Forandring på vejene omkring Damhusengens Skole

Forslag til trafikale ændringer på vejene Klitmøllervej, Hirshalsvej, Lønstrupvej og Hanstholmvej ved Damhusengens Skole.

Høringsfrist:

20. april 2023
Indsendt af:
Monica Rasmussen
Dato: 20. april 2023
Svarnummer:
8
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Ved man om tiltaget med at lukke af for indkørsel på Hanstholmvej og Klitmøllervej til Damhusengens Skole i tidsrummet kl. 7.30 – 8.30 Reelt har virket og skabt mere sikker skolevej? Eller skyldes de færre biler på vejene lige omkring Damhusengens Skole i morgentimen, at forældrene faktisk også har været lydhøre over for skolens udmelding til forældre om ikke at køre deres børn i bil til skolen?   Jeg bor på Hanstholmvej og når jeg kører på arbejde om morgenen, har det været min oplevelse, at man blot har fået spredt de farlige situationer med børn og biler ud på sidevejene et nummer længere væk fra skolen. Der er blevet langt flere farlige situationer efter skiltningen, når man som beboer på Hanstholmvej skal køre på arbejde i bil, idet man nu skal zig zagge ud og ind mellem cyklende skolebørn på smallere veje (end på Hanstholmvej) hvor der er parkeret biler i begge sider af vejene, hvorimod der på Hanstholmvej primært kun var biler parkeret i den ene side af vejen, ligesom Hanstholmvej er bredere. Det er tydeligt, at det er svært at overskue for de yngste cyklister.   Hvis man gerne vil gøre skolevejen mere sikker så ville det være en god ide, at få malet hajtænder for enden af Hanstholmvej, der hvor den møder Thyborøn Allé, for ingen af de cyklende børn, som kører fra skolen og til Fritidshjemmet Kvanen, Enghuset eller Sejlklubben holder tilbage, så måske hajtænderne kunne hjælpe som en påmindelse.   Også krydset Hanstholmvej/Lønstrupvej giver problemer omkring hvem der har vigepligten, her ville det også være en stor hjælp for de mange cyklende og gående børn, men også bilister med nogle hajtænder på den ene vej.   Det ville også være en ide, at male én lang gul optrukken linje på kantstenen på Hanstholmvej (ud for Hanstholmvej 1), fra den sidst optegnede bås og helt frem til fodgængerfeltet ved Ålekistevej, da der det meste af dagen holder ulovligt parkerede biler, som gør at skolebørnene ikke kan trække ind til kantstenen ved lyskrydset og at modkørende biler ender med at kører op på fortovet (overfor Hanstholmvej 1), hvilket også ødelægger fliserne og asfalten.
Læs høringssvar fra Monica Rasmussen
Indsendt af:
Rikke Henriksen
Dato: 19. april 2023
Svarnummer:
7
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Fornuftigt at se på trafikforholdene omkring damhusengens skole. Jeg er dog bekymret for, at lukningen af veje omkring skolen vil medføre endnu mere trafik på Vanløse Byvej som i forvejen er betydelig. Vanløse Byvej er den eneste vej i hele område uden vejbump og med tilladt hastighed på 50 km/t. På og omkring Vanløse Byvej er der fire børnehaver/vuggestuer med mange ‘nye’, små trafikanter. Desuden er der rigelig aktivitet grundet fodbold på station og kunstgræsbanen. Det er mange unge mennesker, hvor hastigheden i bilerne er ekstrem høj.  vanløse Byvej trænger i den grad til hastighedsænkende tiltag og øget trafikpres fra lukkede veje med morgen-stressede forældre, vil ikke gavne trafiksikkerheden for de mange børn og unge, der daglig benytter Vanløse Byvej til skole og fritidsinteresser. 
Læs høringssvar fra Rikke Henriksen
Indsendt af:
Vanløse Lokaludvalg
Dato: 18. april 2023
Svarnummer:
6
Vedhæftede filer: 1
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Se vedhæftet pdf.
