Høringssvar vedrørende Skitseforslag for Dronningensgade

Oprettet: 11. august 2023
Svarnummer:
20

Indsendt af

Ida

Postnr.

1420

By

København K

Høringssvar

Jeg mener som udgangspunkt altid, at grønne arealer med plads til ophold og kreativitet er at foretrække. I det her tilfælde er jeg derimod meget uenig. Det vil ikke, som forslaget skriver, afbøde de sociale udfordringer som finder sted på Christianshavn Torv, tværtimod.

Jeg synes det er en skøn intention; grønt fællesareal med tanke på at det er til børns kreative udfoldelser, siddepladser til Beboerhuset gæster, opholdsrum for gades brugere og beboere m.m., men hvad nytter det, når arealerne fyldes med cigaretskod, glasskår og skrald hver dag? Og hvad nytter det, når uroen, larmen og ikke mindst utrygheden fra Torvet rykkere ned til os beboere - særligt om natten?
Jeg forstår godt, hvis man er for forslaget, når man ikke bor på Dronningensgade, men benytter sig af Beboerhuset, eller har et barn der går i Sofiegårdens børnehaven. Det er klart. Men det vil i sidste ende kun gøre Dronningensgade endnu mere utryg.

Jeg er netop hjemvendt til min lejlighed på Dronningensgade efter to års ophold i udlandet, og jeg kan, på bare to år, mærke en forskel i udbredelsen af kriminalitet. Jeg oplever f.eks. at flere forskellige personer ryger hash ved min opgangsdør, både om dagen og om natten. Dette har jeg aldrig oplevet før, og jeg er sikker på, at det kun vil blive mere udbredt, hvis dette forslag går igennem.

Jeg mener altså, at det er naivt at tro, at de sociale udfordringer på torvet løses ved at lave et andet fællesareal lige ved siden af. Derfor mener jeg også at det er naivt at tro, at et nyt offentligt opholdsareal ikke vil blive benyttet af de mennesker, som lever og opholder sig på det offentlige opholdsareal lige ved siden af..

At skabe et nyt fællesområde løser ingenting, det udbreder derimod de sociale udfordringer.