Oprettet: 12. april 2023
Svarnummer:
22

Indsendt af

Christiane Bjørg Nielsen

Virksomhed / organisation

Bestyrelsen v. Grundejerforeningen Fossgården

Postnr.

2720

By

Vanløse

Høringssvar

Til rette vedkommende ved Københavns Kommune 

 

 

Som bestyrelse i Grundejerforeningen Fossgården vil vi gerne støtte op om de indsigelser, der er fremsat imod den markante ændring af lokalplanen for Elna Munchs Plads, der er blevet præsenteret.

 

Det fremgik tydeligt på det borgermøde, der blev afholdt i forbindelse med projektet, at modstanden blandt borgerne var væsentlig. 

 

For det første mener vi, det har væsentlige konsekvenser for det bagvedliggende villakvarter med en projekteret 20 meter høj bygning på pladsen. Dette vil bl.a. betyde væsentlige forringelser i forhold til  lys og privatliv for de villaejere, der bor på Egholmvej. Ydermere må der også forventes væsentlige støjgener fra køleanlæg fra Lidl. Beboerne føler derfor deres hensyn bliver væsentligt tilsidesat i dette projekt, set fra kommunens side. 

 

For det andet mener vi, det er meget omfattende at ville finde plads til både et Lidl supermarked, et botilbud i 5 etager, en busholdeplads samt, ikke mindst, parkering til alle disse formål.

Så vidt vi er orienteret, er der blot planlagt 16 P-pladser til at skulle servicere kunder, buschauffører samt beboere og ansatte i botilbuddet. Dette vil også kunne have større trafikale risici, da nogle kan se sig nødsaget til at parkere på/tæt ved Jyllingevej, der som hovedfærdselsåre har væsentlig trafikbelastning ikke kun i myldretiden.  

 

Vi er, som Grundejerforening, bekendt med, at der ligger en pokerklub på det modsatte hjørne i krydset, hvis gæster parkerer dag og nat, hvor de kan komme til det. Vi vil forvente, at disse brugere også vil benytte tilgængelige P-pladser frem for på sidevejene (som det er tilfældet i dag). 

Rent parkeringsteknisk fremstår logistikken ikke tilstrækkeligt gennemarbejdet. Villaejerne i de omkringliggende kvarterer er derfor bekymrede for den fremtidige situation.. 

 

Herudover må det nævnes, at området har et af byens farligste kryds og er belastet af nogle tungt trafikerede veje. - som også er skoleveje for vores yngste. 

Der er ikke brug for mere tung trafik i området, hvilket et supermarked vil afstedkomme.

 

Når alt dette er sagt, kunne Elna Munch Plads godt trænge til et facelift.

Det ville den stærke kvindesagsforkæmper Elna Munch, der har givet navn til pladsen, nok have værdsat. 

Tidligere var pladsen en sporvognssløjfe. Lige nu fremstår pladsen som utroligt ucharmerende. 

Så det ville være kærkomment at få gjort noget ved den.  Den kunne med rette blive mere grøn frem for mere befæstet.

 

Vi gør derfor indsigelse imod kommunens ønske om ikke at overholde den vedtagne Lokalplan og byggeprocent/byggehøjde.

 

Det skal pointeres, at denne indsigelse er indgivet som bestyrelsen på vegne af berørte beboere og ikke på vegne af en samlet grundejerforening, da dette ikke har været behandlet på en generalforsamling. 

 

 

Venlig hilsen bestyrelsen v. Grundejerforeningen Fossgården.