Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Restaurations- og nattelivsplan
Oprettet:
1. juni 2017
Svarnummer:
74
Indsendt af
Claus Hovmand
Postnr.
1720
By
Kbh
Høringssvar
Københavns Kommune
Teknik- og Miljøforvaltningen
&
Kultur- og fritidsforvaltningen
1. juni 2017
Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen har udarbejdet udkast til en Restaurations- og nattelivsplan, hvilken er i høring en time endnu.
Skal med baggrund i mine erfaringer de sidste 10 -11 år bemærke:
10 år med distortion lignende støjniveauer og nedpisning af facader – ja jævnligt står tossrne bare ret op og ned og pisser hvor de tilfældigt står. Hver nat!
Har efter mængder af høringsssvar og klager indset Københavns Kommune (kk) er fuldstændig uinteressseret i borgernes livs-vog levevilkår.
Reglerne findes og de vejledende grænseværdier forholdsvis ok, men KK’s politiske, administrative, menneskelige og sandsynligvis også juridiske ledelse er totalhavareret.
Nærværende udkast og baggrundsundersøgelser er en fantastisk udvikling ift det fra 2012, hvilket bare understreger hvor impotent samme var. Husker stadig man måtte være i besiddelse af et vist ego om man ikke kunne forstå det kun var målrettet for at facilitere restauratørerne.
Er dog helt enig i det stadig absolut ikke er nok og der sandsynligvis ikke sker noget, uanset de mange fantastiske menneskers høringssvar og indsats bl.a. ved ikke at give op.
Et par eksempler:
En lektor ved Københavns universitet skrev en rigtig god debatartikel i Berlingske den 16. september 2016 om alle støjproblemer der opleves hver nat i KK. https://www.b.dk/kommentarer/koebenhavn-er-en-levende-og-lovloes-by
KK’s Miljø og Kulturborgmester gennem de foregående 2 år – og ansvarlig for miljøtilsynet Hr Morten Kabell refererede til denne artikel på sin facebook:
Jeg bliver næsten bekymret over, at en jura-lektor på Københavns Universitet ikke har bedre styr på love og regler.
Faktum: #1: Det er Bevillingsnævnet med Kultur- og Fritidsudvalget som ankeinstans, der udddeler alkohol- og natbevillinger i København.
#2: Teknik- og Miljøudvalget har forsøgt at bremse antallet af cykeltaxaer, varesalgsvogne, turisttog og alt muligt andet mærkeligt i Indre By, men vi er blevet blokeret af staten, som har liberaliseret området til et omfang, et _enigt_ TMU har protesteret overfor.
#3: Arrangementerne i Indre By er mange, og vi forsøger alt, hvad vi kan for at sprede dem til andre bydele, netop for at lette Indre Bys belastning. Men det er ikke lovligt at sætte en begrænsning i antallet. Der er rigtigt mange ønsker fra arrangører om at lave mere i København, især i Indre By - og jeg savner en opbakning fra nationalt niveau til at sige nej.
#4: Det er politiet, ikke kommunen, der skal håndhæve støjniveauet om aftenen og natten på gader og veje. Jeg er - som det dog loyalt er citeret - helt enig i, at det har taget overhånd. Men jeg savner redskaberne til at fjerne nattestøjen; politiet prioriterer ikke den indsats.
Dertil: Jeps, det er blevet gratis at have udendørsservering i København. Jeg tror ikke, jeg overrasker nogen ved at sige, at den afgiftsfritagelse IKKE var mit og Enhedslistens ønske, men et solidt borgerligt ønske. Jeg vil anbefale at klage til Jakob Næsager (C), Lars Berg Dueholm (I, nu V), Flemming Steen Munch (V) og Heidi Wang (I), hvis man er sur.
Jeg vil gerne opprioritere kontrolindsatsen mod støj fra barer m.m. Når Teknik- og Miljøudvalget får forelagt det såkaldte udmøntningsnotat om næste års budget, vil jeg foreslå, at vi omprioriterer indenfor udvalgets budget til at højne den kontrolindsats med et par årsværk.
Og så for en god ordens skyld: Jeg synes, at det er helt på sin plads, at man klager. Det skal man, hvis man er utilfreds med tingenes tilstand. Og det er ikke fra mig, man vil høre en stigmatisering af klagerne. Jeg har ingen idé om, hvem der klager og hvad deres økonomiske situation er. Det er ikke en adgang til særbehandling, at man tjener eller har mange penge, men det er sandelig heller ikke noget, der gør at man kommer bagest i køen eller ikke skal tages 100% seriøst.
