Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
972

Indsendt af

Jette Frydland

Virksomhed / organisation

Krudtuglen

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Jeg har mit ældste, skønne barnebarn i Krudtuglen, hvor han får den nærhed og ro, som han har behov for, når skoledagen er forbi.

Jeg er uddannet pædagog, og har i en stor del af mit arbejdsliv været børnehaveklasseleder.

Jeg har set, hvor stor forskel, der er på børn og deres behov. Muligheden for at tilgodese alle børn, fjernes fuldstændig, hvis 1:1-planen for fritidshjemmene vedtages. Det kommer til at koste rigtigt meget - både menneskeligt og ressourcemæssigt.

Og konkret for mit barnebarns skole - skole på Islands Brygge, virker det for det første ikke gennemtænkt, at man vil have yderligere 200 børn ind på KKFO-en, der allerede i dag ikke har plads til de 3. klasseselever, der er tilknyttet Skibet.
For det andet er det planen, at der om fem år skal stå en ny skole klar på Islands Brygge, til at aflaste den nuværende og meget overbelagte områdeskole. Derfor vil der på det tidspunkt naturligt komme en regulering af fritidshjemspladserne også, og det virker derfor ikke gennemtænkt, at gøre det nu.
For det tredje er der fortsat gang i byggeriet på Bryggen, der år for år oplever en massiv befolkningstilvækst - heraf af rigtigt mange børnefamilier. Der bliver derfor brug for endnu flere fritidshjemspladser de kommende år. Det behov vil de nuværende mindre fritidshjem kunne hjælpe med at opfylde.

De mindre fritidshjem har udtrykt vilje til at samarbejde om en såkaldt 1:2 model, hvor de går sammen under en leder, som en fusionering eller et partnerskab. En sådan model har min fulde støtte, dersom de enkelte matrikler kan bevare deres særkende, og ikke mindst fordi mine dejlige børnebørn nu og de i kommende år vil have valget til at kunne være på lige netop det fritidshjem, der passer bedst til deres behov.

Få nyt om høringer

Abonnér