Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Holsteinsgade

Oprettet: 31. august 2023
Svarnummer:
145

Indsendt af

Trine

Postnr.

2100

By

Kbh Ø

Høringssvar

Jeg er som nabo til Langelinie Skolen rigtig ærgerlig over at se det oplæg, der er i høring omkring et bylivsrum på Holsteinsgade 42-44. Primært fordi jeg synes det er meget ensporet og udelukkende fokuserer på og tilgodeser Langelinie Skolen og dens elever og glemmer os beboere på gaden og sidegaderne, og som reelt er dem, der opholder os det meste af døgnets timer (og weekender) i gaden. Som mange har nævnt har vi allerede store udfordringer med at finde parkeringspladser og ved nedlæggelse af 19 parkeringspladser giver det endnu større udfordringer for beboere med bil. Det er ikke unormalt at skulle bruge 15-20 minutter på at finde en parkeringsplads, når man kommer hjem. Denne tid vil kun blive forlænget, ved nedlæggelse af 19 parkeringspladser.

Jeg mener også, at det er bemærkelsesværdigt, at den nuværende skolegård efter kl. 17 benyttes som parkeringsplads til besøgende på skolen ( 8-10 biler er ikke unormalt), og der er ingen legende børn hverken i skolegården eller i gaderne omkring Holsteinsgade, så jeg tillader mig at stille mig tvivlende overfor et reelt behov for et byrum i gaden, som går udover skolens åbne tidsrum mellem 9-14.30.

 

Holsteinsgade er en grøn gade, som fra Saabyesvej til Strandboulevarden består af beboelse i stuelejlighederne.(en lille købmand undtaget) og er derfor en gade, som er stille og rolig. Det grønne byrum er der allerede med de fine byhaver og de mange træer på hvert gadehjørne. Derudover er bænkene på Holsteinsgade, sjældent i brug. Ironisk nok er det mindst grønne område vi har på Holsteinsgade skolegården på Langelinie Skolen, så det er lidt ærgerligt, at vi ikke starter med at gøre skolegården grønnere og sjovere at være i med alle de forslag om bordtennis, bænke osv., i stedet for at lave planer for grønne byrum på gaden, som får udsigt direkte ind til den meget asfalterede og kedelige skolegård..

 

Jeg er helt med på, at det nok er fordi der er søgt en forkert finansieringspulje, men jeg savner i projektoplægget, at der stadig er plads til os alle på Holsteinsgade og at der findes måder, hvorpå vi kan deles om gaden, som vi rent faktisk ikke bruger samtidig i dag.

Skolen har brug for gaden 9-14.30, og os beboere har brug for gaden fra 16-08. Hvorfor ikke kigge på, hvordan skolen kan få etableret de fastmonterede ting som bordtennis, bænke osv inde i skolegården, og at flytte den nuværende leg på diverse boldspiloptegninger fra skolegården ud på vejen på den del af Holsteinsgade, som er i spil i projektoplægget i timerne 9-14.30. Afspærring kan jo ske ved eks at etablere automatiske pullerter eller på anden vis afspærre gaden. Det vil give plads til os alle, og samtidig forbedre forholdene for eleverne.