Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
997

Indsendt af

Torsten Thiessenhusen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Jeg har fået at vide at institutionen "Vor Frue" skal omlægges til enten børnehave eller fritidshjem, ved at fjerne kombinationen af begge slags under et tag.

Dertil kan jeg kun sige: Det er absolut uforståeligt hvorfor der skal pilles ved noget som fungerer - faktisk fungerer LANGT bedre end den typiske københavnske institution. Hvorfor kan politikerne ikke bruge sund fornuft? If it ain't broken, don't fix it!

At have en lille kombineret institution passer muligvis ikke ind i politkernes planer om at yderlige skære i omkostningerne. Men at børnene (**mine** børn, vel at mærke!) nyder godt af den nuværende situation, **skal** med i regnestykket.

Politikerne vil have store børneopbevaringsfabriker.
Politikerne vil have ensartede skolefabriker.
Politikerne vil i bund og grund blot have low-budget børnepasning.

Men
- at at børn har behov for overskuelige omgivelser
- at børn nyder godt af konstante rammer over lange perioder
- at børn kan lære noget fra at være sammen med børn i andre aldersgrupper (sociale kompetencer!)
- at børn godt kan lide at være i det samme hus blot rykke op fra børnehaven til frit
- at børn kan "forberede" sig på skolen ved at være sammen med frit-børn fra deres hhv. fremtidig skole
Er det intet værd?!

Plus
- at forældre er bedst hjulpet med at have søskene i samme hus
- at forældre er super tilfreds med et ikke-anonymt personale som de kender over mange år
- at en lille institution med engageret personale er en meget bedre samarbejdspartner end en stor opbevaringsanstalt

Og ikke mindst:
Da der ikke foreligger konkrete grunde til at ændre på et velfungerede system, får jeg jeg en stærk mistanke at det i bund og grund blot er endnu en "spare"-øvelse. Eller nærmere en nedskæring.

Først blev folkeskolereformen trukket ned over hovedet på lærerne uden at eleverne reelt fik noget ud af det (tænk blot på inklusions-fiasko'en). Og med denne reform som baggrund er turen nu kommet til fritidshjemmene, eller hvad?

Inden den kære læser springer over resten af teksten: Det er ikke uden grund at jeg har denne negative indstilling over alle forandringer som kommer fra politikernes side. Nej, det er derimod en læring fra 10 års konstant forværring af kvaliteten på børnepasningsområdet. I tvivl? Læse videre:

I 2003 kom min søn i vuggestue, alt var fint. Der var personale, og børn forblev i vuggestuen til de fyldte 3 år. Nu om dagen kommer de i børnehaven når de fylder 2 år 10 måneder - i teorien. I praksis meget tidligere. Man skal være tabt bag en vogn hvis man ikke kan se hvorfor: Børnehavebørn er meget billigere en vuggestuebørn.

Hvad med "luksusgoder" som koloni? For 10 år siden tog børnehavebørn på koloni. Nu om dagen er kolonier døde. Det er jo klart at institutionerne bliver nødt til at droppe dem når der bliver skåret på budgetten! Politikerne kan være meget tilfredse - de har "sparet" penge ved at stjæle oplevelser fra vores børn. Well done, hr. finansminister!

Hvad med mad til børnehavebørn? Et halvhjertet forsøg som kulsejlede fordi den ikke kunne (ville) finansieres. Et rigt land midt i Europa kan ikke finansiere frokost til sine børnehavebørn! En skam uden lige.

300 mio kroner i Københavns kommune bliver væk for at par år siden. Gæt hvordan det kompenseres for? Nedskæringer igen!

Mere end 10 år ned af bakken må være nok. Hold fingrene væk fra Vor Frue og bevar den som den er.
Den fungerer fint, og har ikke fortjent at blive offer for en eller anden politiker eller anonym embedsmand som vil spare penge eller omsætte nogle forskruede reformideer (som hverken holden vand eller overlerver i mere end få år).

Behold Vor Frue i dens nuværende form, og bevar en positiv undtagelse fra en børnepasningssektor på kronisk nedtour.
Det er trods alt også mine skattekroner som I råder over. Husk nu det.

Mvh,
Torsten
far til 2 børn, heraf 1 i Vor Frue og 1 tidligere i Vor Frue

Få nyt om høringer

Abonnér