Oprettet: 1. september 2023
Svarnummer:
80

Indsendt af

Janni Nannberg

Virksomhed / organisation

Institutionen Ørnen, Klynge NBD

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Lokal MED klynge D, område Nørrebro Bispebjerg indgiver hermed høringssvar på HØRING nr. 2 - Ny budgetmodel for dagtilbud.

 

LokalMED kan, på baggrund af fælles gennemgang af høringsmaterialet i tæt samarbejde med klyngens 6 Trio, tilslutte sig grundpakken og model 2 i det fremsendte høringsmateriale.

Vi peger på model 2 idet vi mener, at denne model, bedst muligt, sætter rammen og understøtter driften for alle klynger/ dagtilbud i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

At denne model indfrier intentionerne bag en ny budgetmodel ved ”at skabe større forudsigelighed og gennemsigtighed i institutionernes økonomi og lave en model, der understøtter de politiske beslutninger om normeringer og ledelse.”.se Ny budgetmodel   for dagtilbud- før 2. høring (2023-0225373)

Byens dagtilbud er en mangfoldig størrelse. Der er små, mellem og store dagtilbud. Der er dagtilbud i nye og gamle huse. Der er dagtilbud i etager, dagtilbud i stueplan og dagtilbud i skoven. Der er dagtilbud, hvor de fleste børn er fra ressourcestærke familier, dagtilbud med en stor andel af børn i udsatte positioner og dagtilbud som ligger lige imellem. Der er dagtilbud i områder med høj befolkningstilvækst og dagtilbud i områder, hvor der mangler børn.

Det er derfor vigtigt, at vi har en budgetmodel som sætter rammen og understøtter alle dagtilbud i hele byen uanset vilkår.

I grundpakken lægger vi særlig vægt på økonomien til ledelse tages ud af pladsprisen. Desuden vægter vi ønsket om at tildele sociale normeringer ud fra en ESCS-beregning for derigennem at undgå store budgetudsving og i endnu højere grad tildele socioøkonomi til de dagtilbud med den største andel af udsathed i børnegruppen.

I model 2 lægger vi vægt på, at både grundbeløb pr. hus og de fysiske kompensationstimer bevares.

Vi vægter, at der forsat tildeles fysiske kompensationstimer grundet de bygningsmæssige forhold.

De bygningsmæssige forhold påvirker udøvelse af den pædagogiske praksis i et dagtilbud. Særligt små eller mindre dagtilbud er meget afhængige af de personaletimer som kompensationstimerne udløser for at få hverdagen til at hænge sammen i en bygning med f.eks. elevator, uoverskuelige badeværelse/puslerum, grupperum som ligger alene.

Vi håber meget at vores perspektiver vil blive taget med i betragtning.

 

Næstforperson i LokalMED klynge NB D