Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Saxogade

Oprettet: 31. august 2023
Svarnummer:
29

Indsendt af

Lene

Postnr.

1662

By

København

Høringssvar

Jeg bor i Saxogade, og er en del af en lille familie på fire. 

 

Når man bor i denne del af Saxogade synes det ulogisk at man i fremtiden ikke må cykel ind fra Istedgade (som man må i dag og hvorfra mange oftest kommer). 

 

Det er den naturlige skolevej for utroligt mange der hver dag cykler fra Istedgade til ”bagindgangen” til OEH. Ved ændringen bliver denne mulighed ulovliggjort. Det mener jeg ikke er rimeligt for de mange skolebørn der pludselig må en anden og mere usikker vej til skole. 

 

Jeg bor her. Og har haft bil. Det har jeg ikke længere. Men! For de der bor her og som af forskellige årsager har brug for en bil, så er det til stor gene at sløjfe parkeringspladserne. 

 

Generelt er jeg modstander af yderlige omdannelse af Saxogade. 

Niveauet som det er nu er fint og langt fra kedeligt. Der er gadefester og loppemarkeder flere gange om året. Jeg kan godt lide arrangementerne og deltager aktivt i de fleste af dem. 

 

Der er larm fra gadefester og barer i gaden. Der er larm fra skatere som skater på de røde baner og der larm fra forpasserende på alle tider af døgnet. Det er selvsagt generende, men vi har selv valgt at bo i byen og den larm overlever vi. 

 

Jeg oplever dog at der er flere og flere butikker i den sociale gade som har en side ‘geschæft’, som består i en form for udeservering (som jeg ikke mener der er tilladt for andre en Sonja?!) det betyder at fortorvet er fyldt af fest-stemte mennesker særligt torsdag-fredag-lørdag. Det er svært at komme forbi med cykel eller barnevogn (og særligt børnene, bliver usikre og undviger festerne, når dem de skal passere; rygere og øl og vin-drikkere og høj musik. De dage hvor der har været flest gæster opleves dagen efter en fyldt cykelkurv med dåsebajere og cigaret-skod og tomme pakker. Og tis. Urin fra gæster der pisser i hele skolegården. Eller simpelhen bare op af cyklerne.

 

Jeg elsker tanken om den sociale gade. Og ærger mig når jeg oplever et dem/os mellem beboerne og butikker i Saxogade. 

 

Som det ser ud nu; med gener fra fester og gæster er jeg ikke interesseret i yderligere festivitas og hygge i gaden -uanset hvor grønt det tiltag bliver. 

 

Lene.