil tage den smule sol, som vi har på vores terrasser og forringe værdien af vores boliger betydeligt m. Vi har købt et hus med mulighed for flere timers eftermiddagssol, som vil forsvinde med højden på det nye byggeri i karre 5 samt 6.

Man bør vise hensyn, og bygge lavere i disse karreer. Muligheden bør være der for at bygge højere i andre karreer, hvor man ikke generer andre og dermed opnå samme antal boliger.

 

• De trafikale forhold vil blive betydeligt dårligere for os som beboere i Valby Have. Jeg ser det som et stort problem, at der lægges op til, at trafikken til den nye institution skal ledes via vejene i Valby Have.

Vi har over tid fået begrænset trafikken på vejene omkring vores boliger, til glæde for alle beboere. Øget trafik vil især gå ud over vores børn, som løber og leger på de stille veje vi har i dag, men også for os voksne, som roligt kan færdes i området.

Sikkerheden for især de yngre trafikanter vil med planerne bliver betydeligt forringet.

Man bør lukke for gennemkørsel på det stykke vej på Buster Larsens Vej, som ligger mellem Ib Schønbergs Alle og Poul Reumerts Vej. Dette stykke vej bliver i dag flittigt brugt af små og store børn til leg, men vil med planerne ikke kunne benyttes til dette længere.

Institutionen bør flyttes tættere på FLSmidths nye hovedbygning, og dermed fjerne trafikken fra Valby Haves område.

 

Jeg ser det i øvrigt som et stort problem, at biltrafikken øges i krydset mellem Gl. Køge Landevej, Carl Jacobsens Vej og Ib Schønbergs Allé. Dette kryds er i dag belastet af stor kødannelse ved højre- og venstresving fra Gl. Køge Landevej. Med planerne vil dette blive forværret betydeligt.

 

Vi skal samtidig passe på de børn, der leger på legepladsen Grønningen. Der skal være plads til børn i alle aldre. Øget trafik omkring legepladsen, vil gøre legepladsen farlig at færdes på for de mindste.

 

Sammenlagt vil den øgede trafik i vores område, gøre det mere usikkert at færdes, hvilket primært går ud over vores børn. Området er netop kendt, som et sted, hvor det er sikkert at færdes, og hvor vores børn kan lege i trygge rammer.

 

• Der er tænkt grønne områder ind i byggeplanerne, men slet ikke nok.

Derudover håber vi på at træerne på FLSmidth grunden foran Rækkehusene i Valby Have bliver bevaret.

 

Jeg håber, at dette giver en idé om de udfordringer jeg ser hos os i Valby Have og i forhold til bebyggelsen på FLSmidth grunden.

 

Med venlig hilsen

En bekymret boligejer

Lasse G. Eriksen

Få nyt om høringer

Abonnér