Københavns Kommune logo

Laksegade Øst - Naboorientering

Teknik- og Miljøforvaltningen har modtaget ansøgning om dispensation til bygningsændringer, matr. 435 og 438, Øster Kvarter.

Høringsfrist:

12. april 2023
Indsendt af:
Karina Thomsen
Dato: 12. april 2023
Svarnummer:
5
By:
København K
Postnr.:
1063
Som beboer i Laksegade 12, kommer jeg til at være berørt af det kommende byggeprojekt. Jeg har ikke de store indvendinger til de arkitektoniske ændringer, men min største bekymring er hvad publikumsorienterede serviceerhverv dækker over i dette tilfælde. Og det er her jeg har alle mine indvendinger.    Min største bekymring går på brugen af deres lokaler og udendørs faciliteter. Jeg er bekymret for at hele stueplan i området forvandles til Restauranter,  Bar'er, Cafeer og beværtninger i den kategori. Jeg vil derfor gerne anmode om, at der ikke bliver givet 02 eller 05 bevillinger i området.  At der ikke tillades udendørs udskænkning efter kl. 22.00 alle dage. Da bygningerne står utrolig tæt i dette gamle område af København, så kastes lyden frem og tilbage mellem bygningerne. Som nabo og beboer er det vigtigt for mig, at jeg kan have ro og fred i mit eget hjem om aftenen, og at min nattesøvn ikke forstyrres. Jeg håber, der tages hensyn til naboerne, så det ikke påvirker vores livskvalitet negativt.  Vi som naboer,  bor i dette kvarter, i en ejendom som er udvendig bevaringsværdig. Derfor kan støjgener påvirke os ekstra, da vi bor i en ejendom med rigtig gamle vinduer, der ikke må skiftes til nyere, der kan dæmpe eventuelle støjgener.  Jeg vil også gerne opfordre til, at der tages hensyn til naboerne under udførelsen af projektet. Det er afgørende, at der ikke arbejdes uden for normale arbejdstider (kl. 07 - 17 på hverdage), og at der ikke tillades arbejde på byggeriet i weekenderne. Så vi naboerne ikke udsættes for unødvendig støj og gener i vores fritid. Jeg håber, at mine bekymringer vil blive taget i betragtning, og at der vil blive taget hensyn til os naboer i det videre forløb.  
Læs høringssvar fra Karina Thomsen
Indsendt af:
Anders Flyng
Dato: 12. april 2023
Svarnummer:
4
By:
KØBENHAVN K
Postnr.:
1063
Nu skal et af de sidste gamle havnekvarterer så ødelægges bl.a. med publikumsorienterede serviceerhverv samtidig med at en betydelig del af naboforretningerne på "Strøget" og sidegaderne står gabende tomme. Laksegade skal være fodgængervenlig butiksgade. Det lyder alt sammen meget fint men i dag er området forholdsvis stille og overvejende indrettet med kontorlokaler, dvs. arbejde og folk i tidsrummet 7-17 og yderst sjældent i weekenden.  Butikslejemål og ikke mindst en stor tagterasse dækkende Laksegade 6-8 og Laksegade 6 og Vingårdstræde 8 vil naturligvis resultere i en kraftigt forøget mængde støj som i høj grad vil påvirke naboerne. Endda en kombination hvor der vil være leverancer til butikker om morgenen/dagen og så kan man slutte dagen med fest og farver til langt ude på natten på den nye tagterasse eller restauranter i stueplan.  Derudover må der jo forventes en voldsom støj i den lange byggeperiode, så vi vil ligeledes henstille til at arbejdet skal gennemføres indenfor normal arbejdstid (7-17) og ikke i weekender, da det ellers i høj grad vil påvirke naboerne.
Læs høringssvar fra Anders Flyng
Indsendt af:
Blerina Rusiti
Dato: 11. april 2023
Svarnummer:
3
By:
København K
Postnr.:
1063
Vedr. Naboorientering om dispensation fra lokalplan 579 'Laksegade Øst' til bygningsændringer, matr. 435 og 438, Øster Kvarter  Som nabo i stueplan kommer jeg til at være berørt af det kommende byggeprojekt. Min største bekymring går på brugen af deres lokaler og udendørsfaciliteter.  Jeg vil derfor gerne anmode om, at der ikke bliver givet tilladelse til udendørs udskænkning efter kl. 22.00 alle dage. Som nabo er det vigtigt for mig, at jeg kan have ro og fred i mit hjem om aftenen, og dette vil medvirke til at mindske støjgener for naboerne og sikre, at deres nattesøvn ikke forstyrres. Jeg håber, der tages hensyn til naboerne, så det ikke påvirker deres livskvalitet negativt.  Jeg vil også gerne opfordre til, at der tages hensyn til naboerne under udførelsen af projektet. Det er afgørende, at der ikke arbejdes uden for normale arbejdstider (kl. 07 - 17 på hverdage), og at der ikke tillades arbejde i weekenderne. Dette vil sikre, at naboerne ikke udsættes for unødvendig støj og gener i deres fritid. Jeg håber, at mine bekymringer vil blive taget i betragtning, og at der vil blive taget hensyn til os naboer i det videre forløb.
Læs høringssvar fra Blerina Rusiti
Indsendt af:
Stine Bo Petersen
Dato: 11. april 2023
Svarnummer:
2
By:
København K
Postnr.:
1071
I forbindelse med ændringer af bevaringsværdige bygninger i mit kvarter, Laksegade Øst, har jeg ikke de store indsigelser til selve det arkitektoniske udtryk af ændringerne. Jeg er som nabo mere bekymret for, hvad lokalerne og dertilhørende udendørs arealer, herunder også tagterrasser, ender med at blive brugt til. Jeg ønsker derfor, at der ikke bliver givet tilladelse til udendørs udskænkning til senere end kl 22.00 alle dage. Samt at der under selve udførelsen tages hensyn til os beboere i området, så der ikke arbejdes uden for tidsrummet 7-17 på hverdage, og at der ikke tillades arbejde i weekender og på helligdage. Det er vigtigt at vi nuværende beboere kan holde ud at være i vores egne hjem, og generes mindst muligt af støj som følge af ombygningsarbejdet. 
Læs høringssvar fra Stine Bo Petersen
Indsendt af:
Stefanie Høy Brink
Dato: 5. april 2023
Svarnummer:
1
Vedhæftede filer: 1
Virksomhed / Organisation :
Københavns Museum
By:
København V
Postnr.:
1555
Se venligst vedhæftede høringssvar.  
Læs høringssvar fra Stefanie Høy Brink