Oprettet: 20. september 2020
Svarnummer:
49

Indsendt af

Cecilie Christiansen

Postnr.

2500

By

Valby

Høringssvar

Jeg ønsker at påpege nogle bekymringer jeg har angående det nye byggeri på 39 m på F.L. Smidths hovedsæde.

En bygning på 39 meter stride imod lokalplanen som siger at en bygning på denne placering ikke må overstige 9 etager. Ifølge tegningerne for det nye byggeri, vil den nye bygning C være 2-3 etager højere end den nuværende bygning 3, som er på 8 etager. En ny bygning med sådan en højde vil dermed overskride lokalplanen, hvilket jeg ikke ser som noget positivt.

Jeg er til gengæld meget begejstret for at den nye bygning C vil blive fremført i farver og materialer som passer til den nuværende bygning 3.

Hvad jeg til gengæld er ked af, er at denne nye høje bygning fuldstændig vil overstråle en ellers meget pæn og historisk fredet bygning. Det er meget beklageligt at bygning 3 fremover ikke vil komme til sin ret i bybilledet. I perspektiv vil jeg fremhæve at runde tårn (inklusive observatorium) er på 41,55 meter. Den nye bygning C vil dermed kun blive 2 meter lavere end runde tårn. Den helt store forskel på runde tårn og bygning C bliver dog, at bygning C bliver meget mere dominant i bybilledet, og jeg har desværre mange bekymringer om, at bygning C kommer til at fremstå mere som en mur end som så meget andet.

Og i den sammenhæng vil jeg gerne fremhæve, at den såkaldte offentlige park, som kommer til at være mellem bygning C og Vigerslev Allé formentlig kommer vil at blive meget lidt brugt. Der vil aldrig komme til at være nogen form for sol grundet bygning C og 3 tilsammen. Dette er en skam, når nu der bruges så mange penge på en ellers fantastisk idé, nemlig at få Valby til at hænge sammen. Igen vil den meget høje bygning fremstå, som en intimiderende skyggedannende mur, som nærmere vil dele Valby i to.

Som beboer på Vigerslev Allé er jeg også meget bekymret for ændringen af livskvaliteten hos borgere beboende på Vigerslev Allé. Bygning C vil nemlig ikke bare være dominerende, men også fritage os for det meste himmel, vi nyder så meget hver dag. Vi nyder meget den nuværende mængde af sol samt udsigt vi har, og jeg ser helst ikke at vi som beboere får fritaget disse.

Derfor foreslår jeg, at den nordligste karre bliver inddraget til erhverv, så bygning C kan blive bygget et par etager lavere. Den nordligste karre skal ifølge planen bygges således at den kan benyttes til erhverv alligevel, og det vil derfor give god mening at inddrage denne.

Få nyt om høringer

Abonnér