Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
866

Indsendt af

Jacob Hvam Nielsen

Virksomhed / organisation

Marengovej fritidshjem

Postnr.

2300

By

Copenhagen S

Høringssvar

Det er som bekendt ikke muligt at samle alle fritidshjemsbørn på SVS som der har været lagt op til.

Det oplagte svar på problematikken er at bevare Marengovejens fritidshjem, som formentlig er det mest veldrevne fritidshjem på Amager. Både økonomisk og socialt. Også i forhold til integrationen i nærområdet, samhørighed på tværs af villaveje og boligkarréer, på tværs af etniske danskere og andre med anden etnisk oprindelse.

Set udefra er beliggenheden i en betonklods en fornærmelse mod de fleste arkitekter, men netop det faktum gør kun stedets overskud og samlingskraft endnu mere imponerende. Det er efter en nærmere introduktion, en 1 prioritet for de fleste med mindre børn i nærområdet.

Fritidshjemmet repræsenterer samtidig en løsning for de børn som fungerer mindre godt i meget store institutioner. Ligesom beliggenheden giver et fantastisk fint break i en heldagsskoleoplevelse og en trafikal forståelse, når børnene sammen går turen derhen.

Alle der har været i en super velfungerende institution ved at det er en økosystem som ikke er en selvfølgelighed. Er det først væk, kommer det sjældent tilbage. Og det vil være rigtig synd for både området, børnene og deres forældre.

Mvh Jacob Hvam Nielsen

Få nyt om høringer

Abonnér