Oprettet: 29. februar 2024
Svarnummer:
8

Indsendt af

Morten Brynitz

Postnr.

1669

By

København V

Høringssvar

Indsigelse mod at Københavns Kommune giver dispensation fra lokalplan 467 til opførelse af affaldssorteringspunkt ved Flensborggade 25

 

Hermed gøres indsigelse mod Forvaltningens forslag om dispensation for lokalplanen for området ved Enghave Plads ved at opstille to affaldskuber ud for Flensborggade 25.

Ejendommen Flensborggade 23-25 er i forvejen voldsomt belastet af det store antal affaldscontainere i Istedgade-enden af gården i karreen Flensborggade-Istedgade-Mysundegade-Frederiksstadsgade. Gården er sandsynligvis en af de smalleste baggårde på Vesterbro.

Der ligger tre restauranter, en shawarmabar og en stor grønthandler/købmand på den korte strækning ved hjørnerne af Flensborggade-Istedgade, selve Istedgade og hjørnet af Mysundegade/Istedgade og i Mysundegade.

Det giver en meget stor affaldsmængde, mange containere i både vores gård og mellemgangen - samt en voldsom trafik af skraldebiler i Flensborggade og renovationsarbejdere, der kører containere ind og ud ad mellemgangen mellem Flensborggade 27 og 25.

Ovenstående er anledning til skadedyrsproblemer og ekstraordinære uro og støjproblemer, specielt for beboerne i stuelejlighederne i den ende af Flensborggade, der støder op til Istedgade

Det forekommer urimeligt, at den udvidede affaldssortering nu skal medføre et nyt anlæg med to kuber på gadesiden klos op ad lejlighederne i Flensborggade 23 og særligt nr. 25

Når der i dispensationsansøgningen argumenteres med, at der med placeringen nær Istedgade og Enghave Plads Metrostation vil være ’et naturligt og stort flow til sorteringspunktet, undres jeg over, hvorfor man ikke anbringer kuberne på Enghave Plads, hvor der er et frit, åbent rum, og hvor man ikke generer lokale beboere i deres lejligheder. Forvaltningens formulering indikerer i sig selv, at presset på de nye containere ventes at blive massivt.

Inddragelsen af to af de i forvejen meget få p-pladser i gaden vil skabe yderligere problemer for beboere, der har brug for en bil, og for håndværkere med ærinde i området. Det er i forvejen som beboer meget svært at finde håndværkere, der er interesserede i at udføre arbejde i vores ejendom i Flensborggade pga. tilkørsels- og parkeringsforholdene.

Flensborggade/Istedgade T-krydset og vejstykket fra Flensborggade 27 til Flensborggade 19 (Efter T-kryds v. Ullerupgade) er i forvejen præget af en kaotisk trafiksituation, hvor biler cirkulerer, laver hasarderede vendinger og parkerer i begge sider af gaden – udenfor de etablerede p-båse – særligt ved gadens udmunding i Istedgade/Enghave Plads. Det skaber ofte trafikpropper og farlige situationer, som affaldskuberne og endnu flere skraldebiler vil bidrage yderligere til

Som ejer af en af de berørte lejligheder vil jeg kraftigt opfordre til, at teknik- og miljøforvaltningen afviser at dispensere fra lokalplanen, og at der findes en anden og mere hensigtsmæssig placering af anlægget.

Venligst

Morten Brynitz

Flensborggade 23, 3. tv

1669 København V