Oprettet: 23. januar 2023
Svarnummer:
4

Indsendt af

Erik Hernvig Jørgensen

Postnr.

2200

By

Københavns N.

Høringssvar

Høringssvar Ang. Erhvervs regulativet.

 

Københavns Kommune /ARC hjemtager affaldshåndteringen fra Københavns Ejendom, Københavns intuitioner, Selvejende intuitioner, fritidshjem, skoler, kontorer og meget gerne fra de nærtliggende samarbejdspartnere, fx HOFOR, mv.

Formålet er at sikre at København kommunes borgere og samarbejdspartnere sikres den optimale affaldssortering gennem brug af affaldsfaktioner jf Husholdningsregulativet. Ligesom det vil reducere trængslen og CO2 på de Københavns vejnet.

Ovennævnte erhverv kan med fordel optage som en del af gårdlaugenes puljeordninger og dermed sikre at de sorterede affald, håndteres korrekt. Ligeledes vil dette tiltag, sikre at der sker en optimering af plads til affald i gården. Selvfølgelig det være muligt at bruge sortering punkterne som supplement.

Formålet er som Valby Lokaludvalg fremhæver

Lokaludvalget ønsker dog at gøre opmærksom på, at det er uheldigt, hvis skoler og daginstitutioner i Københavns Kommune ikke sorterer på samme måde som private husholdninger. Det er ønskeligt, at kommunen gennem Københavns Ejendomme (KEID) sørger for, at affald fra kommunale institutioner for børn og unge sorteres efter retningslinjerne for husholdningsaffald. Det er pædagogisk vigtigt for en fortsat styrkelse af borgenes bevidsthed om affaldshåndtering, at børnene oplever konsistens i den måde der sorteres på både hjemme og i skolen.