Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Holsteinsgade

Oprettet: 30. august 2023
Svarnummer:
108

Indsendt af

A. B. Christ.

Virksomhed / organisation

Beboer meget tæt på

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

Jeg støtter ikke forslaget. Det er helt uhørt at komme med et forslag om at nedlægge 19 parkeringspladser. Jeg har svært ved at se, hvordan forslaget harmonerer med principaftalen om budget 2024 og 2025.

Der er tydeligvis ikke tænkt på beboere, der bor tæt på og hver dag går på arbejde og ønsker en dagligdag skal fungere. Man skal virkelig være heldig, hvis man finder en parkeringsplads. Jeg har i de seneste 2 uger gået forbi Holsteinsgade et par gange om dagen – og der har ikke været en eneste ledig parkeringsplads.

Der er flere grønne områder i nærheden som Classenshave og legepladsen. Der er også mange gårdmiljøer, som bruges af borgerne i nærmiljøet – til gengæld mangler vi i den grad parkeringspladser. Der fjernes i forvejen løbende parkeringsarealer i området eksempelvis i forbindelse med etablering af affaldssorteringspunkter (som i parentes bemærket endnu ikke kan anvendes), blomsterkasser på gaden mv.

Forslaget er tydeligvis drevet af et ønske fra Langelinieskolen og forældre, som ønsker at inddrage arealet. Flere ser ud til slet ikke at bo i nærområdet og vil derfor ikke stå med problemet når man kommer hjem efter en travl arbejdsdag. I dag cirklede 8-10 biler rundt ved 18-tiden – og flere havde åbenbart opgivet og de kan se frem til en p-bøde i morgen tidlig. På skolens egen hjemmeside om Holsteinsgade står bl.a. ”Som byskole tæt på Øresund og byens museer og parker, benytter vi mulighederne for at flytte undervisningen ud og hen, så snart det giver mening.”  Det er dejligt, at skolen allerede er opmærksom på mulighederne i omgivelserne – en kæmpe opfordring til at undersøge disse muligheder yderligere.

Jeg har selv haft 2 børn på Langelinieskolen i udskolingen og skolegården har altid været lille, men stor nok både i hverdagen og til mange dejlige fester.

Skolen er i de senere år blevet meget utilnærmelig mastodont, lukket om sig selv – eksempelvis er skolegården nu aflåst med en stor jernlåge. Dermed har man afskåret områdets beboere og børn fra at anvende pladsen udenfor skoletiden. Tidligere blev gården brugt af børn til eksempelvis boldspil eller man kunne sætte sig ind og læse en bog. Ønsket om plads til loppemarked, fællesspisning og samvær kan løses ved at åbne skolegården igen for borgerne i nærområdet.

Der er et ret bredt fortov udenfor skolen i Holsteinsgade. Det foreslås i stedet at udnytte denne plads og tage fat i en klog arkitekt, som kan skabe rum for skolens børn i skoletiden og mindske gener for naboerne. Den fortovsplads kan evt. bruges af beboerne og hundeluftere i de tidsrum når børnene ikke er ved skolen – dvs ferier, eftermiddage, aftener og weekender. Oprydning i cyklerne og bedre cykelparkering langs Livjægergade i stedet vil også hjælpe. Gener for de naboer, der bor lige op ad det foreslåede område vil forhåbentlig blive mindre og parkeringspladserne kan opretholdes eller endda udvides. Finansiering og løbende fjernelse af affald bør også indtænkes, så det ikke er de boliger, der ligger tæt på - og lidt længere væk, der står med den opgave.

De rigtig fine ”byhaver”, som passes af engagerede borgere bør opretholdes, og jeg kan kun rose de personer, der bor i nærmiljøet og som står for dette til glæde for alle os andre, der også bor her. Det giver positiv energi og generer ikke andre.

Et alternativt forslag er at adressere problemstillingen i forbindelse med udmøntningen af principaftalen om budget 2024 og 2025, hvor følgende fremgår: ”Samtidig er partierne enige om at igangsætte arbejdet med realistiske parkeringstiltag, der kan lette københavnernes hverdag. Der skal således udarbejdes 2-3 projekter, hvor parkering i konstruktion kan kombineres med etablering af grønne og aktive byrum.” I en sådan sammenhæng kan man håbe, at ønsket om flere p-pladser kan indfries samtidig med der bliver grønnere.

Jeg er ærgerlig over, at inddragelse af de nærmeste naboer kun sker via et ret anonymt skilt ved Livjægergade, mens der ikke er noget information i den anden ende af området. Jeg bor ikke i selve Holsteinsgade, men ca. 100 m derfra i en af de nærmeste sidegader og vil blive negativt påvirket af forslaget. Jeg forstår dem, der bor helt tæt på rynker brynene. Et så markant forslag med ensidig fokus på egne behov signalerer ikke et ønske om dialog.

Jeg synes også det er rigtig ærgerligt, at man ikke har forsøgt at indtænke alternative forslag, som ikke fjerner parkeringspladser i området, i stedet for ensidig have fokus på egne behov.

Jeg kan derfor kun opfordre kommunen til at afvise dette initiativ og tænke på skatteborgerne i nærmiljøet.