Oprettet: 4. april 2023
Svarnummer:
12

Indsendt af

Gitte Kofoed

Postnr.

2720

By

Vanløse

Høringssvar

Parkering og trafik ved Elna Munchs plads.

I projektet for Elna Munchs plads er der afsat parkering til 16 biler til chauffører ved busselskaberne, ansatte og besøgende til institutionen og ansatte i et måske kommende supermarked - og deres kunder.

Ved en vandretur i bydelen gjorde jeg disse observationer vedrørende parkeringspladser

Superbrugsen Ålekistevej 24+5 (dedikeret personale)

Netto Slotsherrensvej 35 pladser

Rema 1000 Jyllingevej 22 pladser

og som et kuriosum: Lidl Finsensvej 100 pladser i 2 etager og Lidl Frederikssundsvej mere end 50 pladser.

 Konklusionen  må være et stærkt underestimeret behov for parkering i Vanløse på Elma Munchs plads.

Behovet for dagligvarebutikker for vanløseborgere er rigeligt dækket af eksisterende butikker og endnu een af slagsen vil generere yderligere tung trafik i en miljøzone ved varelevering og fjernelse af affald og returembalage. Den kundegruppe Lidl vil appellere til vil være pendlere blandt de mere 30.000 daglige bilister, men vil skabe yderligere kaos i det stærkt trafikerede og farlige vejkryds.

Parkeringskapaciteten på Egholmvej, Kongsdalvej og Nysøvej er allerede nu opbrugt af beboere og pendlere, som skifter transportmiddel til offentligt transport og yderligere trafik vil være ødelæggende for kvarteret.

Jeg er fuld af sympati for bestræbelserne for at skaffe boliger til unge udsatte mennesker, men valget her vil give store gener, ikke blot for naboer, men for hele kvarteret.

Kunne man tænke sig alternativer ? På Slotherrensvej ved Silvan ligger det tidligere hittegodskontor og politiafdelinger ubenyttet hen. Og man kunne have stillet krav til bygherren ved genopførelse af boliger på brandtomten på Godthåbsvej.

Og med arkitektbrillerne på nyder jeg at se, hvor smukt Frederiksberg kommune har renoveret pladsen på Peter Bangsvej ved café Lindevang - men det er jo en hel anden sag.