Høringssvar vedrørende Provstevejkvarteret - lokalplan 619

Oprettet: 4. april 2022
Svarnummer:
26

Indsendt af

Mikkel Mohr Madsen

Virksomhed / organisation

Bestyrelsen Birkedommervej 9-23 og Landfogedvej 1-3

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Høringssvar fra bestyrelsen i Foreningen Birkedommervej 9-23 og Landfogedvej 1-3:

Spørgsmål vedr. §8 Stk. 3:

Tekst fra nærværende lokalplansforslag:

"Bevaringsværdig beplantning Den på tegning 6d markerede bevaringsværdige beplantning må, udover sædvanlig pleje, ikke beskæres eller fjernes.

Teknik- og Miljøudvalget kan dispensere til beskæring eller fældning af beplantningen efter en vurdering af dens alder, størrelse, karakter, placering og sundhedstilstand. Der kan blive stillet krav om genplantning, men det gælder dog ikke hvis beplantningen er kritisk syg, død eller faldet i en storm (naturligt forfald)."

I foreningen er vi meget glade for vores beplantning og kunne ikke drømme om at fjerne den. Vi vil dog meget gerne have muligheden for at forny beplantningen samt at forynge den ved beskære buske og træer for at lade dem vokse op igen uden at skulle om dispensation hertil.

Bestyrelsen anmoder derfor om følgende ændring i teksten til §8 Stk. 3:

” Bevaringsværdig beplantning: Den på tegning 6d markerede bevaringsværdige beplantning skal opretholdes i sin helhed og må ikke permanent fjernes. Området skal opretholdes som grønt og beplantet, men ændring i træsammensætning, beskæring og nyplantning er tilladt.”

Spørgsmål vedr. §8, Stk. 5 og 7:

Jf. § 12, så læser bestyrelsen §8 stk. 5 og 7 kun som gældende for nyetablerede friarealer. Så eksisterende lukkede baggårde i de omfattede områder kan forblive lukkede.

Bestyrelsen anmoder derfor om at få indført en kommentar om at eksisterende hegn mellem gården i område I (omfattet af matrikel 1075, 1074 og 1022) og område II (matrikel 196b) er eksisterende lovlige forhold, der kan opretholdes.

Da hegnet i høj grad er bevokset med efeu, ligger bevarelsen af hegnet i tråd med den bevaringsværdige status som beplantningen i område I tiltænkes at få.

Forslag vedr. Parkering

Vedrørende parkering i alle delområder, så tilslutter bestyrelsen sig de generelle bekymringer fra andre høringssvar om at etablere flere boliger og samtidigt sænke parkeringsnormen i området. Parkering fungerer i dag udmærket og det er i de fleste tilfælde muligt at finde en parkeringsplads. Dette skyldes flere faktorer bl.a. at der i området generelt er en lav boligstørrelse og dermed (generelt) lavere tendens til at have bil. Med etablering af flere større boliger, så må det formodes at der samtidigt vil flytte flere familier ind med behov for bilparkering grundet arbejde og økonomi. Der er ved et af de senere byggerier vist, hvordan parkering kan tænkes ind som en smuk og naturlig del af byområdet. 

Forslag: Fasthold parkeringsnormen for biler på ” størrelsesordenen (maksimalt) 1 plads pr. 150 m² etageareal for boligdelen og 1 plads pr. 100 m² for butiksdelen.” Stil derudover gerne krav om etablering af lade-standere for nyetablerede parkeringspladser fx 20 % af pladserne skal være tilknyttet ladestander til elbiler.

Tekst fra tidligere lokalplan for meget succesfuldt byggeri (tegnet af BIG), Dortheavej:

Friarealet skal være af størrelsesordenen 60 % af etagearealet for boligdelen og 15 % for erhvervsdelen. Parkering, der skal placeres i konstruktion, skal være af størrelsesordenen (maksimalt) 1 plads pr. 150 m² etageareal for boligdelen og 1 plads pr. 100 m² for butiksdelen. Der skal etableres mindst 2,5 cykelparkeringsplads pr. 100 m² boligetageareal og 3 pladser pr. 100 m² etageareal til butikker mv.

Parkeringen er placeret halvt nedgravet bag ved bebyggelsen med indkørsel to steder fra Dortheavej. Parkeringsgraven får dagslys ved større åbninger, hvor der endvidere kan placeres enkelte træer. Butikken har varelevering fra Dortheavej.