Høringssvar vedrørende Parkeringszone Bispebjerg

Oprettet: 13. juni 2024
Svarnummer:
26

Indsendt af

Ingrid Andersen

Postnr.

2400

By

København NV

Høringssvar

Mange af os beboere på Bispebjerg Bakke (Slangen på Bispebjerg) synes, at forslaget om en udvidet tidsbegrænset parkeringszone nord for Tuborgvej er et godt forslag, som vi ikke har indvendinger imod.
Men vi er nødt til at påpege at indførelsen af forslaget sandsynligvis vil have store konsekvenser for Bispebjerg Bakke.

Vi har nu i flere år oplevet den massive parkering, der er på den sidste del af vores vej, dvs. fra hospitalets gamle Hovedindgang og til hospitalets gamle Østport.

Siden den tidsbegrænsede parkeringszone syd for Tomsgårdsvej/vest for Tagensvej blev indført, er flere køretøjer nemlig begyndt at langtidsparkere på denne del af Bispebjerg Bakke.
Især små lastbiler, store varevogne og senest også mobilhomes, som alle fylder for meget på den skråparkering, som der er mest af på Bispebjerg Bakke, og til stor gene for den øvrige trafik, fodgængere såvel som køretøjer, som dermed får taget en del af deres fortov/kørebane, så der potentielt er farlige situationer trafiksikkerhedsmæssigt.

I dagtimerne på hverdage er det mest hospitalets personale og patienter til hospitalet, der parkerer på Bispebjerg Bakke. Der er fuldstændig fyldt op. Også med biler, som parkerer ulovligt.

Så med den forøgede mængde af langtidsparkerede køretøjer, er Bispebjerg Bakke parkeringsmæssigt virkelig blevet overbelastet. Flere og flere parkerer da også ulovligt og sætter dermed også trafiksikkerheden på spil.

Med indførelsen af den tidsbegrænsede parkeringszone nord for Hulgårdsvej/Tomsgårdsvej og den i høringen udvidede parkeringszone nord for Tuborgvej, kan vi godt være ret bekymrede for, hvordan parkeringspresset så vil blive på Bispebjerg Bakke efter september 2024.

Bispebjerg Bakke vil da være næsten den eneste vej i hele nabolaget, fuldstændig omkranset af 3-timers parkeringszoner, og hvor langtidsparkering vil være tilladt.  (De to øvrige veje er Charlotte Munks Vej og Tagensvej mellem Bispebjerg St. og Tuborgvej).

Det må derfor være oplagt, at inddrage Bispebjerg Bakke i den tidsbegrænsede parkeringszone, der indføres i september 2024.