Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Saxogade

Oprettet: 30. august 2023
Svarnummer:
20

Indsendt af

Søren

Postnr.

1662

By

KØBENHAVN V

Høringssvar

Brandredning:

Jeg bor på 5. sal i denne del af Saxogade, har to børn og sikkerhed er vigtigt. Der har være 3 brande i vores del af bygningerne over de sidste 10 år og jeg kan ikke se eller læse i forslaget at der er indtænkt eller tegnet indsatstaktisk traditionel brandredning med stigevogne, dvs. med standpladser på minimum 4 meters bredde vinkelret ud for alle redningsåbninger!? Dette SKAL vel løses og besvares på en korrekt og overbevisende måde!? I den viste er der kun 3 meter bredt… i et areal hvor flytbare plantekasser og plinte også ser ud til at kunne komme i vejen for brandredningen.

Den korte udgave er at brandredning ikke er nævnt og tilsyneladende ikke er løst i projektet!

 

Cykeltrafik:

Når man bor i denne del af Saxogade og man i København gerne vil have at vi cykler, så er det ulogisk at man i fremtiden ikke må cykel ind fra Istedgade (som man må i dag og hvorfra mange oftest kommer). Jeg mener heller ikke at politiet eller Københavns kommune normalt ønsker at lave flere ensrettede gader for cyklisterne, både fordi det ikke bliver overholdt og fordi man ønsker at understøttet at man ret frit og naturligt kan cykle de fleste steder… Her er der også den yderligere udfordring at dette stykke er den korteste og den naturlige skolevej for utroligt mange der hver dag cykler fra Istedgade til ”bagindgangen” til OEH… Dette får I ikke stoppet - bare gjort ulovligt og nu med mindre plads til børnene der kommer cyklende og dermed en farligere skolevej!!!

 

Parkering:

For os der bor her og som af forskellige årsager har brug for en bil, så oplever vi allerede i dag at vi bruger utroligt meget tid og brændstof på at køre/pendle rundt i vores eget kvarter for at finde en parkeringsplads, og dette bliver nu bare værre når I igen fjerner flere parkeringspladser (og ikke bare her, men også i Valdemarsgade mf.) og det er jo paradoksalt at vi bl.a. har valgt at bo her for at ikke skulle bruge tid på at pendle og køre langt, at I så i stigende omfang tvinger os til at gøre netop det i vores eget kvarter…!

 

Overordnet:

Jeg synes det er sympatisk med et grønt og livligt projekt. MEN der skal være meget bedre styr på BRANDREDNING og de rigtige løsninger for og plads til CYKELTRAFIK! Denne del må I komme med bedre løsninger på! Ang. parkering, ja så ved jeg godt at det har noget med politik at gøre, men så må I forbyde biler - og sikre stærke, ikke for dyre og fleksible alternativer…!

 

Mvh. Søren