Københavns Kommune får ny høringsportal
I slutningen af året bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med ErhvervsID for at indgive høringssvar.
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
Høringssvar vedrørende Høring af Idekatalog Liv og udfoldelse på vandet
Indsendt af
Virksomhed / organisation
Postnr.
By
Høringssvar
Høringssvar fra Amager Vest Lokaludvalg vedr. Idekatalog Liv og udfoldelse på vandet
Amager Vest Lokaludvalg takker for muligheden for at give høringssvar vedr. Idekatalog Liv og udfoldelse på vandet.
Lokaludvalget noterer, at idekataloget meget godt følger den udviklingsstrategi som blev lagt med En havn af muligheder fra 2015.
Vandet er det nye åbne rum
København mangler plads til socialt samvær, idræt og sport. Vandet er det nye åbne rum, hvor vi kan udvide aktiviteterne. Idekataloget peger på en masse nye aktiviteter på vandet til borgerne. Dette er til stor gavn for os i Amager Vest, hvor så mange bor tæt på vandet.
Fællesfaciliteter på vandet
Lokaludvalget finder, at klubhuse med fællesfaciliteter for en række vandsportsaktiviteter, muligvis ude på vandet, også er en god ide. Lokaludvalget har hørt fra adskillige, at flere af områdets skoler har udtalt en interesse for flere muligheder for aktiviteter på vandet.
Arkitektur med vandkontakt
Arkitektur, der kan formidle kontakten til vandet, er noget underprioriteret. Foruden de mange foreslåede aktiviteter, kunne man med fordel genbesøge Kajkant kataloget i forhold til Islands Brygge Syd. Det omvendte akvarium er kun en lille del af dette.
Ungdommens Ø
Lokaludvalget ønsker at Ungdommens Ø fortsætter som et udviklings– og oplevelsescenter for unge.
Nye blå støttepunkter – kritik og spørgsmål
Helt i udgangspunktet taler TMF om dialog med
”brugerne” ikke borgerne. Man tænker altså ikke rigtigt på et samlet hele. Men mere på at tilgodese så mange forskellige interesser som muligt.
Der foreslås, en række forskellige aktiviteter, som kommunen kunne facilitere i en række nye blå støttepunkter. Lokaludvalgets kritik kan deles op i fire punkter;
- Flere blå støttepunkter, og hele sigtet med kataloget, er en fortsat støtte til mere svømning. Også selvom den meget ofte er ulovlig. Kommunen fremmer en kultur hvor svømning føles naturlig overalt, uanset et reglement med forhøjede bøder. Her er
en indbygget modsætning i kommunens politik.
Hvis man ønsker mere svømning, øges behovet for reguleringen og bedre tilsyn med svømmearealerne.
- Hvor meget rum de blå støttepunkter optager
socialt i forhold til omgivelserne; Vil al den plads, som skal bruges til klubfaciliteter og samvær blandt klubmedlemmer afskære store dele af offentlighedens adgang til vandet?
- Forslaget om eventzoner virker nærmest provokerende. Det er næppe noget man skal foreslå på
Islands Brygge. Men er det reelt anderledes for
Nokken og haveforeningerne?
- De aktiviteter man her foreslår, vil kræve
flere offentlige faciliteter så som f.eks. bedre adgangsveje og toiletter.
- Lokaludvalget finder, at flere blå punkter, ville være flere hak ind i naturen. Ikke bare det fysiske rum, som bliver optaget. Men også den øgede trafik af mennesker, vil være en forstyrrelse. Betænkeligt i forhold til biodiversitet. Man bør også tænke på, at glæden ved naturen ikke kun kommer af fysisk aktivitet. Vi har også brug for at kunne være der i fred og ro.
- Endelig undrer lokaludvalget over, hvorfor
By & Havns særlige udvalg for havnen, i hvilket
Amager Vest Lokaludvalg også er repræsenteret, ikke er blevet hørt af om dette udspil?
Lokaludvalgets borgerinddragelse
Arbejdsgruppen for Kultur- og fritid har inviteret hhv. Islands Brygges Lokalråd samt Lokaludvalgenes forum By & Havn til at kommentere idekataloget og komme med input til høringssvaret.
Med venlig hilsen,
Amager Vest Lokaludvalg