Oprettet: 31. august 2023
Svarnummer:
60

Indsendt af

Gitte Møller

Virksomhed / organisation

Klynge NB A , Forældrebestyrelse, LokalMED og Ledelsesteam

Postnr.

2200

By

København N

Høringssvar

Forældrebestyrelse, LokalMED og ledelsesteam i Klynge NBA peger på model 2.

Klynge NBA ønsker budgetmodel 2 samt at vi fremover anvender ESCS som beregningsmodel for udsathed i børnegruppen

 

Model 2

Vi mener at model 2 er den mest retfærdige budgetmodel, bl.a. i forbindelse med regulering for flere eller færre indmeldte børn. Model 2 vil understøtte både små, mellem og store institutioner bedst muligt, så vi opnår den største robusthed lokalt og på klyngeniveau og undgår store forskelle i normering og kvalitet.

Vi vægter ligeledes, at man i model 2 fastholder de nuværende fysiske kompensationer, og at der fortsat vil blive tildelt et grundbeløb pr. hus. Disse tildelinger ser vi som vigtige, særligt for de mindre enheder, som uden disse vil få vanskeligere ved at få driften til at hænge sammen og for at bevare høj kvalitet.

Vi mener at pengene bør følge børnene, og at vi ved flere eller færre indmeldte skal regulere 100%. som klynge og enkel institution er vi vant til at styre efter at pengene følger børnene og det oplever vi fungerer og bevirker at vi kan overholde vores budgetter.

ESCS

Vi mener at det fortsat er vigtigt at have midler til at sikre indsatser i forhold til udsathed i børnegruppen, for på den måde at understøtte faglig indsats. Vi mener at beregning ud fra ESCS er fornuftig, og sætter pris på den gradvise indfasning.

Synliggørelse af budget til ledelse  

Vi er enig i budgetmæssig transparens og gennemskuelighed generelt. Vi anskuer og angriber kerneopgaven systemisk og som en samlet opgave, som vi løser i fællesskab. Uanset om vi er pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter, køkkenmedarbejdere eller ledere. Ud fra den betragtning og ud fra vores erfaring med samskabelse i kerneopgaven, kan vi ikke se det muligt stringent at opdele og adskille ledelsesopgaven fra de øvrige opgaver der er i den samlede kerneopgave.

Vi er derfor bekymrede for tankerne om at adskille og synliggøre budget til ledelse. Vi kan være bekymrede for, at der vil opstå konflikter lokalt, fordi en presset hverdag på gulvet, og et skærpet blik på minimumsnormeringer, kan få medarbejdere og forældre til at kaste blikket mod ledelsen og muligvis have en forventning om, at lederen lægger timer som pædagog på gulvet for at øge minimumsnormeringen. Vi skal værne om vores ledere og ikke stille dem i et unødigt krydspres.

 

Med venlig hilsen

Forældrebestyrelse, LokalMED og ledelsesteam Klynge NBA