Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Andreas Bjørns Gade

Oprettet: 31. august 2023
Svarnummer:
78

Indsendt af

Ida-Lene Skov

Postnr.

1428

By

København K

Høringssvar

Nej tak til bænke, ja tak til grønt.

Jeg kan som beboer og børnefamilie i Andreas Bjørns Gade ikke tilslutte mig de dele af forslaget, der rummer ophold og opstilling af bænke. Jeg bakker op om grønt i gaden, dog med omtanke for lejlighedernes lysindfald.

Det er vigtigt, at man tager højde for en række omstændigheder, når forslaget behandles, som:

  1. Byens udvikling og særligt den stedspecifikke, der peger på en øget trafik af mennesker, herunder mange turister, der søger mod vores del af Christianshavn og ofte bruger gaden som passage.
  2. Nærmiljøet som utrygskabende faktor (massiv kriminalitet i baghaven i form af bl.a. Pusher Street). Herunder flere episoder med anholdelser i og ved gaden, salg og rygning af hash i kælderskakter mv.
  3. Gadens elendige akustik, hvor lyden bliver kastet rundt og meget let forstærket. Har man undersøgt dette nærmere? Her kan et grønt ’tæppe’ nok ikke udgøre en akustikvæg!
  4. At gaden er en beboet gade, hvor folk lever et hverdagsliv.

Med udgangspunkt i ovenstående, er jeg er bekymret for, hvilken konsekvens ophold vil have for os der rent faktisk bor i gaden. Det er derfor nærliggende at stille spørgsmålet, hvem ophold i gaden er til for. Vi har alle dejlige store gårde og mange har altaner, og hvis man søger et andet opholdsrum end disse, er der fine og luftige opholdsrum tæt på, som kanalen, Christianshavns Vold, Broens Gadekøkken, den kommende Operaparken m.fl. Samtidig set i lyset af, at Københavns Kommune påtænker en lukning af Pusher Street, frygter jeg, at den utrygskabende adfærd og salg rykker ind i vores gade med øget mulighed for ophold og steder at stå i skjul.

Det er vigtigt, at man i en storby som København, respekterer og giver plads til, at der kan leves et hverdagsliv, hvor folk føler sig trygge i sin gade og kan sove om natten. Andreas Bjørns Gade er for det meste en rolig gade, der rummer mange børnefamilier, ældre, unge og dem imellem. Det og os skal der virkelig værnes om, og man skal ikke skabe et byrum, der potentielt set kan blive brugt som feststation eller ’kontor’ for kriminelle og salg.

Der er gode takter i forslaget, som en grønnere gade, der uden tvivl vil være skønt for os beboere og Christianshavn, men ikke ophold. Så: Nej tak til bænke, ja tak til grønt!