Oprettet: 27. juni 2020
Svarnummer:
6

Indsendt af

Mette Halbæk

Postnr.

1650

By

København V

Høringssvar

Vedrørende forslag til tillæg 1 til Lokalplan 259:

Som genbo til Mændenes hjem gennem 11 år har jeg været vidne til en kraftig stigning i generne ved at bo klods op og ned ad herberget.

Generne kommer først og fremmest i form af ulidelig støj i døgndrift. Udviklingen er gået i retning af at brugerne er på kokain og crack, og det giver en aggressiv, ofte voldelig adfærd. Højlydte slagsmål og skænderier, råb og skrig og høj musik for pivåbne vinduer er hverdagskost, dag og nat. Efter et beboermøde på Mændenes Hjem er jeg blevet klar over, at der kun er to medarbejdere på nattevagterne, så det er jo fuldstændig utrolig naivt at forestille sig, at de for alvor skal kunne dæmpe deres aggressive, larmende beboere, samt ikke mindst beboernes gæster og de der bare kommer og hænger ud foran indgangen.
 

Med en udvidelse der inkluderer tagterasse vil man sprede endnu mere støj i højde med lejlighederne i naboejendommene. Ifølge Københavns Kommune overskrider støjniveauet på Istedgade i forvejen de tilladte grænseværdier, og jeg har tidligere henvendt mig til Teknik og Miljøforvaltningen, til politiet, til tidligere justitsminister Søren Pape - samt givet interview til Vesterbro Bladet og Jyllandsposten angående problematikken. Alt dette har været forgæves - der er IKKE sat flere ressourcer af hos politiet, og Mændenes Hjem er som sagt så dårligt bemandet, at de slet ikke kan hamle op med problemerne.

Det virker ærlig talt som om at politikerne er fuldstændig ligeglade med dette område af Vesterbro, som nok nærmest kan karakteriseres som en menneskelig skraldespand. Jeg er fuld af respekt og anerkendelse af det sociale arbejde de laver på Mændenes Hjem, men det klinger temmelig hult, når man på den ene side gerne vil 'have et godt forhold til - og samarbejde med - naboerne', og på den anden side foreslår denne udvidelse, som på alle måder vil være en yderligere gene. Der er behov for flere herberger andre steder, ikke endnu mere koncentration her, hvor presset i forvejen er så massivt.

Som politiker med bopæl i villaer i Valby, Vanløse, store lejligheder på Islands Brygge og i Indre by er det nemt at tage beslutninger på andre menneskers vegne uden at mærke og leve med konsekvenserne heraf. Og det er næppe meningen med vores folkevalgte? Jeg vil derfor gerne invitere på en kop kaffe så I kan høre og mærke hvad det er I udsætter os for!
 

Mvh. Mette Halbæk

Få nyt om høringer

Abonnér