I øvrigt har jeg aldrig sagt - og kommer heller aldrig til at sige - at kampen mod støj er en kamp mellem rig og fattig. Det ville være noget vrøvl.
Gennem de sidste mindst 5 år har bevillingsnævnet oplyst de udelukkende uddeler bevillinger og tilladelser til udvidet åbningstid på baggrund af anbefalinger fra politiet og Hr Morten Kabells forvaltning.
Virkelig bekymrende teknik og miljøborgmesteren således indirekte dokumenterer han efter alle disse år med problemer, stadig ikke har check på de forretningsgange der forårsager så megen frustration og mangel på søvn og kvalitet, og nærmest dumforklarer en borger der sikkert heller ikke har kunnet sove uforstyrret i mange år.
Rystende attitude ikke mindst i perspektivet af de kumulative overgreb vi borgere har været ude for fra netop KKTMF vs metroselskabets helt ukrontrollerede hærgen, præcis på samme måde som med støjen fra værtshusene – og gaden.
Om man havde fulgt KK krav om indretning og drift af restaurationer https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi8us2tzp3UAhVBkSwKHeecAGYQFggoMAA&url=http%3A%2F%2Fkk.sites.itera.dk%2Fapps%2Fkk_pub2%2Fpdf%2F953_5TSNydKkwr.pdf&usg=AFQjCNFuSRgCqpP4vX_AEAHaPvHf4WoaEQ
Samt mst vejledning no 3 fra 1982, støj og lugt fra restaurationer havde mange problemr været undgået, men KK foretrækker jo desværre stadig dialog – og det ser vi konsekvensen af.
Samtidig opfinder tilsynet nye regler som de skal være facilitatorer i stedet for bare at håndhæve miljøbeskyttelsesloven, vejledningen til samme samt restaurationsloven.
Samtidig sidder
Og – for at undgå at blive beskyldt for politisk bashing har Henning Hyllested, Finn Sørensen og Maria R. Gjerding gjort et imponerende arbejde. Ja Henning Hyllested var reelt den eneste der forsøgte at tale borgernes sag ift. KK, Transport og bygningsministeriet og Metroselskabet.
Det er også et problem borgerne ikke bliver hørt ift. bevillingsansøgninger og tilladelser til udvidet åbningstid, ja bevillingsnævnet kæmper nærmest for at undgå det.
Man er så begyndt at skrive i bevillingen det kræver ejerens tilladelse men at det er en privatretlig sag.
Hertil skal jeg oplyse bevillingspolitiet allerede for flere år siden oplyste at når man gav tilladelse/ ingen indvendinger havde forudsatte de (naturligvis som de sagde) at denne tilladelse forelå.
Få denne absurditet rettet op øjeblikkeligt.
KK har selv oplevet ift Metroselskabet hvor svært det er at føre retssag.
Læste forleden borgerrådgiverens analyse af de voldsomme problemer i center for børn og unge vedrørende tvangsanbringelser.
Selv om miljø ikke er videre teknisk kompliceret fik jeg en deja vu følelse ift hvad vi har oplevet i så mange år.
Det er min overbevisning KK’s politiske og administrative ledelse er direkte farlig for borgernes liv sundhed helbred og levevilkår.
KK har således åbenbart med flid smadret disse sidste 10 -11 år af mit liv. Har mistet kontakten med mine børn og børnebørn pga træthed da det har været umuligt at sove i disse mange år.
Er nu fysisk og psykisk syg, har været gennem psykologforløb og 3 ½ års månedlige konsultationer hos lægen med dobbeltid samt mere end 3 år med lykkepiller og er nu principielt reelt ude af stand til at tage vare på jeg selv.
Dette på trods af jeg evakuerede min lejlighed for mere end 3 år siden og sov hos en ven i mange weekends de foregående 2 år.
Er voldsomt ydmygende men skriver dette for at advare om hvor farligt det er ikke at have mulighed for at sove.
Er en stærkt negativ oplevelse at være nødt til at skrive som ovenstående og det er ved at være deadline.
Som det er i dag opleves det som KKTMF mangler de helt grundlæggende kompetencer og/eller vilje alternativt der ligger nogle klamme strategier fra ledelsens side om ikke at gribe ind.
Det gode ved Metrobyggeriet er at KK har erkendt at støj over 40 dB om natten er farligt – og kræver genhusning ved de støjniveauer der nu opleves hver nat.
Spørgsmålet er så hvad sker der for at beskytte borgerne
Mvh
Claus Hovmand