Oprettet: 30. maj 2020
Svarnummer:
1

Indsendt af

Xenia Lund

Postnr.

1650

By

København V

Høringssvar

Kære Københavns kommune.

Lokalplam 259 blev vedtaget i forbindelse med byfornyelsen af området, som stod på 1996 - 1998.

Jeg har boet her i alle årene siden lokalplan 259 blev vedtaget, og jeg var formand i vores andelsboligforening dengang. Jeg flyttede til området i 1986, og jeg har derfor boet i Abel Cathrines Hus i 34 år.

Dengang var Mændenes Hjem beboet af stakkels alkoholikere. Vi havde alle et fint forhold til dem, og mange af os gav en skilling, så de bar varer op. Alle var trygge.

Så kom en tid efter narkosalget blev stoppet på Christiania, hvor der blev handlet heroin ved Mændenes Hjem. Der havde vi en masse sprøjter.

I dag er det anderledes. Det er ikke længere alkoholikere og heroinmisbrugere. Hele banden er på ryge-kokain og heroin. Det er faretruende at bevæge sig forbi Mændenes Hjem, da alle er top tunet. Nu foreslår I så, at disse stakler skal have 2 etager mere + tagterrasse. Det vil jeg kraftigt sætte mig imod. Jeg har gode naboer med børn, hvor børnene er skrækslagne, når de skal gå i skole på Gasværksvejens skole. Det er 100 meter væk, og alligevel vil I nu yderligere risikere, at disse børn får traumer for livet. Det er gode borgere, der arbejder og betaler skat. Min gode nabo, som er enlig mor, vil nu sælge sin andel, da hendes datter græder, fordi hun er så bange for mændene på Mændenes Hjem. Hun er en god skatteborger. I foreslår så et liv i luksus til mænd, der skræmmer børn.

Jeg selv er også blevet bange. Jeg bor i Istedgade, og hvis jeg skal handle, sørger jeg altid for at holde en lang afstand til Mændenes Hjem. De hober sig op, og i disse Coronatider, så har jeg ofte set flere end 10 personer stimlet sammen. De er alle ubehagelige, og de gider ikke flytte sig, når vi skal have cyklen ind i gården. De sidder i vores opgange, da de ødelægger låsene. Her skider de, og det er meget ubehageligt at træffe dem.De stikker nåle i mine bilhjul og river sidespejlene af. Det koster mig ca. 5.000 kr. om året. Stakkels mennesker med misbrug skal ikke leve i sus og dus. De skal afvænnes og vende tilbage til et normal liv med job. Hvis de ikke kan det, så må Psykiatrien tage sig af dem.

Jeg er meget imod, at Mændenes Hjem skal have overbygning og tagterrasse. Det ødelægger jo også udsynet for de naboer, der bor lige overfor.

Faktisk mener jeg, at Mændenes Hjem skal flytte et andet sted hen. Arealet er genialt til at opføre f.eks. et kollegium, som der er stor mangel på i København. 

Med to nye etager, så er jeg sikker på, at vi alle flytter. Så bliver kvarteret rigtig skidt.

Udbygningen af Mændenes Hjem skal stoppes, så vi beboere med og uden børn kan føle os trygge.

Med venlig hilsen

Xenia Lund

Få nyt om høringer

Abonnér