Høringssvar vedrørende Lundtoftegade Syd - lokalplan 626

Oprettet: 3. maj 2023
Svarnummer:
19

Indsendt af

Annika Christensen

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Først og fremmest er jeg enormt glad for, at der er begyndt at blive set ind i en forbedring af området omkring Lundtoftegade syd, da dette areal snildt kan udnyttes bedre. Med dét sagt, så undrer det mig, at planen er at bygge flere boliger, fremfor at udnytte det åbne areal, til hhv. at understøtte Københavns Kommunes målsætning om at øge biodiversiteten, ved at forbedre det allerede eksisterende grønne område, samt ved at etablere flere fodboldbaner.

Foruden det ærgerlige i, at fjerne et grønt område, og hertil mindske antallet af træer fra 28 til 20 (hvilket er i strid med Københavns Kommunes Træpolitik), så er er der flere elementer i lokalplansforslaget som undrer mig:

Befolkningstætheden:

Nørrebro er med sine +80.000 indbyggere det tættest befolkede indbyggerområde i både Københavns Kommune, men også i Danmark, hvorfor jeg finder det bekymrende, at der nu er planer om at opføre endnu flere boliger, end der er i forvejen. Jeg er uforstående overfor denne prioritering, da jeg vurderer at der er et større behov for nye byrum med plads til de allerede eksisterende beboere.

Parkering:

I tråd med befolkningstætheden, så undrer det mig ligeså at forslaget indebærer fjernelsen af 10 offentlige P-pladser, da det i forvejen er svært at finde plads til sin bil efter kl. 17 i hverdagene. Forslaget indebærer en P-kælder med 40 pladser. Dog står der intet om, hvorvidt disse vil være tilgængelige for offentligheden. Tværtimod blev der ved borgermødet svaret meget vagt på netop dette spørgsmål, hvorfor jeg tvivler på, at Urbania selv, har i sinde at gøre kælderpladserne til en del af de offentlige P-pladser. Samtidig opleves det ofte ved andre nybyggerier, at beboerne sjældent anvender deres private parkering, fordi de kan spare penge ved i stedet blot at betale til det offentlige vej-parkering, fremfor deres private løsninger i ejendommene – så hvorfor skulle det være anderledes her?

Boligtypen:

Forslaget indebærer at den nye ejendom vil blive til almene familieboliger. I betragtning af, at unge under 29 år udgør ca. 44% af Nørrebros indbyggere, så kan jeg godt forstå at der bør ses ind i at skabe bedre rammer for nogle boligforhold, hvor ældre/familier har lyst til at flytte ind og blive boende på sigt. Men i kombination med, at ca. 42% af boligerne på Nørrebro er andelslejligheder, og at blot 9% er ejerboliger - så bør det i stedet overvejes, at øge antallet af ejerlejligheder så flere ser det som en langtidsinvestering at købe bolig på Nørrebro. Ligeså burde der være større fokus på at skabe bedre rammer/byrum, som appellerer til både den ældre aldersgruppe og børnefamilierne (som en 27 årig der ser frem til at stifte egen familie her, er jeg klar fortaler for netop denne løsning).

Bygningens design:

De nuværende boligejendomme der ligger rundt om lokalplansforslaget, er alle opført til 4. sals højde m. loft, hvorfor jeg er uforstående overfor, at den nye bebyggelse tager udgangspunkt i TDC-bygningen. De burde i stedet matche/designes ind i det nuværende billede, med de nuværende boligejendomme. At bygge en 7 etagers bygning, med risiko for yderligere 2,5 meters høje støjskærme og solenergipaneler, så kommer den nye bebyggelse til at fremstå massiv og voldsom (ikke gjort bedre af den grønne facade), i forhold til områdets nuværende udseende.

Til borgermødet blev der spurgt ind til højden af bygningerne ud mod Borups Plads. Svaret kom fra Urbania at: ”hvis ikke højden kommer på, så giver ejendommen ikke mening for os at bygge”. Men hvorvidt det giver mening for dem at bygge, burde ikke være et legitimt argument for at underminere de nuværende beboeres behov/ønsker. Samtidig står deres formål om at skabe et inkluderende bolig- og lokalmiljø med de øvrige beboere i området i kontrast til det faktum, at beboerne i de nuværende ejendomme får placeret en høj grøn ’væg’ på højdeniveau med TDC-bygningen ned imod det nuværende samlingsområde omkring Borups Plads.

For at tage et eksempel på, hvordan det vil påvirke flere af de nuværende beboere, så se vedlagte billeder. De er begge taget fra samme vindue fra 3. sal på Stefansgade. Det er den udsigt der er på nuværende tidspunkt, og det er ikke svært at forestille sig, hvordan den vil blive påvirket af at få ’forlænget’ TDC-bygningens højde, hele vejen hen til (hvad der udsynsmæssigt svarer til) Lundtoftegade 2.

Desuden vil det være en ærgerlig kontrast, til de nuværende boligers historier, som bl.a. indebærer tradition for oppudsede facader og mursten, samt fredede bygninger, designet af Kay Otto Fisker. Fortid og fremtid bør spille sammen, og ikke stå i skærende kontrast til hinanden.

 

Mvh.

En 4.generations beboer i en eksisterende andelsboligforening, der vil være ked af at få fjernet mere luft og grønne omgivelser i sit nærområde.