Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
999

Indsendt af

Jasper Winding Sloth

Virksomhed / organisation

Bryggehuset på Islands Brygge

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Kære politikere, hvad skal vi gøre for at i reelt lytter?

De mange høringssvar burde få jer til at tænke jer om endnu engang, og det er helt i orden blive klogere.

Min datter går i børnehaven i Bryggehuset og skal starte i skolen og dermed fritidshjemmet til sommer. Vi flyttede hende fra en institution på Vesterbro til Bryggehuset sidste sommer, netop fordi vores datter derved kunne undgå endnu et skift når hun skal starte i skole. Planen var at hun kunne fortsætte i fritidshjemmet i Bryggehuset. Hvis I gennemfører denne uigennemtænkte reform skal hun skifte om et år igen - og det til en institution med over 500 børn. Som jeg kender min datter er det ikke lige det hun vil have bedst af. Min datter er en stille pige og skal bruge noget tid til at lære andre at kende inden hun åbner sig. Hun vil ikke få den tid hun har behov for til at lære andre at kende, hvis hun skal gå sammen med 500 andre børn. Hun vil utvivlsomt også miste voksenkontakt, da hun ikke er frembrusende af natur.

Jeg har altid ment at det rigtige for min datter var at komme i kommuneskolen, og jeg var glad da vi flyttede på bryggen og hørte en masse positiv omtale om skolen på Islands Brygge. Men nu er jeg kommet alvorligt i tvivl om det nu også er det rigtige. Skolen er fyldt til langt op over bristepunktet pga. af den massive tilflytning af børnefamilier som vi også selv tilhører. Desværre har kommunen ikke i tide fået tænkt nye skoler og institutioner ind i deres planer, så der nu kommer til at gå minimum 5 år før den nye skole står færdig på Bryggen. Imens fortsætte tilstrømningen af tusindvis af børnefamilier, så skolen bliver endnu mere overfyldt. Det er ikke holdbart, derfor er jeg for første gang alvorligt begyndt at overveje om vi skal søge alternativer.

Hvis dette forslag bliver gennemført på fritidsområdet, vil der blive flyttet 200 ekstra børn ind på skolens fritidsordning, hvor der i forvejen går 300 børn, som der dårligt nok er plads til. Endnu en grund til at søge alternativer.

Jeg håber nu inderligt at i lytter til de mange høringssvar, og at i prøver at forstå den situation som Bryggen er i. Det eneste rigtige er at udskyde beslutningen omkring organiseringen af fremtidens fritidstilbud indtil den nye skole er klar på Islands Brygge. Dermed bibeholdes de små fritidshjem : Thorsanna, Krudtuglen og Bryggehuset som de er idag, evt. med én samlet ledelse. Alt andet vil betyde totalt kaos på Bryggen i mange år frem, og det vil være gambling med min datters fremtid.

Med venlig hilsen

Jasper Sloth

Få nyt om høringer

Abonnér