Læs høringssvar fra Vanløse Lokaludvalg
Indsendt af:
Sara
Dato: 13. april 2023
Svarnummer:
5
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Tager i højde for at man skal kunne cykle ind til skolen i det tidsrum hvor der er indkørsel forbudt? Skiltet som ses på forslaget er også gældende for cykler… Lige nu kører der cyklister mod trafikken hver morgen, og de risikerer en bøde. Det ved de bare ikke… Bare en tanke. 
Læs høringssvar fra Sara
Indsendt af:
Jesper Groth Mortensen
Dato: 11. april 2023
Svarnummer:
4
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Jeg er glad for, at der kommer nogle ændringer på vejene omkring Damhusengen skole, men min bekymring ligger mere på modsatte side af Ålekistevej, hvor vi kommer fra. De 3-4 steder på Ålekistevej med lysregulering, hvor jeg har været, er det på nuværende tidspunkt fuldkommen umuligt for en voksen, i almindeligt gangtempo, at nå over inden der igen bliver rødt. Og endnu værre er det med børn, og naturligvis også for ældre og personer med gangbesvær. Hvis tiden på det grønne lys på tværs af Ålekistevej bliver fordoblet ville vi være nået langt, men andre tiltag ville helt sikkert også være en fordel. Det er svært at retfærdiggøre over for ungerne, at vi skal gå over for grønt, når det ikke kan lade sig gøre.
Læs høringssvar fra Jesper Groth Mortensen
Indsendt af:
Merethe Kiemer
Dato: 11. april 2023
Svarnummer:
3
Virksomhed / Organisation :
Mor til elev(er) på skolen de næste 10 år
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Super positivt at der nu lukkes af for vejene omkring skolen i tidsrummet hvor vores poder møder ind. Jeg har dog svært ved at se at trafikken på Klitmøllervej bliver bedre af at man lukker af nede ved Tyborøn Alle men stadig har adgang for beboere og arbejdskøretøjer - jeg tror ikke at det hjælper på forældre der gerne vil sætte deres børn af ved skolens cykelskur. Os der bor i kvarteret på den anden side af fodboldbanen og har børn der både skal over Vanløse Byvej og Klitmøllervej for at komme i skole, vi sender børn på gaden om morgenen som hverken har cykelsti eller fodgængerovergange på det stykke som de kan navigere efter. ALENE på 0. årgang er der ca 40 børn der bor i vores kvarter og som krydser Klitmøllervej uden fodgængerovergang eller anden form for sikkerhed de kan navigere i. Vi kan sende vores børn over Vanløse Byvej og igennem Stadion alleen nogenlunde sikkert men derefter er der ingen sikker overgang - jeg forstår det simpelthen ikke? Især heller ikke fordi de samme børn hver eftermiddag skal fra skolen og over Klitmøllervej ved cykelskuret igen(!) for at komme på Fritidshjem på Lønstrupgaard…. Hvor er de sikre overgange henne? Jeg kan ikke få øje på dem og håber at det er noget man kunne kigge på ifm reguleringen af trafikken. I fremtiden håber jeg at Damhusengens skole bliver en trafikfri skole. Med så mange bygninger og ønsket om at lave en kæmpe skole hvor børnene skal navigere mellem bygninger på tværs af trafikerede veje, så ville et fint kompromis være at man sikrede de mange børn ved et generelt forbud af køretøjer på vejene lige opad skolebygninger (med undtagelse af beboere naturligvis)….☺️
Læs høringssvar fra Merethe Kiemer
Indsendt af:
Birgitte Mandøe
Dato: 28. marts 2023
Svarnummer:
2
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Forslaget ser fint ud. 
Læs høringssvar fra Birgitte Mandøe
Indsendt af:
Stine Lindhardt
Dato: 28. marts 2023
Svarnummer:
1
By:
Vanløse
Postnr.:
2720
Den foreslåede ændring af tilkørselsforhold omkring Damhusengens skole ser fornuftig ud
Læs høringssvar fra Stine Lindhardt