Københavns Kommune får ny høringsportal den 28. november

 

Den 28. november bliver høringsportalen opdateret og du skal fremover logge på MitID eller med MitID Erhverv for at indgive høringssvar. I forbindelse med opdateringen kan portalen være nede.  
Abonnerer du på nyhedsbrevet, vil der være en periode, hvor du ikke automatisk får besked om nye høringer. Følg derfor med i aktuelle høringer her på siden.
 

Oprettet: 19. april 2023
Svarnummer:
55

Indsendt af

Poul Hviid

Postnr.

2720

By

Vanløse

Høringssvar

Generelt og principielt

Det er vigtigt, at forvaltningerne og borgerrepræsentationens politiske valgte medlemmer (for en gangs skyld) tager indsendte høringssvar alvorligt.

Hvorfor ellers gennemføre borgermøder og høringer. Hver gang borgernes høringssvar ikke tages alvorligt, mister borgerne tillid til de kommunale forvaltninger og de polisk valgte beslutningstagere i Borgerrepræsentationen.

Hvis kommunen/BR tillader den voldsomme overskridelse af den hidtidige byggeprocent og ikke respekterer tinglyste servitutter, vedtagne lokalplaner og kommuneplaner, skader det yderligere respekten for retssikkerheden, det demokratiske system og den demokratiske deltagelse.

 

Angående dette planlagte projekt på Elna Muncks Plads, er der fremført så mange vigtige kritikpunkter, at projektet bør stoppes eller radikalt ændres.

Hvis Københavns Kommune har så stort behov for at skaffe bolig for socialt udsatte, som anført her for autister, bør det ikke ske på det planlagte meget belastede sted. Men man kunne f.eks. i Vanløse overveje at bygge tilbagetrukken på kommunens/TMF´s driftsplads på Ålekistevej 142, tæt på plejehjemmet ved Veras Alle.

TMF’s aktiviteter på grunden må kunne foregå et andet sted.

 

Konkret

Kritikpunkterne mod det foreslåede byggeprojekt, som tidligere- og nu fremføres af engagerede borgere med lokalkendskab, er mange og velbegrundede:

 

*Det planlagte byggeri er for højt mod Ålekistevej, giver for meget skygge og mange indsigtsgener for beboerne i området omkring byggeriet.

*Byggelinien mod fortovet/Ålekistevej fremrykkes ifølge projektet.

Hvis kommunen tillader dette og den planlagte overskridelse af byggeprocenten (op til 120 %) kan det danne præcedens for at bygge højere, evt. tilsvarende højt, langs denne (vestlige) side af Ålekistevej op mod Slotsherrensvej.

*Byggeriet ligger i et meget trafikeret kryds, og det vil medføre voldsomme trafik- og parkeringsproblemer på de omkringliggende større- og mindre veje.

*Boliger for socialt udsatte og autister skal ikke ligge (som støjskærm !!) i dette meget trafik-, støj- og forureningsplagede område.

*Der er ikke brug for endnu et stort supermarked i dette område. Og hvad skal man med en kommuneplan, hvis den kan omgås/brydes med kommuneplantillæg af kommercielle interesser og kommunens - i sig selv prisværdige - ønske om boliger til socialt udsatte. At kommunen her bliver nødt til at gå i forbund med en privat bygherre er  bagsiden af de årelange frasalg af kommunale boliger og grunde.

*Den miljømæssige side er heller ikke i orden, med fjernelse af 8 bevaringsværdige træer og selv et p.t. sparsomt grønt område. Blandt de træer der tænkes plantet som kompensation for de fjernede, er flere platantræer, der ikke er hjemmehørende og ikke bidrager til biodiversitet.  (jvnf. i øvrigt høringssvaret fra Danmarks Naturfredningsforening).

 

Konklusion

Der er brug for det modsatte af dette projekt – mindsket trafik og bebyggelse, mere CO2-bekæmpelse og bedre miljø, biodiversitet, levevilkår og opholdsmuligheder for mennesker, der bor og færdes i området.