Høringssvar vedrørende Organisering af Fremtidens Fritidstilbud

Oprettet: 1. maj 2015
Svarnummer:
956

Indsendt af

Bettina Tuladhar Holmfred

Virksomhed / organisation

Mor til barn i Bryggehuset

Postnr.

2300

By

København S

Høringssvar

Kære politikere
Jeg er normalt en meget forandringsvillig person, der altid forsøger at se det bedste i ændringer og nye muligheder, og det er også det livssyn, jeg forsøger at lære mine to piger i denne verden fyldt med forandringer. MEN jeg har simpelthen så svært ved at finde det positive i sammenlægning af de mindre fritidshjem til et stort.
Jeg har to velfungerende piger, som klarer sig rigtig fint i hverdagen. Men det er også to lidt generte piger, som trækker sig fra større sammenhænge, hvor de selv skal markere sig. Vi har tidligere i vores ældste datters liv valgt at flytte hende fra en stor institution til en lille - af netop den årsag. Og hvilken forandring Bryggehuset har været med til at give vores store pige. Hun blev set og hørt - hver dag, de spottede hurtigt, hvad der skulle til for at få hende til at deltage i større aktiviteter mv. som hun aldrig før ville kaste sig ud i. Nu går vores mindste datter i Bryggehuset og elsker stedet og de voksne, som arbejder der, og som hver dag er med til at give vores pige nogle trygge rammer, hvor hun føler sig hjemme og kan udfolde sig fuldt ud. Hun er også genert, yderst velfungerende - men genert. Men i Bryggehuset er hun ikke!
Hvorfor skriver jeg så dette?
Jo der er talt meget om, at børn med udfordringer af forskellige karakter måske kan have svært ved at indfinde sig i de nye store fritidshjem. Men jeg er desværre sikker på at andre børn, som fx min generte datter også kan have svært ved, at det bliver for stort. Alene af den grund, at hun er lidt genert. Hvor mange andre børn har det ikke også sådan, når der er mange mennesker? Og hvorfor kan vi som forældre til disse børn ikke få et valg?
Så er der det daglige sceneskift. Vores datter giver ofte udtryk for, at det er super fedt at være i skole, men hvor er det også bare skønt at komme på fritten, hvor der er lidt mere ro. Det er ganske simpelt det høje lydniveau, hun taler om. Hvordan bliver det, når der skal samles over 500 på samme plads, hvor der befinder sig ca. 300 børn idag?
Jeg har endnu ikke stødt på nogle faglige undersøgelser, der viser, at de store institutioner hjælper vores børns trivsel - men jeg har læst det modsatte.
Dertil har jeg svært ved at forstå, hvorfor det skal gå så pokkers stærkt. Der skal bygges en ny skole på Bryggen - hvorfor ikke indføre en overgang indtil den nye skole står klar? Jeg er ikke politiker, og har derfor ikke et konkret forslag til en løsning, men der er mange yderst veluddannede og dygtige pædagoger mv. på Bryggen, som I med stor fordel kan lytte til. De ved hvad de taler om, for de er sammen med børnene hver evig eneste dag, og de gør en forskel i vores børns liv.
Jeg vil blot opfordre politikerne til at stoppe op og gå i dialog med dem, der arbejder med børnene hver dag. Og finde en ny løsning end blot slå alle fritterne sammen - for vores børns skyld.
Venlig hilsen
Bettina

Få nyt om høringer

Abonnér