Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november

 

Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
863

Indsendt af

Kate Ekebjærg

Virksomhed / organisation

Stjerneskuddets Fritidshjem

Postnr.

2200

By

København

Høringssvar

Jeg er pædagog på et fritidshjem på Nørrebro. Jeg har arbejdet de sidste 20 år i denne bydel, og jeg kender de forskellige daginstitutioner og fritidshjem i området. I mange år arbejdede jeg i børnehaver, og jeg har sendt rigtig mange børn videre til Guldberg Skole og fritidshjemmene deromkring. Blandt andet Stjerneskuddet og Møllegades Fritidshjem. Det der kendetegner de små "rigtige" fritidshjem, er et nærvær og et engagement, som jeg bare ikke har set lignende hos den noget større SFO på skolen. Ikke at det ikke er dygtige engagerede folk der bestrider opgaven der, men det lader sig bare ikke gøre på samme måde med flere hundrede børn og forældre. Det er det Stjerneskuddet og ikke mindst Møllegades Fritidshjem kan. Og det er derfor forældre har ønsket netop disse to fritidshjem til deres børn gennem årene. Og det er derfor, at Københavns Kommune gennem årene, og stadig, henviser sårbare børn til de små fritidshjem. Jeg synes faktisk det er beskæmmende, at Københavns Kommune, som profilerer sig på mangfoldighed og andre gode værdier, ikke vil bibeholde den mangfoldighed der ligger i at have forskellige typer fritidstilbud til byens børn. Hvorfor skal alting være så strømlinet og gå efter en snor? Man finder bare ikke det samme engagement andre steder hos personale og forældre som man gør i de små selvejende institutioner som Møllegades Fritidshjem og Skrammellegepladsen i Emdrup, hvor mine egne børn gik i 90'erne. Personalet i disse to institutioner har medejerskab af deres arbejdsplads og går ofte og gerne den eksta mil for at få deres sted til at fungere og blomstre. De arbejder nemlig for hinanden og for børnenes trivsel på en helt anden måde end man gør i de store institutioner, hvor der er langt til ledelsestoppen og hvor medarbejderdemokratiet kan synes noget formelt og fjernt. Det kendetegner begge institutioner, at personalet holder af deres arbejdspladser og kæmper for at bevare dem, og at der er ansatte der har været der i mange år. At folk trives. Er det ikke det Københavns Kommune efterspørger, blandt andet i de trivselsundersøgelser vi udfylder hvert andet år! Så lad os nu for pokker vise resten af Danmark, at København er en by, hvor forskellighed og mangfoldighed er plusord, hvor forældre kan vælge mellem flere forskellige fritidstilbud til deres børn, og ikke behøver overveje at flytte deres unger til private skoletilbud. En by hvor engagement og fællesskab understøttes af kommunen og ikke bremses af økonomi og planer om strømlining af fritidsområdet. Med venlig hilsen Kate Ekebjærg, pædagog i Stjerneskuddets Fritidshjem.