Oprettet: 28. august 2023
Svarnummer:
9

Indsendt af

Alexander von der Wehl Mikkelsen

Postnr.

2100

By

København Ø

Høringssvar

MODEL 2 sikrer kvaliteten — for børn, pasningstilbud og ikke mindst forældre

 

Til rette vedkommende

 

Vi er forældre til en lille pige på 3 år, der går i børnehave i Rosenborg Frihavnsbørnehave afd. 2, som en er lille institution med omkring 30 børn, vi og vores datter elsker overalt.

 

Vores pige trives utrolig meget i de små omgivelser og mindre grupper, fordi hun kender alle de andre børn og pædagoger, og det gør det til et mere trygt miljø at færdes i for hende. Hun har — som så mange andre børn i den alder — meget store følelser og et behov for nærvær og faste rutiner samt omsorgspersoner, og her er en mindre institution et langt bedre alternativ end en stor. 

 

Vores pige bliver ofte udfordret og overstimuleret af store grupper børn, og derfor er hendes børnehave perfekt, fordi den i højere grad møder hende i hendes behov og normaliserer dem på en måde, der ikke er mulig i større institutioner med langt flere børn (og voksne). 

 

Derudover synes vi som forældre også, at det er et dejligt sted at være, da man har mere personlig kontakt med de andre forældre og kender de fleste. Og det samme gælder kontakten med pædagogerne — en uvurderlig kvalitet, når man afleverer sit barn til fuldtidspasning. 

 

Af ovenstående grunde var det derfor med forfærdelse, at vi så de nye modeller, der — trods det ikke er oplægget — medfører en kæmpe konsekvens for små institutioner i byen, såfremt model 1 eller 3 vælges. 

 

Model 1 og 3 hæmmer muligheden for små institutioners fremtidige overlevelse — og det vil være en katastrofe for alle de børn, der trives bedst i mindre, mere trygge og genkendelige omgivelser — og dem er der vel at mærke en hel del af. 

 

Som forældre (og dermed tætteste øjenvidner) kan vi derfor KUN pege på model 2 som mulighed, da vi på den måde sikrer diversitet og fleksibilitet på tværs af både børn, forældre, pædagoger og tilbud — og dermed bakker op om pasningstilbud, der kan (og skal) understøtte og imødekomme alles behov. I særdeleshed børnenes. Som på alle måder bør være førsteprioriteten — nu, i går og i morgen.

 

Venlige hilsner 

Alexander von der Wehl Mikkelsen & Anna Løwe